logologo
HIFKPelicans
to 10.08.2023 klo 18:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK kotivoittoon ylivoimamaaleilla

IFK-Ilves 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Koko kauden ajan yskinyt IFK:n ylivoimapeli oli tiistai-iltana rautaa, kun joukkue otti kolmen pinnan voiton Ilveksestä. Mikael Johansson iski alkutahdit, Teemu Eronen jatkoi toisessa erässä ja Roope Hintz viimeisteli päätösnumerot 3-1 ajassa 43.49. IFK:n maaleista ensimmäinen ja kolmas syntyivät ylivoimalla. Voitollaan IFK katkaisi kolmen matsin tappioputken.

IFK oli tämän Liigakauden kotimatseissa tehnyt ylivoimalla vain yhden maalin, mutta nyt tehoja syntyi. Johansson sai lahjasyötön Ilveksen pakilta takatolpalle ja tuikkasi melkein nollakulmasta kiekon maaliin. Toisessa erässä Ilveksen Aleksi Mustonen tasoitti ja vierasjoukkue oli mennä johtoon viisi minuuttia ennen erätaukoa, mutta kiekko pomppi IFK:n kannalta mukavasti. Seuraavasta vastahyökkäyksestä syntyikin IFK:n johtomaali, kun hyökkäyksen kärkeen hiipinyt puolustaja Eronen nosti kiekon upeasti rystyllä yläpesään.

Heti kolmannen erän alkuun IFK pääsi ylivoimalle, ja Hintz napautti IFK:n kahden maalin karkumatkalle. Ottelun ratkaisi käytännössä 45 minuutin pelin jälkeen tullut kahden miehen alivoima, jonka IFK selvitti. Kenttäpelaajat puolustivat vimmatusti omaa maalia ja Kevin Lankinen teki muutamaan uskomattoman torjunnan, eikä Ilves päässyt tekemään kavennusmaalia. Lopussa IFK:n puolustus pysyi kasassa ja joukkue otti kauden neljännen kotivoittonsa Liigassa.

Ottelun tilastot

IFK:n seuraava matsi on perjantaina, kun TPS saapuu visiitille Nordikselle. Joukkueiden edellinen keskinäinen matsi päättyi IFK:n 2-1-vierasvoittoon ja stadilaisjoukkue pudotti TPS:n CHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, joten turkulaisilla on paljon kalavelkoja maksettavana. Osta liput matsiin Ticketmasterista ja tule viettämään perjantai-iltaa Nordikselle!

Näytä kaikki uutiset