IFK nappasi tylysti vierasvoiton Tampereelta

Tappara-IFK 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

0-2 tappiotilanteesta matsiin lähtenyt IFK mätkäisi tiistai-iltana pöytään ehjän 60-minuuttisen ja avasi voittotilinsä puolivälieräsarjassa. Joukkueen uusittu ykkösketju Tomas Zaborsky-Teemu Ramstedt-Joonas Rask oli hurjassa vedossa ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja teki matsissa kolme maalia. 25-vuotissynttäreitään tiistaina viettänyt Rask teki kaksi kaappia ja Zaborsky yhden. IFK:n neljäs maalintekijä oli puolustaja Otto Honkaheimo, joka nakkasi kiekon tyhjään maaliin alivoimalla ajassa 57.39.

IFK sai räväkän alun peliin, sillä verkko heilui jo ensimmäisessä vaihdossa. Daniel Grillfors ampui ranteella siniviivalta ja Rask ohjasi kiekon ilmasta yläpesään.

Tappara tasoitti toisessa erässä ylivoimalla, mutta IFK siirtyi ajassa 35.04 jälleen johtoon. Ramstedt ja Zaborsky karkasivat 2-1-hyökkäykseen, "Ramu" antoi millintarkan lättysyötön ja Zaborsky uitti kiekon rystyltä maaliin.

Kolmannessa erässä Tappara pääsi viimeisen kymmenen minuutin aikana peräti kolme kertaa ylivoimalle, mutta IFK:n puolustustaistelu oli erinomaista. Viimeisten kahden ja puolen minuutin aikana Honkaheimo ja Rask tekivät osumat tyhjään maaliin.

Matsin tilastot

Sarja on nyt tilanteessa 1-2 Tapparan hyväksi. Seuraava matsi pelataan torstaina Nordiksella alkaen kello 18.30. Liput matsiin voit skaffata Lippupalvelusta.