logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Veskaripeli toimi jälleen – kaksi pinnaa Stadiin

TPS-IFK 2-3 ja. (0-1, 0-0, 2-1, 0-1)

Ville Husso palasi Turussa työpaikalleen IFK:n maalille ja iski saman tien pöytään kovan työnäytteen. Nuorten MM-kisojen vauhdissa parin viikon ajan marinoitunut Husso torjui kahdessa ja puolessa erässä 34 laukausta ja pohjusti IFK:n jatkoaikavoiton. Husso vaihdettiin maalilta päätöserän puolivälissä kramppien takia ja Kevin Lankinen hyppäsi tilalle. Lankinen oli kaukaloon päästyään kuin seinä ja torjui kaiken mahdollisen ja pari senkin päälle.

IFK sai matsiin timanttisen alun, sillä jo ajassa 1.43 joukkue siirtyi terävän vastahyökkäyksen päätteeksi 1-0-johtoon. Kun kiekko pomppii, niin sitten se myös pomppii. Corey Elkins heitti kiekon rystyllä maalille, mutta se kimposi TPS:n pelaajasta tolpan kautta sisään.

Sen jälkeen alkoi IFK:n kärsivällinen puolustustaistelu. Matsi oli joukkueelle jo viides seitsemässä päivässä ja loukkaantumiset vaivaavat, joten jalka ei ymmärrettävästi ollut raikkain mahdollinen. Mutta käytettävissä olevan energian mukaan pitää mennä ja IFK pelasi Turussa viisaasti.

Kolmannen erän alussa Arttu Luttinen vei IFK:n kahden maalin johtoon, mutta seitsemän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue sai maalihanat auki. TPS:n Juraj Simek kavensi 1-2:een ajassa 46.55 ja Lauri Tukonen tasoitti pelin puolitoista minuuttia myöhemmin. Samalla kellonlyömällä Lankinen luisteli maalille.

IFK selvisi TPS:n myllytyksestä loppusummeriin ja edessä oli jatkoaika. Molemmilla oli jatkoajalla paikkansa, mutta Thomas Nykoppin melkein nollakulmasta lähtenyt laukaus pysäytti pelikellon aikaan 64.04. Syöttäjinä olivat Lauri Taipalus ja Toni Söderholm.

Ottelun tilastot

Perjantaina IFK:lla on välipäivä ja seuraavan kerran joukkue hyppää kaukaloon lauantaina. Silloin on luvassa huikea kiekkoilta, sillä matsiin on tulossa yli 500 Tapparan fania. Lippuja on vielä jonkin verran jäljellä, käy Lippupalvelussa skaffaamassa omasi.

Näytä kaikki uutiset