BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK voitolla joulutauolle

SaiPa-IFK 2-4 (1-3, 1-0, 0-1)

IFK haki kauden toisen voittonsa Lappeenrannan Kisapuistosta. Joukkue esitti tämän vuoden viimeisessä vierasottelussaan tasapainoisen 60-minuuttisen. Läpi syyskauden vaivanneet ongelmat joukkue käänsi vahvuudeksi SaiPaa vastaan. Stadilaisten terävä viimeistely sekä loistava alivoimapeli olivat voiton avaimet tiistai-illassa.

IFK oli avauserässä hereillä maalipaikoissaan ja onnistui erän aikana kolmesti toimittaan kiekon byyriin. Ottelun kolmannella minuutilla Juuso Puustinen vapautti Roope Hintzin läpiajoon, josta Leijona-paidasta paluun kokoonpanoon tehnyt hyökkääjä ei erehtynyt. Maalin toinen syöttäjä Marcus Högström. Seuraavaksi maalinverkkoa pöllytti Joonas Rask, ajassa 11.52. Lennart Petrell karvasi kiekon pois SaiPa-puolustukselta ja tarjoili kiekon Raskille maalin eteen, joka viimeisteli varmasti taululle 0-2. SaiPa kavensi vastahyökkäyksen päätteeksi tasavajaalla 1-2:een, mutta 15 sekuntia myöhemmin kuittasivat jälleen stadilaiset. Mikael Johansson ohjasi Raskin heiton ilmasti kolmannen kerran ohi Frans Tuohimaan, pelikellon pysähtyessä aikaan 14.06. SaiPan ylivoima pyöri erän lopulla vielä vaarallisesti ja joukkue oli lähellä kavennusta. Erätauolle poistuttiin kuitenkin IFK:n 1-3–johdossa.

Toinen erä alkoi vieraiden osalta murheellisesti, kun kotijoukkue kavensi välittömästi ensimmäisessä vaihdossa. Kiekko kimpoili Brock Trotterille, joka pääsi kasvokkain Kevin Lankisen kanssa. Kanadalaishyökkääjä veivasi kiekon varmasti maaliin, kaventaen tilanteeksi 2-3. IFK pystyi luomaan läpi erän vaarallisia hyökkäyksiä SaiPa-maalille. Terävyys maalipaikoissa ei ollut ensimmäisen erän tasolla. Viimeiset neljä minuuttia mentiin kotijoukkueen painostuksessa. IFK onnistui tukkimaan keskustan eikä lisämaaleja erässä nähty.

Vieraat pelasivat läpi kolmannen erän viisaasti suojellen johtoasemaansa. Joukkue piti hyvin kiekkoa eikä päästänyt SaiPaa pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä. Kymmenen minuuttia ennen loppua Corey Elkinsille avautui loistava paikka lyödä vieraat jälleen kahden maalin johtoon. Läpiajoon karanneen sentterin ratkaisu pysähtyi Tuohimaan varusteisiin. Ottelun lopussa kotijoukkue pääsi hakemaan kahdesti tasoitusosumaa ylivoimalla. SaiPa sai kovan paineen IFK:n päätyyn, mutta stadilaiset puolustivat johtoaan loistavasti Lankisen johdolla. 29 sekuntia ennen päätössummeria Juhamatti Aaltonen löi loppunumeroiksi 2-4.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

IFK siirtyy joulutauolle sarjataulukon sijalta neljä. Eroa kolmantena majailevaan TPS:ään on yhdeksän pistettä.

IFK:n matsit jatkuvat maanantaina 26.12. himassa. Stadilaisilla on loistava mahdollisuus lähteä kaventamaan eroa kärkikolmikkoon, kun juuri TPS saapuu Tapaninpäivänä Nordikselle vieraaksi. Matsi starttaa kello 17.00.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!