logologo
HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

Partanen ratkaisi jatkopaikan IFK:lle

Ilves-IFK 1–2 ja. (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

IFK:n ja Ilveksen pudotuspelisarja oli kaukana säälistä. Molemmat joukkueet antoivat itsestään kaiken mitä irtosi ja molemmat pelatut matsit olivat aivan huikeaa jääkiekkoa. Lauantaina IFK otti himassa niukan 2-1-voiton ja sunnuntaina jatkopaikkaan vaadittu voitto irtosi Tampereelta samoin numeroin, tosin melkein neljä erää pidemmän savotan jälkeen. Mika Partanen teki voittomaalin ajassa 134.14. Matsissa pelattiin siis lähes neljä jatkoerää ja se oli Liigahistorian pisin ottelu.

IFK eteni puolivälieriin, jotka alkavat perjantaina.

Koko sunnuntain peli oli hyvin tasainen ja molemmilla oli omat vahvat hetkensä. Ilves meni toisen erän alussa 1-0-johtoon Steven Zalewskin maalilla ja kotijoukkueella oli hyvä paikka mennä kahden maalin johtoon erän lopulla, mutta Aleksi Mustonen ampui rankkarin ohi maalin.

Kolmanteen erään IFK tuli terävästi ja ajassa 42.07 Arttu Luttinen tasoitti pelin 1-1:een ylivoimalla.

Ensimmäisen jatkoerän viime sekunneilla Ilves sai ottelun toisen rangaistuslaukauksensa. Kevin Lankinen kuitenkin torjui Vojtech Polakin laukauksen. Ilves pääsi jatkoerissä kolme kertaa ylivoimalle ja IFK kahdesti, mutta kiperistä tilanteista huolimatta maalia ei nähty.

Neljäs jatkoerä oli lähestymässä loppua, kun Partanen lähti kuskaamaan kiekkoa kohti hyökkäysaluetta. Hän ajautui melko pieneen kulmaan B-pisteen kohdalla, mutta ampui vihaisen rannarin, joka upposi Joonas Korpisalon kainalosta maaliin. Game over.

Yhteensä Lankinen torjui matsissa peräti 59 kutia. IFK:n peliaikakuningas oli puolustaja Lauri Taipalus, joka kellotti lukemat 49.49.

Ottelun tilastot

IFK selviytyi voiton myötä puolivälieriin Tapparaa vastaan, jotka alkavat perjantaina Tampereella. IFK:n kotimatsit pelataan lauantaina 21.3. ja torstaina 26.3. Mikäli ottelusarja venyy pitkäksi, kuudes ottelu pelataan Nordiksella maanantaina 30.3.

Lipunmyynti IFK:n kahteen ensimmäiseen puolivälieräotteluun alkaa maanantaina 16.3. kello 9.00 Lippupalvelun kaikissa myyntikanavissa.

Näytä kaikki uutiset