Maaginen kolmas erä toi täyden pistepotin – katso maalikooste!

HPK-IFK 2-3 (2-0, 0-0, 0-3)

Hämeenlinnassa nähtiin keskiviikkoiltana IFK:n tämän kauden tavaramerkki, vahva kolmas erä. Matsi näytti jo menevän isäntäjoukkue HPK:lle, joka johti avauserän maaleillaan 2-0, mutta IFK innostui heiluttamaan maaliverkkoa urakalla viiden viimeisen peliminuutin aikana.

Ensin Teemu Ramstedt suti irtokiekon maaliin ajassa 55.52. Kun pelikello näytti aikaa 57.25, veti Yohann Auvitu siniviivalta kaaliperhosen, joka upposi verkkoon ja peli oli tasan. Kun kolmatta erää oli jäljellä 36 sekuntia ja kaikki näyttivät odottelevan jatkoaikaa, Auvitu tulitti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon siniviivalta maaliin ja IFK-fanien juhlat alkoivat.

Matsi oli molemmille joukkueille neljäs kuuden päivän sisään, mutta vauhtia pelissä silti riitti. IFK aloitti terävästi, mutta kuten jo kahdesti aiemmin tämän kauden keskinäisissä peleissä, HPK teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Ensimmäinen syntyi alivoimalla kahdeksan minuutin kohdalla ja toinen ajassa 19.00.

Toisessa erässä IFK painosti vimmatusti, mutta maalia ei syntynyt. Suurin syypää siihen oli loistavasti pelannut HPK:n veskari Juuse Saros, joka torjui pelissä yhteensä 23 laukausta. Kevin Lankinen pelasi erinomaisesti IFK:n maalilla, joskin joutui torjumaan vain 13 laukausta. Kolmannessa erässä IFK joutui ensin kahdesti alivoimalle, mutta selvitti molemmat. Viiden viimeisen minuutin aikana alkoi sitten tapahtua ja kolme pinnaa matkasi Stadiin.

IFK:n hurja pelitahti jatkuu heti torstaina, kun joukkue matkustaa Turkuun. Himassa skulataan seuraavan kerran lauantaina, kun vieraaksi saapuu Tappara. Lauantain matsista on tulossa hieno tapahtuma, sillä Nordikselle saapuu yli 500 Tapparan kannattajaa. Liput alkavat olla kortilla, joten käy skaffaamassa omasi Lippupalvelusta, ennen kuin loppuvat.