Brevinin matsiraportti: IFK jälleen kotivoittoon

IFK-JYP 5-3 (3-0, 1-1, 1-2)

Perjantai-ilta tarjosi kotiyleisölle jälleen loistavaa kiekkoviihdettä, kun IFK nappasi vahvan esityksen jälkeen 5-3 voiton. Keskiviikkoisen ottelun mustasta alusta oli otettu opiksi ja IFK otti ohjat heti ottelun alusta alkaen lyöden ensimmäiseen kaksikymppiseen kolme byyriä JYPin verkkoon. IFK johtaa sarjaa voitoin 3-2 ja sarja on ensimmäisen kerran katkolla maanantaina Jyväskylässä.

Vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen Corey Elkins aloitti maalinteon tasavajaalla, millintarkalla laukauksella vasempaan ”ylänahkaan”. Esityön maaliin tekivät Jasse Ikonen jaKeith Aulie. Tämän jälkeen IFK otti aloitti kovan rummutuksen, joka palkittiin muutamaa minuuttia myöhemmin Yohann Auvitun lyödessä maalinedustalta Tomas Zaborskyn laukauksen karat sisään. Ajassa 15:21 Zaborsky räjäytti Nordiksen kolmannen kerran ylivoima osumalla. Syötöt maaliin merkkauttivat Mika Partanen sekä Tommi Taimi. Näistä lukemista siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Partanen siirsi IFK:n jo karkumatkalle 4-0 toisen erän alkuun. Tämän jälkeen JYP pääsi vähitellen peliin mukaan ja Mikko Salmio kavensi hieman ennen ottelun puolta väliä. Molemmat joukkueet pelasivat tiivisti erän loppuun eikä lisäosumia erässä nähty.

Kolmannen erän alussa JYP ilmoittautui mukaan taistelemaan kolmannesta kiinnityksestä, kun Janne Tavi kavensi lukemat 4-2 ajassa 44:27. JYP hallitsi tämän jälkeen ottelutapahtumia, mutta IFK kesti Ville Husson johdolla. Jasse Ikonen vapautti Nordiksen yleisön jännityksestä viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua lyömällä kiekon viidennen kerran ohi Tuomas Tarkin. Ottelun lopussa JYP hienosteli loppulukemiksi 5-3.