BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle maalin tappio Rinkelinmäellä

HPK-IFK 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Lauantai-ilta tarjosi Rinkelinmäellä jälleen tiukan ja vähämaalisen taistelun, jossa HPK oli maalin verran parempi. Ottelun ensimmäinen puolisko mentiin täysin kotijoukkueen tahdissa. IFK pääsi toisessa erässä paremmin mukaan ja vierailla oli omat paikkansa, mutta se ei onnistunut näistä ottelua itselleen kääntämään. Molempien joukkueiden maalivahdit hoitivat tonttinsa moitteettomasti, ollen ottelun parhaimmistoa. Kotijoukkue korjasi kolme pistettä lopulta astetta paremmalla viimeistelyllä.

Avauserään kotijoukkue tuli selvästi stadilaisia raikkaammalla jalalla. Viidennellä minuutilla HPK:n paine tuotti tulosta. Joonas Lehtivuori survoi kiekon sisään maalinedustalta ajassa 05.49. Pallokerho työllisti läpi erän Kevin Lankista, mutta IFK-vahti oli hyvin tehtäviensä tasalla. Ajassa 14.03 IFK:n ykköskenttä osoitti vaarallisuutensa. Kultakypärä Juhamatti Aaltonen oli unohtunut yksin maalin eteen, johon Mika Partanen toimitti komean lätyn. Aaltonen veivasi kiekon tyylikkäästi oikeaan yläkulmaan. Erän viimeisellä minuutilla Aaltosella oli mahdollisuus viedä läpiajosta IFK johtoon, mutta Emil Larmi veti pidemmän korren. Erätauolle 1-1 lukemista.

Toisen erän ensimmäinen kymppi mentiin ensimmäisen tapaan kotijoukkueen tahdissa. Severi Sillanpää kuittasi IFK:n huolimattoman hyökkäykseen lähdön laukomalla HPK 2-1-johtoon ajassa 23.21. Valkopaidat pääsivät paremmin otteluun mukaan kotijoukkueen ensimmäisen jäähyn aikana. IFK:n paras paikka erässä avautui Roope Hintzille puolittaisesta läpiajosta, mutta rystyujutus ei löytänyt ohi Larmin. Enempää osumia erässä ei nähty, joten viimeisellä kaksikymppiselle siirryttiin HPK:n 2-1 johdossa.

IFK pyrki nostamaan tempoa kolmanteen erään. Kotijoukkue onnistui jäädyttämään pelin ja ohjasi jatkuvasti vieraiden hyökkäyksen kulmiin. Erän lopussa IFK loi hyvää painetta HPK:n maalille, mutta kiekkoa ei saatu toistamiseen maaliin. Lopputuloksena 2-1-tappio.