HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle tappio – finaalisarja tasan

Tappara-IFK 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Kevään ensimmäinen reissu Tampereelle tuotti niukan tappion, kun Tappara voitti Juhani Jasun viisi minuuttia ennen loppua tekemällä maalilla 2-1. Finaalisarja on nyt tasan 1-1 ja seuraava matsi pelataan tiistaina Nordiksella.

IFK oli avauserässä erittäin vahva, mutta maalinteko ei luistanut hyvistä paikoista huolimatta. Tapparan Tomi Karhunen torjui 17 kertaa, kun IFK:n Ville Husso venyi kiekon eteen vain neljä kertaa.

Toisessa erässä Tappara pääsi ylivoimalle ja Kristian Kuusela vei joukkueensa johtoon. IFK sai erän lopussa ylivoiman, mutta vahvasta pyörityksestä huolimatta tasoitusmaalia ei syntynyt.

Kolmanteen erään IFK sai hyvän vaihteen päälle. Micke Åstenin jäähyn jälkeen ykkösketju painoi pelin Tapparan päätyyn ja Tomas Zaborsky teki paluukiekosta 1-1-tasoituksen ajassa 49.08. IFK jatkoi sen jälkeen painostusta, mutta Jasu pääsi törkkäämään voittomaalin kuin tyhjästä ajassa 54.24.

Ottelun tilastot

IFK:n tappio tiesi sitä, että finaalisarjassa pelataan vähintään viisi ottelua. Viides matsi pelataan Nordiksella lauantaina 23.4. kello 17.00. Lipunmyynti matsiin alkaa sunnuntaina 17.4. kello 9.00 Ticketmasterin kaikissa myyntikanavissa.