IFK:lla jälleen vahva kolmas erä

IFK-Lukko 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)

Maanantai-ilta tarjosi 6428 Nordikselle saapuneelle katsojalle IFK tämän kauden tavaramerkin: nousun tappioasemasta voittoon kolmannessa erässä. Lukko johti – ehkä ansaitustikin – kahden erän jälkeen 1-0, mutta IFK tuli vauhdilla päätöserään ja tulitti kolme maalia Ryan Zapolskin taakse.

IFK:n 1-1-tasoituksen iski Tomas Zaborsky melkein suoraan hyökkäyspään aloituksesta ajassa 45.20. Reilu minuutti myöhemmin IFK pääsi ylivoimahyökkäykseen ja Arttu Luttinen tykitti kiekon Teemu Ramstedtin nappisyötöstä maaliin. Lopussa Lukko yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ramstedt karkasi tekemään loppunumeroiksi 3-1.

Kevin Lankinen IFK:n maalilla pelasi jälleen erinomaisen ottelun. Hän on pelannut nyt neljä peliä Nordiksella ja voittanut ne kaikki. Tällä kertaa voittopeli vaati häneltä 28 torjuntaa ja mukaan mahtui muutama paraatitorjuntakin, yksi heti matsin ensimmäisessä vaihdossa.

– Ei siinä kauan mennyt, kun niillä oli äijä yksin läpi. Mutta siinä pääsi saman tien hyvin peliin sisälle, Lankinen sanoi.

– Nordiksella on pelaaminen alkanut jo tuntua kotoisalta. Pystyn matsi toisensa jälkeen pelaamaan rennommin.

Helpolla eivät pisteet todellakaan tulleet. Siihen vaadittiin oikea-aikaisuutta maalipaikoissa ja hyvää maalivahtipeliä, mutta myös vahvaa puolustamista.

– Me blokkasimme paljon vetoja ja pakit pelasivat maalin edessä kovaa. Se oli jämäkkä esitys.

IFK:N PALKITUT

Ravintola Mamma Rosa: Kevin Lankinen
Ravintola Vespa: Arttu Luttinen

Seuraavan kerran Nordiksella pelataan lauantaina, kun vastaan tulee Tappara. Tuohon peliin on saapumassa satoja Tapparan kannattajia, joten aletaanpa hiljalleen viritellä äänijänteitä valmiiksi lauantaita varten. Liput matsiin voit hankkia Lippupalvelusta.