IFK:lle upea voitto Raumalla – Hussolle nollapeli

Lukko-IFK 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

IFK pelasi perjantai-iltana erittäin ehjän ja tehokkaan 60-minuuttisen Raumalla ja nappasi kolme vieraspistettä maittavalla 4-0-voitolla. Ville Husso pelasi kauden kolmannen nollapelinsä, 1+1-tehot iskenyt Lauri Taipalus siirtyi Liigan puolustajien pistepörssin ykköseksi ja Arttu Luttinen ampui jo 17. maalinsa tällä kaudella.

IFK oli heti alusta lähtien liikkeellä terävästi ja puolusti huolellisesti omaa maaliaan. Edellisissä peleissä näkyneestä huolimattomuudesta ei ollut merkkiäkään ja joukkue piti Lukon poissa hyviltä maalintekopaikoilta läpi matsin. Avausmaali syntyi, kun IFK:n ensimmäistä ylivoimaa oli kulunut vain neljä sekuntia. Teemu Ramstedt voitti aloituksen, Joonas Rask siirsi kiekon siniviivalle ja Lauri Taipalus tulitti lämärin Lukko-maaliin ajassa 18.17. Avauserässä Nikolai Goldobinia rikottiin avoimessa maalipaikassa ja hänelle tuomittiin rangaistuslaukaus. Kuti kilahti kuitenkin ylärimaan.

Toisessa erässä IFK siirtyi heti kättelyssä 2-0-johtoon. Läpi matsin hurjasti töitä paiskinut Tomas Zaborsky ampui kohti maalia ja kytiksellä ollut Arttu Luttinen lapioi paluukiekon verkkoon ajassa 21.15. Erän puolivälin jälkeen IFK pääsi ylivoimalle ja Ramstedt ja Taipalus pelasivat kiekon takatolpalla väijyneelle Zaborskylle. ”Zabo” ampui suoraan syötöstä kiekon maaliin ja IFK johti 3-0.

Päätöserässä IFK puolusti maltilla ja Husso sai erittäin varmaotteisen esityksen jälkeen tililleen nollapelin. Torjuntoja siihen tarvittiin 27. Lopussa Lukko yritti ylivoimalla kavennusta ilman maalivahtia ja Yohann Auvitu teki tyhjään rysään IFK:n illan neljännen maalin.

Matsi oli kaikin puolin IFK:lta erittäin väkevä esitys. Edellisen kerran joukkue piti nollan syyskuun lopussa Oulussa.