BREVININ MATSIRAPORTTI: Härkäviikolle yhden pisteen päätös

Pelicans-IFK 4-3 vl. (1-0, 1-3, 1-0, 0-0, 1-0)

IFK oli lähellä ottaa viikon neljännen voittonsa, mutta Pelicans nousi lopulta tasoihin ja otti lisäpisteen voittomaalikilpailun jälkeen. Lahdessa nähtiin tasainen ja hyvävauhtinen kamppailu, jossa iskettiin maaleja vuorotahtiin. IFK:lla alkoi kolmannessa erässä näkyä neljännen matsin rasitus ja hyvä taistelu ei aivan riittänyt loppuun asti. Stadilaiset taipuivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittomaalikilpailussa.

Avauserä oli kokonaisuudessaan erittäin tasainen, jossa vaarallisimmat tekopaikat loi kotijoukkue. Myös odotettu taistelupari Joe Finley-Antti Tyrväinen ottivat toisistaan mittaa kovilla taklauksilla. Pelicans siirtyi 1-0–johtoon ensimmäisestä vaarallisesta hyökkäyksestään. Digitaalit pysähtyivät aikaan 04.40Justin HodgmanintarjoillessaHenri Heinolle avopaikan, josta tällä oli helppo työ lyödä kiekko tyhjiin. Maalin jälkeen kotijoukkue sai hetkeksi otteen pelistä. Kevin Lankisen hyvät torjunnat sekä tolppa pitivät numerot muuttumattomina. IFK:n paras paikka syntyi Teemu Erosen sekä Juuso Puustisen hyvästä yhteispelistä, mutta Eronen ei saanut lopulta kunnon laukausta aikaiseksi. Erätauolle siirryttiin Pelicansin 1-0 johdossa.

Toisen erän alku ei jättänyt ketään kylmäksi. Puolessatoista minuutissa nähtiin kolme maalia, joista kahdesta vastasi IFK. Ensin ajassa 21.05 Erosen millintarkka laukaus tasoitti numeroiksi 1-1. Syötöt maaliin Corey Elkinsille sekä Arttu Luttiselle. Tästä tasan 50 sekuntia myöhemmin Oliwer Kaski survoi vieraat 1-2-johtoon maalin kulmalta. Kasken liigauran ensimmäiseen osumaan esityön tekivätTomi Tuomisto sekä Mikael Johansson. Erän kolmas maali syntyi ajassa 22.29, Iikka Kangasniemen ohjatessa ottelun jälleen tasoihin. Pelin tempo pysyi maalien jälkeen korkeana ja tilanteita nähtiin tasaisesti molemmilla maaleilla. Erän loppupuolella molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimalla, mutta kumpikaan ei erikoistilannettaan onnistunut hyödyntämään. IFK iski vielä erän lopussa kertaalleen. Kapteeni Luttinen ohjasi kauden ensimmäisen osumansa, tulikuumien Ikosen ja Erosen esityöstä. Viimeiselle kaksikymppiselle siirryttiin vierasjohdossa.

Kotijoukkue tuli kovalla höyryllä kolmanteen erään. Pelicans pyrki ajamaan aggressiivisesti kohti IFK-maalia, joka pakotti vieraat puolustuskannalle. Stadilaiset kuitenkin puolustivat tiiviisti läpi erän, pitäen lahtelaiset poissa parhailta maalintekopaikoilta. Erän viimeisen kympin alussa IFK:lle tarjoutui ylivoimalla löydä niitti ottelulle, mutta valkopaidat eivät pystyneet tätä hyödyntämään. Kotijoukkue vastaavasti hyödynsi omansa. Ajassa 56.43 Hodgman laukoi ottelun tasoihin ylivoimalla. Lopussa Thomas Nykopp karkasi laidasta läpi, mutta Pelicans-puolustajan heittäytyminen esti Nykoppin yrityksen viime hetkellä. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ei ratkaisua tuonut, joten yleisölle tarjottiin viihdettä koko rahan edestä. Voittomaalikilpailussa onnistuivat kolmen kierroksen aikana Kangasniemi sekä Johansson. Tämän jälkeen ratkaisu venyi aina kahdeksannelle kierrokselle, jossa Elkinsin epäonnistuttua laukoi Antti Tyrväinen kaksi pistettä Pelicansille.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

IFK pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona Hakametsässä Ilvestä vastaan. Nordiksella jatkekaan perjantaina Rauman Lukkoa vastaan. Kiekko tippuu jäähän tuttuun tapaan 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!