Joonas Rask johti tulitusta – SaiPa komeasti nurin

SaiPa-IFK 2-5 (0-4, 1-0, 1-1)

Jos IFK:n startit otteluihin ovat olleet viime viikkoina vaisuja, tiistai-illan vierasmatsissa oli aivan erilaiset askelmerkit. IFK iski ensimmäisessä erässä neljä kiekkoa SaiPan verkkoon ja kontrolloi matsia siitäkin eteenpäin.

Illan sankari numero yksi oli IFK:n laitahyökkääjä Joonas Rask, joka iski matsissa tehot 1+3. Avauserässä Rask syötti IFK:n ensimmäisen, toisen ja neljännen maalin. Samassa erässä IFK:n Matt Generousista kuoriutui pesunkestävä maalitykki. Jenkkipuolustaja teki IFK:n kaksi ensimmäistä maalia, joista varsinkin jälkimmäinen oli todella siisti niitti yläpesään. IFK:n kaksi muuta maalia avauserässä tekivät Tomas Zaborsky ja Teemu Ramstedt.

Toisen erän alussa SaiPan Chad Rau pääsi kaventamaan 1-4:ään, mutta IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen reagoi siihen ottamalla aikalisän, jonka jälkeen IFK sai pelin taas kontrolliin.Kolmannessa erässä IFK puolusti huolellisesti ja SaiPa pysyi poissa hyvistä maalintekopaikoista. Kun seitsemän minuuttia oli jäljellä, Rask kruunasi iltansa hienolla soolomaalilla. Hän veti puikot SaiPan Matti Järviselle siniviivan kohdalla, leikkasi keskelle ja ampui tulisen vedon ylänahkaan.

IFK:n sarjasijoitus ei noussut voiton myötä, mutta tärkeintä tänään oli se, että pidemmän aikaa tukossa olleet maalihanat saatiin auki ja joukkueesta alkoi matsissa huokua jälleen aito peli-ilo. Runkosarjaa on jäljellä yksi kierros ja IFK kohtaa torstaina Nordiksella Ässät, joka on toinen stadilaisten mahdollisista vastustajista ensi viikonloppuna alkavalla Villi kortti -kierroksella.

Ottelun tilastot

IFK joutuu siis joka tapauksessa taistelemaan Villi kortti -kierroksella paikasta puolivälierissä. Sekin on vielä auki, aloittaako IFK kotona vai vieraissa. Vain se on tällä hetkellä tiedossa, että vastustaja on joko Ässät tai Ilves.

Lippuja torstain peliin voit skaffata Lippupalvelusta.

Näytä kaikki uutiset