FALCK TIETURVA: Kollien tappioputki poikki – C-nuoret jatkaa tappioitta

IFK-junnujen viikkoraportti.

Nuorten SM-Liigassa Kollien tappioputki ehti venähtää viiteen otteluun, kunnes lauantaina joukkue onnistui katkaisemaan kolmen viikon voitottoman jaksonsa. Myös B-nuorissa IFK on ajautunut tappioputkeen, kun taas C-nuoret jatkavat SM-karsintaansa tappioitta.

Perttu Leschilla kahden maalin lauantai

Kahdella voitolla kautensa avannut Kollit kärsi perjantaina jo viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Jokerit oli kauden ensimmäisessä paikallisessa parempi maalein 1-4. Ottelu Elisa Areenalla ratkesi käytännössä jo avauserässä, jonka Jokerit vei nimiinsä maalein 0-3. Toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä Kollien Bastien Maia kavensi 1-3:een ajassa 46.51, mutta lähemmäksi eivät isännät enää nousseet. Jokerit iski päätösnumerot 1-4:ään reilu minuutti ennen täyttä aikaa tyhjään maaliin 29 kertaa ottelussa torjuneen Christian Heljangon katsellessa tapahtumia vaihtoaitiosta Kollien hakiessa kavennusta kuudella viittä vastaan.

Viikonlopun toisessa pääkaupunkiseudun paikallistaistossa Kollit katkaisi tappioputkensa murjomalla Kiekko-Vantaan murskalukemin 7-1. Avauserässä Kollit osui kahdesti ja lopullisesti isännät ratkaisivat ottelun toisessa erässä vieden sen nimiinsä maalein 4-1. Päätöserässä Kolleilta nähtiin vielä yksi maali, reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Kolleilta 14 eri pelaajaa keräsi ottelusta vähintään yhden tehopisteen ja kahteen tehopisteeseen ylsi kuusi pelaajaa: kaksi maalia tehnyt Perttu Lesch, Bastien Maia (1+1), Matias Rahikainen (1+1), Tomi Hiekkavirta (1+1), Juha Jääskä (0+2), sekä Oscar Leppänen (0+2). Maalissa pelannut Santeri Lipiäinen kirjautti tilastoihin 16 torjuntaa.

Kolme ottelua, kolme voittoa, maalit 30-5

C-nuorten SM-karsintojen kakkoslohkossa pelaava IFK murskasi lauantaina Pelicansin vieraissa maalein 8-3. Voitto oli karsinnat tähän mennessä tappioitta edenneelle IFK:lle kolmas peräkkäinen ja joukkue on tehnyt näissä kolmessa voitto-ottelussa yhteensä 30 maalia päästäen omiin vain viisi maalia. Pelicansia vastaan IFK onnistui maalinteossa ensimmäisen 10 minuutin aikana neljä kertaa ja avauserän joukkue vei nimiinsä maalein 5-0. Toisessa erässä IFK karkasi jo 6-0-johtoon ja vaikka kotijoukkue veikin päätöserän nimiinsä (2-3), ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä enää missään vaiheessa IFK:n hurjan startin ansiosta. Joukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat kahdesti maalinteossa onnistunut Joona Aalto, sekä 1+1 tehot keränneet Jere Henriksson, Leevi Paakkala, Nuutti Laatikainen ja Rasmus Heljanko. Matti Fingerroos IFK:n maalissa torjui 17 kertaa.

– Valmistautuminen meni tähän Lahden reissuun aivan nappiin ja se näkyi ottelun alussa. Aallon kaksi komeaa maalia antoivat suunnan ottelulle, joka eteni meidän tahtiin ja Fingerroos oli pitkiä aikoja lähes työttömänä maalillaan. Kiekonriistopeli Pelicansin päädyssä toimi pitkiä aikoja todella hienosti, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki hehkutti ottelun jälkeen.

B-nuorilla voitoton viikonloppu

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK hävisi molemmat viikonlopun ottelunsa ja joukkueen tappioputki on nyt kolmen ottelun mittainen. Perjantaina IFK kärsi 2-3-tappion Lahdessa Pelicansille ja lauantaina pelattu kotiottelu KalPaa vastaan toi 2-5-tappion. Pelicansia vastaan IFK nousi toisessa erässä kahdesti maalin takaa tasoihin, mutta kolmannen erän alussa lahtelaisten tekemä 2-3-maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Niklas Nordgren viimeisteli IFK:n molemmat maalit ja molempiin esityön teki Teemu Engberg. Maalilla Anton Ignatius urakoi 37 torjunnan verran.

KalPaa vastaan IFK joutui takaa-ajajaksi avauserän lopulla, kun vierasjoukkue onnistui maalinteossa viimeisten kolmen minuutin aikana kahdesti. IFK nousi Niko Seppälän 1-2-kavennusmaalin myötä toisen erän lopulla maalin päähän, mutta KalPan sekunti ennen toista erätaukoa tekemä 1-3-maali vei vierasjoukkueen jälleen erätauolle kahden maalin johtoasemassa. Hieman ennen kolmannen erän puoliväliä KalPa onnistui maalinteossa alivoimalla karaten jo 1-4-johtoon ja Niklas Nordgrenin viikonlopun kolmas maali reilut kuusi minuuttia ennen päätössummeria oli lopulta laiha lohtu IFK:lle, kun KalPa viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin puoli minuuttia ennen täyttä aikaa. IFK:n maalissa Julius Aven torjui 35 kertaa.

Kollien pistemiehet: Bastien Maia 2+1 (8 ottelua, 7+3=10), Juha Jääskä 0+3 (8, 2+6=8), Perttu Lesch 2+0 (8, 3+3=6), Matias Rahikainen 1+1 (8, 1+1=2), Tomi Hiekkavirta 1+1 (8, 1+4=5), Miro Heiskanen 0+2 (8, 0+2=2), Oscar Leppänen 0+2 (8, 4+2=6)

B-nuorten pistemiehet: Teemu Engberg 0+4 (6 ottelua, 4+6=10), Niklas Nordgren 3+0 (8, 8+5=13), Niko Seppälä 1+0 (8, 2+7=9)

C-nuorten pistemiehet: Joona Aalto 2+0 (3 ottelua, 2+1=3), Jere Henriksson 1+1 (3, 2+2=4), Leevi Paakkala 1+1 (3, 1+2=3), Nuutti Laatikainen 1+1 (2, 1+1=2), Rasmus Heljanko 1+1 (3, 1+3=4), Otto Etelätalo 0+2 (3, 1+11=12)

Tämän viikon ottelut

Kollit: ke 30.9. klo 18:30 Kiekko-Vantaa-Kollit, la 3.10. klo 16:00 Kollit-Blues, su 4.10. klo 16:00 Kollit-Sport

B-nuoret: pe 2.10. klo 18:50 IFK-Blues Akatemia, su 4.10. klo 18:50 IFK-Karhu-Kissat

C-nuoret: la 3.10. klo 18:50 IFK-KooKoo

Teksti: Jari Hotti