BREVININ MATSIRAPORTTI: Hussolle nollapeli ja IFK:lle komea voitto

IFK-Tappara 6-0 (1-0, 2-0, 3-0)

IFK meni finaalisarjassa 2-1-johtoon ottamalla hienon voiton täpötäydellä Nordiksella. Kippari Arttu Luttinen iski alkutahdit ja Corey Elkins naulasi kaksi byyriä IFK:n voittaessa 6-0. Kaikkiaan 11 IFK:n pelaajaa pääsi pisteille ja Ville Husso torjui 25 laukausta.

Tappara oli vahva avauserässä, mutta Husso torjui pahimmat paikat ja IFK:n puolustaminen koko kentän alueella oli tiivistä. Luttinen tuikkasi 1-0-maalin Yohann Auvitun loistavasta esityöstä ajassa 13.36. Toisen erän alussa verkko heilui jälleen. Tapparalla oli paha maalipaikka, jonka Husso torjui ja vastahyökkäyksen päätteeksi Elkins ampui 2-0. Erän puolivälin jälkeen Teemu Ramstedt ampui läpiajosta 3-0 ja niissä numeroissa mentiin toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä Tappara painoi päälle, mutta IFK puolusti kärsivällisesti ja kävi napauttamassa viimeisen kahdeksan minuutin aikana kolme lisämaalia. Elkins ampui 4-0, Juuso Puustinen 5-0 ja loppunumerot Robert Leino.

Finaalisarjan seuraava matsi pelataan perjantaina Tampereella ja lauantaina pelataan Nordiksella viides ottelu.