HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: Junioreilla viiden ottelun viikonvaihde

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n B-nuorten taistelu SM-alkusarjan viimeisistä jatkopaikoista jatkui kahdella kotiottelulla. Kollien kuuden ottelun pisteputki katkesi paikalliskamppailussa perjantaina tehottomuuteen, mutta lauantaina joukkue järjesti todellisen maalijuhlan Elisa Areenalla. C-nuoret puolestaan kokivat SM-sarjan toisen karsintavaiheen ensimmäisen tappion 51 maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta huolimatta.

Todellinen taisteluvoitto Jokereista

B-nuorten SM-alkusarjassa viimeisistä jatkopaikoista tiukasti taisteleva IFK pelasi viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantaina vastaan luisteli Jokerit. Vähämaalisen ottelun avausmaalin viimeisteli IFK:n Teemu Engberg avauserässä ajassa 6.17. Toisessa erässä Jokerit nousi tasoihin 1-1:een ylivoimalla. Tasoitusmaali syntyi IFK:n toisen erän ensimmäisen alivoimapelin aikana, jonka jälkeen Jokerit pääsi toisessa erässä yrittämään johtomaalia ylivoimalla vielä neljä kertaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Kun kolmas erä ja jatkoaika olivat maalittomat, ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun asti. Siinä IFK:n sankareiksi nousivat maalinteossa onnistuneet Lauri Kulmala ja Lauri Kangas, sekä maalivahti Anton Ignatius, joka varsinaisen peliajan ja jatkoajan 30 torjunnan lisäksi torjui voittomaalikilpailussa Jokereiden kolmesta yrityksestä kaksi.

– Pelasimme vahvan ensimmäisen erän saaden ansaitun johdon. Toinen erä oli haastava, meille tuomittiin viisi kahden minuutin jäähyä ja pelistä katosi rytmi. Jokereiden iskettyä ottelu tasoihin ylivoimalla 1-1-numeroissa mentiin päästä päähän loput ottelusta ja lopulta ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun, missä oltiin etevämpiä. Hieno voitto, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto hehkutti.

Sunnuntaina IFK kohtasi JYPin. Vierasjoukkue avasi maalinteon avauserässä. Sen jälkeen seuraavaa maalia saatiin odottaa aina kolmannen erän toiselle minuutille asti, kun Lauri Kangas (1+1) laukoi IFK:n 1-1-tasoituksen. Isäntien ilo oli kuitenkin varsin lyhytaikainen, sillä JYP siirtyi uudelleen johtoon vain reilu minuutti Kankaan maalin jälkeen. Tästä ei IFK enää toipunut, vaan JYP karkasi lopulta 2-4-vierasvoittoon tehden kolmannen maalinsa kuutisen minuuttia ennen päätössummeria ja neljäs maali syntyi tyhjään IFK-maaliin reilu minuutti ennen loppua. IFK:n 2-3-kavennusosuman laukoi Joel Kerkkänen ajassa 57.52 kuudella viittä vastaan IFK:n pelatessa ilman maalivahti Anton Ignatiusta, joka urakoi ottelussa yhteensä 34 torjuntaa.

– Tasaisissa merkeissä mentiin kolmannen erän alkuun missä saimme tasoituksen, mutta JYP kuittasi sen nopeasti, iski myöhemmin vielä 1-3-osuman ja ottelu oli aika lailla paketissa. Hieman heikkoa puolustamista, sekä viimeistelyä ja ottelu lipui meiltä ohi, Kalto harmitteli.

Kun IFK:lla on pelaamatta alkusarjasta yhdeksän ottelua, joukkue on sarjataulukossa karsintaviivan alapuolella sijalla 11. Viimeistä jatkopaikkaa pitää tällä hetkellä hallussaan HPK, joka on kuusi pistettä ja yhdeksäntenä oleva Jokerit kahdeksan pistettä IFK:ta edellä.

Perjantain pettymyksestä lauantain maalijuhlaan

Nuorten SM-Liigassa Kollit oli ennen viime viikkoa voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi ja näistä kuudesta ottelustaan joukkue ei ollut hävinnyt yhtäkään varsinaisella peliajalla. Perjantaina tuo putki kuitenkin katkesi vierasottelussa Jokereita vastaan. Avauserässä Jokerit karkasi 2-0-johtoon jo ennen erän puoliväliä, mutta Kolleille tärkeän kavennusmaalin ajassa 14.22 viimeistellyt Tomi Hiekkavirta nosti vierasjoukkueen vielä mukaan voittotaisteluun ennen ensimmäistä erätaukoa. Toinen erä näytti jo päättyvän maalittomana, kunnes Jokerit onnistui kolmannen kerran, 3-1-maalin syntyessä alivoimalla vain 42 sekuntia ennen toista erätaukoa. Tästä ei Kollit enää toipunut päätöserän hyvästä taistelusta huolimatta ja loppunumerot 4-1:een Jokerit iski tyhjään maaliin sekunti ennen täyttä aikaa. Santeri Lipiäinen Kollien maalissa torjui ottelussa 31 kertaa.

Lauantaina Kollit sai vastaansa Elisa Areenalla KooKoon ja edellisen illan paikalliskamppailun tappiosta sisuuntuneet punapaidat eivät antaneet kouvolaisvierailleen mitään mahdollisuuksia, vaan kotijoukkue jyräsi vahvan esityksen päätteeksi lopulta komeaan 8-0 murskavoittoon. Avauserässä Kollit onnistui maalinteossa kahdesti, samoin toisessa erässä kahdesti ja päätöserässä ilotulitus tuotti neljä maalia. Peräti 14 eri pelaajaa kirjautti nimensä pöytäkirjaan tehtyään ottelussa vähintään yhden tehopisteen. Tehokkaimmat Kollit KooKoon kaadossa olivat kaksi maalia laukonut Henrik Borgström, 1+1 tehot iskeneet Elias Ulander ja Juha Jääskä, sekä kaksi maalia syöttäneet Tomi Hiekkavirta, Bastien Maia ja Nico Björkbacka. Lisäksi Kolleista maalinteossa onnistuivat Perttu Lesch, Janne Hämäläinen, Oscar Leppänen, sekä Robin Ullberg. Maalissa 16 kertaa torjuneelle Fredrik Groenstrandille nollapeli oli kauden toinen.

51 laukausta kohti maalia, silti tappio

C-nuorten SM-karsinnoissa IFK koki alkusarjan ensimmäisen tappionsa neljännellä ottelukierroksella, kun joukkue hävisi perjantaina vieraissa Blues-Akatemialle maalein 2-3. Avauserässä IFK karkasi jo 2-0-johtoon Anton Lundellin ja Otto Etelätalon onnistuessa maalinteossa. Blues-Akatemia nousi kuitenkin vielä tasoihin, kun ensin toisen erän loppuhetkillä se kavensi 1-2:een ja 2-2-tasoitusmaalin kotijoukkue viimeisteli ajassa 58.13 pelatessaan ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Jatkoaikaa ehdittiin pelata hieman alle kaksi minuuttia, kun Blues-Akatemian loppukirin täydensi ottelun voittomaali ajassa 61.50.

IFK hallitsi ottelua varsin selkeästi täydet kolme erää, mutta hallinnastaan huolimatta joukkue ei tällä kertaa pystynyt iskemään ratkaisua varsinaisella peliajalla, vaikka laukauksia kohti Blues-Akatemian maalissa pelannutta Topias Ukkosta suuntautuikin hurjat 51 kappaletta. IFK:n maalissa pelannut Henrik Tikkanen kirjautti tilastoihin 30 torjuntaa.

Kollien pistemiehet: Tomi Hiekkavirta 1+2 (24 ottelua, 4+13=17), Henrik Borgström 2+0 (17, 13+14=27), Elias Ulander 1+1 (23, 3+11=14), Juha Jääskä 1+1 (21, 5+9=14), Perttu Lesch 1+1 (24, 9+5=14), Bastien Maia 0+2 (19, 11+11=22), Nico Björkbacka 0+2 (13, 2+2=4)

B-nuorten pistemiehet: Joel Kerkkänen 1+1 (21 ottelua, 9+14=23), Lauri Kangas 1+1 (7, 3+6=9), Juho Koivusaari 0+2 (15, 2+6=8), Teemu Engberg 1+0 (18, 10+10=20)

C-nuorten pistemiehet: Anton Lundell 1+0 (4 ottelua, 1+1=2), Otto Etelätalo 1+0 (4, 2+2=4), Joona Aalto 0+1 (4, 4+1=5), Lassi Vitali 0+1 (4, 1+4=5)