B2-nuoret jatkaa tappioitta – ykkösketju hurjassa iskussa

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n junioreista B2-nuoret ylsi viime viikolla kahteen voittoon vahvistaen samalla asemiaan SM-alkusarjan kärkipaikalla. Kollit vei nimiinsä kauden ensimmäisen Stadin paikallisen ja C-nuorten SM-karsintasarjassa IFK nappasi kahdesta pelaamastaan ottelusta neljän pisteen saaliin.

Kaksi voittoa yhteismaalein 15-1

B2-nuoret jatkaa kuuden pelatun ottelun jälkeen tappioitta SM-alkusarjan kärkipaikalla. Viime viikonloppuna IFK:n jyrän alle Malmilla pelatuissa otteluissa joutuivat Pelicans ja HJK, jotka IFK nuiji yhteismaalein 15-1. Kuudesta pelaamastaan ottelusta (yhteismaalit 32-9) IFK on voittanut viisi varsinaisella peliajalla ja yhden voittomaalikilpailun jälkeen. Pelicansia vastaan perjantaina IFK avasi maalihanat avauserän lopulla alivoimalla. Kun toisessa erässä maaleja syntyi kaksi ja päätöserässä neljä, IFK jyräsi näin ollen selkeään 7-0-voittoon. Tubbe Hellströmin nollapeliin vaadittiin 19 torjuntaa. Tehopisteille ylsi yhteensä 13 IFK-pelaajaa ja kovimmista tehoista vastasivat Anton Korhonen (1+2), kaksi maalia tehnyt Juuso Hyttinen, sekä Waltteri Virtanen (1+1), Jesse Pietikäinen (0+2) ja Matts Lehtinen (0+2). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Alex Jaakkola, Andrei Ogloblin ja Teemu Liila.

Lauantaina IFK teki jälleen kerran avauserässä vain yhden maalin, mutta toisessa ja kolmannessa erässä hanat aukesivat ja HJK kaatui lopulta murskalukemin 8-1. IFK:n ykkösketju oli ottelussa ilmiliekeissä vastaten kaikista joukkueen kahdeksasta maalista ja hyökkäystrion yhteistehot olivat hurjat 8+10=18. Ilmari Pieviläisen (2+1) johtaman ketjun laidoilla Jaakko Innanen viimeisteli kahdeksan (2+6) ja Anton Korhonen seitsemän (4+3) tehopistettä. Korhonen nousi samalla koko sarjan pistepörssin kärkeen. Kuudessa pelaamassaan ottelussa 16-vuotias joukkueen kapteeni on viimeistellyt 19 tehopistettä (10+9). Viime kaudella Korhonen pelasi IFK:n C-nuorten joukkueessa, joka juhli kauden päätteeksi Suomen mestaruutta. Veeti Rönkkö IFK:n maalissa torjui HJK:ta vastaan 17 kertaa.

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK:n kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina, kun joukkue kärsi 1-3-kotitappion Pelicansille. IFK siirtyi avauserässä Elias Vannisen maalilla 1-0-johtoon, mutta Pelicans nousi päätöserässä tasoihin ja viimeisteli voittomaaliksi jääneen 1-2-osuman ylivoimalla kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa. IFK metsästi loppuhetkillä tasoitusta kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia pelaten, mutta tällä kertaa riskinotto ei onnistunut, vaan Pelicans sinetöi loppunumerot 1-3:een tyhjään maaliin ajassa 58.41. IFK:n maalissa Jere Huhtamaa torjui 28 kertaa. Kotijoukkue laukoi ottelussa kohti vastustajan maalia 37 kertaa, joista 18 laukausta toisessa erässä.

Lauantaina Elisa Areenalla vieraili Porin Ässät ja tällä kertaa IFK ei antanut vastustajalleen pienintäkään mahdollisuutta voittoon. Loppunumerot kirjattiin IFK:lle numeroin 5-1 ja voitto nosti joukkueen B-nuorten SM-alkusarjassa viidenneksi. Tehot 1+1 kerännyt Otto Etelätalo viimeisteli avauserän loppuhetkillä IFK:lle 1-0-johtomaalin. Toisessa erässä kotijoukkue onnistui maalinteossa peräti neljä kertaa, joista 2-0- ja 3-0-maalit syntyivät 16 sekunnin välein hieman ennen ottelun puoliväliä. Molemmissa maaleista vastasi Lassi Vitali, jonka ottelun kokonaissaldo oli 2+1. Kolmannessa erässä Ässät kavensi 5-1:een ylivoimalla reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria, mutta maali oli lopulta laiha lohtu vierasjoukkueelle. IFK:n maalissa Henrik Tikkanen kirjautti tilastoihin 27 torjuntaa. Konsta Hirvosen saldo oli 0+3 ja lisäksi IFK:sta maalinteossa onnistuivat Eppu Karevaara (1+1) ja Rasmus Heljanko.

Kauden ensimmäinen Stadin paikallinen Kollien juhlaa

Nuorten SM-Liigassa kauden ensimmäinen paikalliskamppailu Kollien ja Jokereiden välillä pelattiin lauantaina Kollien kotiluolassa Elisa Areenalla. Avauserässä nähtiin kaksi maalia. Ensin Atte Tuliara vei Kollit 1-0-johtoon ylivoimalla ajassa 1.43, mutta Jokerit nousi tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin. Toinen erä oli maaliton. Kolmannen erän toisella minuutilla Jokerit siirtyi ylivoimalla 1-2-johtoon, mutta Kollit ei tästä lannistunut, vaan iski viimeisten 13 minuutin aikana kolme maalia nousten komeaan 4-2-voittoon. 2-2-tasoitusmaalin viimeisteli Joakim Kukkonen ajassa 47.02. 3-2-voittomaali syntyi ajassa 53.44, kun Dan Nybondas vei Kollit ottelussa toisen kerran johtoon. Loppunumerot 4-2:een laukoi tehot 1+1 kerännyt Alex Levänen ylivoimalla puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa. Niklas Nordgren nappasi syöttöpisteen Kollien ensimmäiseen ja viimeiseen maaliin. Maalissa pelannut Niilo Halonen pysäytti 20 Jokerien laukausta.

Sunnuntaina Kollit kohtasi kotonaan HPK:n. Vähämaaliseksi jääneen kamppailun avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun Teemu Engberg laukoi Kollit 1-0-johtoon ajassa 30.53. Runsaasti jäähyjä sisältänyt ottelu ratkesi päätöserässä lopulta HPK:n eduksi, kun vierasjoukkue onnistui maalinteossa kahdesti ylivoimalla napaten mukaansa täyden pistepotin 1-2-voiton myötä. Ottelussa jaettiin yhteensä 76 jäähyminuuttia, joista Kollien osuus oli 45 minuuttia. Suihkutuomion sai molemmista joukkueista yksi pelaaja, Kolleista Alex Levänen avauserän lopulla. Halonen Kollien maalissa torjui 24 kertaa, kun taas HPK:n maalissa pelannut viime kevään alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen selvisi 14 torjunnalla.

Seitsemän pelatun ottelun jälkeen Kollit on sarjassa sijalla kuusi.

Fingerroosin urakointi toi IFK:lle yhden pisteen

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK murjoi Pelicansia Lahdessa lauantaina peräti maalein 9-0. Kolmella kentällä pelanneiden vieraiden tehokkuus maalinteossa oli huikealla tasolla, sillä yhdeksään maaliin vaadittiin ainoastaan 39 maalia kohti suuntautunutta laukausta eli onnistumisprosentiksi muodostui 23,1. Avauserässä IFK viimeisteli kolme, toisessa erässä neljä ja kolmannessa erässä kaksi maalia. Maaleista kaksi syntyi yli- ja yksi alivoimalla. Neljän tehopisteen pelaajia olivat Anton Lundell (2+2), Daniel Mäkiaho (2+2), sekä Leo Ring (1+3). Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Marcus Kallionkieli (2+1), Christoffer Sedoff (1+2), sekä Valtteri Hapuli (1+1). Antti-Eemeli Haapasen saldo oli 0+2 ja maalissa nollapelin pelannut Kari Piiroinen pysäytti 11 kotijoukkueen laukausta.

Sunnuntaina IFK pommitti kotiottelussaan Jokereita vastaan maalia kohti 47 laukausta, mutta tällä kertaa maaleja syntyi vain yksi. Ja se yksi maali riitti lopulta yhteen sarjapisteeseen, kun Jokerit nappasi voittomaalikilpailun jälkeen 1-2-vierasvoiton. Ottelu eteni maalittomana aina päätöserän viimeisille minuuteille asti. Jokerit siirtyi 0-1-johtoon ajassa 57.22, mutta IFK:n taistelu tuotti tulosta, kun kotijoukkue tasoitti 1-1:een kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia pelaten vain 19 sekuntia ennen päätössummeria. Maalinteossa onnistui Sedoff ja syöttöpisteet kirjattiin Lundellille, sekä Ringille. Voittomaalikilpailusta tuli lopulta maalivahtien näytös, kun 10 yrityksestä ainoastaan yksi pelaaja, Jokerien Kirill Lodeikin, onnistui maalinteossa. Matti Fingerroos IFK:n maalissa torjui varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 34 kertaa ja voittomaalikilpailussa Jokerien viidestä yrityksestä neljä.

IFK Challengerin taival C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa jatkui viikonloppuna kahdella Keski-Suomessa pelatulla vierasottelulla. Lauantaina KalPa oli parempi maalein 2-4 ja sunnuntaina IFK joutui taipumaan JYPin käsittelyssä maalein 0-8. KalPaa vastaan IFK:lta maalinteossa onnistuivat Vertti Turunen, sekä Valtteri Nurminen. Kai Mikkonen urakoi Kuopiossa 52 torjuntaa ja sunnuntaina Jyväskylässä 34 torjuntaa tultuaan vaihdosta kentälle ottelun aloittaneen ja 17 kertaa torjuneen Miika Siipon tilalle.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Alex Levänen 1+1 (7 ottelua, 3+5=8), Teemu Engberg 1+1 (7, 2+3=5), Niklas Nordgren 0+2 (2, 0+2=2), Atte Tuliara 1+0 (7, 3+1=4), Dan Nybondas 1+0 (7, 2+2=4), Joakim Kukkonen 1+0 (2, 1+0=1)

B-nuoret: Lassi Vitali 2+1 (6 ottelua, 2+5=7), Konsta Hirvonen 0+3 (6, 0+4=4), Eppu Karuvaara 1+1 (4, 1+1=2), Otto Etelätalo 1+1 (6, 4+3=7), Elias Vanninen 1+0 (5, 1+1=2), Rasmus Heljanko 1+0 (4, 2+0=2)

C-nuoret: Anton Lundell 2+3 (4 ottelua, 4+10=14), Leo Ring 1+4 (6, 2+6=8), Christoffer Sedoff 2+2 (6, 3+4=7), Daniel Mäkiaho 2+2 (6, 7+3=10), Marcus Kallionkieli 2+1 (6, 7+3=10), Valtteri Hapuli 1+1 (6, 2+3=5), Antti-Eemeli Haapanen 0+2 (4, 1+2=3)

B2-nuoret: Anton Korhonen 5+5 (6 ottelua, 10+9=19), Jaakko Innanen 2+6 (3, 5+8=13), Ilmari Pieviläinen 2+2 (4, 3+2=5), Jesse Pietikäinen 0+3 (6, 1+3=4), Luca Saarelainen 0+3 (6, 1+4=5), Juuso Hyttinen 2+0 (5, 2+0=2), Waltteri Virtanen 1+1 (6, 1+3=4)

C-Challenger: Valtteri Nurminen 1+0 (5 ottelua, 1+0=1), Vertti Turunen 1+0 (4, 1+0=1), Bruce Christianson 0+1 (4, 0+1=1), Tuukka Lilja 0+1 (5, 1+1=2)