live
0-0

FALCK TIETURVA: Kollien kausi päättyi

IFK-junnujen viikkoraportti.

Nuorten SM-Liigan runkosarjassa Kollit vei keskinäiset kohtaamiset SaiPaa vastaan nimiinsä voitoin 5-1, mutta pudotuspelien Villi kortti -kierroksella komento vaihtui. Joukkueet pelasivat kolme jännittävää ottelua neljässä päivässä ja lopulta puolivälieriin eteni SaiPa voitoin 2-1.

Ottelusarja käynnistyi torstaina Helsingissä. SaiPa iski ottelun avausmaalin jo ajassa 2.22. Miro Karjalaisen uran ensimmäinen maali Kollien paidassa toi isännät tasoihin ottelun puolivälissä, mutta toiselle erätauolle lähdettiin lopulta SaiPan kahden maalin johtoasemassa, kun erän lopulla vierasjoukkue iski reilussa minuutissa kaksi maalia. Päätöserään jäälle luisteli sisuuntunut ja nälkäinen Kollit ja takaa-ajo käynnistyikin komealla tavalla, kun maalin makuun päässyt Karjalainen laukoi illan toisella osumallaan Kollit jo maalin päähän, kun kolmatta erää oli ehditty pelata vasta 29 sekuntia. Molempiin Karjalaisen maaleihin esityön tehnyt joukkueen kapteeni Miro Saarelainen avasi pudotuspelien maalitilinsä ajassa 47.12 laukomalla 3-3-tasoituksen.

Kollien päätöserän upean nousun täydensi Panu Mieho, joka viimeisteli ajassa 51.12 ottelun 4-3-voittomaalin. Kollit joutui ottelun lopussa vielä todella tiukoille, kun vain 24 sekuntia Miehon maalin jälkeen Alex Levänen sai 5+20 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. SaiPa pääsi siis hakemaan tasoitusmaalia viiden minuutin ylivoiman ajan, mutta Kollien upea taistelu alivoimalla piti johtoaseman loppuun asti ja lopulta viimeisten sekuntien tolppalaukausta lähemmäksi tasoitusmaalia eivät vieraat enää päässeet. Christian Heljanko Kollien maalissa venyi 22 torjuntaan. Antton Mönkäre syötti kolmannessa erässä Kollien 3-3-tasoitus- ja 4-3-voittomaalin.

Lauantaina Kollit haki toista voittoa ja ottelusarjan katkaisua Lappeenrannassa, mutta SaiPa oli asiasta eri mieltä ja nappasi 4-1-kotivoiton lähes 700 katsojan todistaessa tapahtumaa paikan päällä. Kotijoukkue teki toisessa ottelussa peräkkäin ottelun avausmaalin, mutta Kollit tasoitti 1-1:een vielä ennen ensimmäistä erätaukoa Nico Frimanin onnistuessa maalinteossa. Toisen erän alussa syntynyt SaiPan 2-1-osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Päätöserässä SaiPa kaunisteli loppunumeroita vielä iskemällä kaksi maalia. Heljanko kirjautti Kollien maalissa tilastoihin 34 torjuntaa.

Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelattiin sunnuntaina Elisa Areenalla. Ensimmäistä kertaa ottelusarjan aikana Kollit onnistui tekemään ottelun avausmaalin, kun Miikka Virran onnistunut laukaus pysäytti pelikellon aikaan 11.49. Ensimmäisessä ja toisessa erässä maalia kohti suuntautuneiden laukausten tilaston lukemin 30-10 nimiinsä vienyt SaiPa ratkaisi ottelun toisessa erässä karattuaan 3-1-johtoon. Päätöserän neljännellä minuutilla SaiPan johto kasvoi jo 4-1:een. Nico Frimanin ottelusarjan toinen maali toi Kollit vielä kahden maalin päähän kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta ajassa 58.16 SaiPa iski 2-5-osuman tyhjään maaliin päättäen Kollien kauden. Christian Heljanko torjui ottelussa 31 kertaa. SaiPa vei ottelun laukaisutilaston nimiinsä lukemin 55-34.

B-nuorilla voitokas playoff-kenraali

B-nuorten SM-sarjan runkosarja saatiin päätökseen viime keskiviikkona. IFK viimeisteli omaa playoff-kuntoaan voittamalla kotonaan JYPin maalein 5-3. Bastien Maia ja Henrik Borgström keräsivät kaksi tehopistettä (1+1) mieheen. Julius Aven torjui maalissa 28 kertaa. IFK voitti runkosarjassa 48 pelaamastaan ottelusta 34, keräsi 101 sarjapistettä ja sijoittui kolmanneksi. Puolivälierissä se kohtaa HPK:n ja taistelu välieräpaikasta käynnistyy torstaina Elisa Areenalla. Ottelusarjan voittoon ja välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

IFK:n paras pistemies runkosarjassa oli 47 ottelussa 58 tehopistettä (22+36) tehnyt Janne Hämäläinen. Joukkueen sisäisen maalipörssin vei nimiinsä 24 ottelussa 24 osumaa ampunut Bastien Maia. Syöttöpörssin ykkössijan puolestaan jakoivat Hämäläinen ja Lauri Kangas, jotka molemmat kirjauttivat tilastoihin 47 pelaamassaan ottelussa 36 syöttöpistettä. Maalivahdeista Anton Ignatius urakoi 33 ottelua torjuntaprosentilla 91,2 %.

Kollien pistemiehet: Miro Saarelainen 1+3, Nico Friman 2+1, Antton Mönkäre 0+3, Miro Karjalainen 2+0, Miikka Virta 1+0, Panu Mieho 1+0

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Bastien Maia 1+1 (24 ottelua, 24+16=40), Henrik Borgström 1+1 (21, 12+25=37), Elias Ulander 1+0 (43, 11+18=29), Kristian Vesalainen 1+0 (18, 10+5=15), Oskari Koivunen 1+0 (32, 7+4=11)

Tämän viikon ottelut

B-nuoret, puolivälierät: to 5.3. klo 18:50 IFK-HPK, la 7.3. klo 16:45 HPK-IFK, su 8.3. klo 15:20 IFK-HPK

C-nuoret, runkosarjan viimeinen kierros: ti 3.3. klo 18:50 IFK-Blues

Teksti: Jari Hotti