HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK takaisin voittojen tielle Jyväskylässä

JYP-IFK 2-3 ja. (0-0, 2-1, 0-1, 0-1)

IFK lähti kahden ottelun vieraskiertueelle katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan Liigassa. Ensimmäisenä etappina oli Jyväskylä. Kaksijakoinen ottelu näytti jo menevän kotijoukkueen nimiin, mutta IFK onnistui karistamaan ylivoimapeikkonsa kreivin aikaan. Jatkoajalla Juhamatti Aaltonen osoitti arvonsa ja sooloili komean voittomaalin, sekä kaksi pistettä IFK:lle.

IFK aloitti ottelun kotijoukkuetta pirteämmin ja oli huomattavasti nälkäisempi joukkue kaukalossa. Ensimmäisen kympin hyvä ote kuitenkin joutui koetukselle kahden tarpeettoman jäähyn muodossa. Aktiivinen ote myös alivoimalla ei kuitenkaan antanut JYP-ylivoimalle mahdollisuuksia maalintekoon. Avauserän jälkimmäinen puolisko jatkettiin IFK:n hallinnassa ja vieraat pääsivät myös yrittämään avausmaalia ylivoimalla, mutta tuttu tehottomuus sai jatkoa. Erän lopussa JYP pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään Kevin Lankista, mutta lukemat pysyivät 0-0:ssa erätaukoon asti.

Toinen erä jatkui ensimmäisen tavoin, IFK:n hallitessa kenttätapahtumia. Tästä huolimatta illan ensimmäisen pääsi varkain iskemään kotijoukkue. Antti Suomela pyöräytti itsensä vapaaksi maalin edessä ja siirsi JYP:n johtoon ajassa 25.34. Valkopaidat kuitenkin toipuivat takaiskusta nopeasti ja 59 sekuntia myöhemmin Juuso Puustinen tasoitti kauden ensimmäisellään lukemat 1-1:een. Esityön maalin tekivät Rask ja Finley. Ottelun puolenvälin jälkeen alkoi kotijoukkueen jalka myös liikkumaan paremmin ja paine siirtyi vähitellen IFK-alueelle. Hurrikaanipaidat ottivat erän lopussa pelin täydellisesti haltuunsa ja IFK joutui lopulta rikkomaan jäähyn arvoisesti. Suomela laukoi ylivoimalla illan toisensa ja näin toiselle erätauolle poistuttiin JYP:n 2-1-johtoasemassa.

Kotijoukkue jatkoi kolmannen erän alun hyvää otettaan ja kahden maalin johto roikkui ilmassa. IFK kuitenkin selviytyi kotijoukkueen paineesta ilman takaiskuja ja sai paremmin otetta pelistä, mitä pidemmälle erä jatkui. Viimeinen kymppi mentiin jälleen täysin valkopaitojen tahdissa, mutta Pekka Tuokkola sekä JYP-puolustus onnistuivat kerta toisensa jälkeen selvittämään IFK:n maalitekoyritykset. Ottelun viimeisillä minuuteilla stadilaisille tarjoutui loistava tilaisuus tulla ottelussa tasoihin, kun kotijoukkue sortui kahteen peräkkäiseen jäähyyn. Kuudella kolmea vastaan ei vielä tasoitusta nähty, mutta JYP:n saadessa neljännen kenttäpelaajan jäälle, onnistui IFK vihdoin ja viimein ylivoimalla. Corey Elkins survoi kiekon Tuokkolan reboundista byyriin ja toi IFK:n tasoihin ajassa 58.40. Syötöt maaliin merkkauttivat Eronen ja Taimi. Viimeisellä minuutilla ei enempää osumia nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla JYP:lle tarjoutui erinomainen tilaisuus ratkaista ottelun, kun Louhivaara ja Hytönen karkasivat kahdella nollaa vastaan. Louhivaara päätti kokeilla ratkaisua itse, mutta Lankinen venyi upeaan pelastukseen. Hetkeä myöhemmin Robert Leinon aloitusvoiton jälkeen, Aaltonen polkaisi omalta alueelta itsensä ohi JYP-puolustuksen ja niittasi limpun tyylikkäästi oikeaan yläkulmaan. Näin IFK:lle road tripin ensimmäisestä ottelusta kaksi pistettä mukaan bussiin, lukemin 2-3.

Ottelun tilastot.

Matka jatkuu välittömästi kohti Oulua, jossa huomenna IFK hakee kauden toista vierasvoittoaan Kärpistä. Ensi tiistaina pelit jatkuvat Nordiksella, kun CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa IFK kohtaa TPS:n.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule Nordikselle!