HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle tyylipuhdas voitto Hakametsästä

Ilves-IFK 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)

IFK palasi takaisin voittojen tielle tyylipuhtaalla esityksellä Hakametsässä. Illan tehomiehet olivat Juhamatti Aaltonen sekä entisessä kotihallissaan viilettänyt Roope Hintz. Hitaasti käynnistynyt ottelu lähti vasta toisessa erässä kunnolla käyntiin ja kolmannessa erässä nähtiin ajoittain erittäin vauhdikasta lätkää. IFK oli kokonaisuudessaan läpi ottelun kotijoukkuetta potkun edellä. Tästä huolimatta ratkaisu nähtiin vasta reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Kevin Lankinen esiintyi jälleen edukseen IFK-maalilla keräten 15 torjuntaa.

Avauserä ei suuria hienouksia pitänyt sisällään. Aloittavat maalivahdit eivät joutuneet juuri luukuvahteja enempää erässä hikeä vuodattamaan. Molemmat joukkueet pääsivät erässä kokeilemaan kertaalleen ylivoimalla, mutta tehoja ei näissä nähty. Parhaat tekopaikat avautuivat samassa vaihdossa Ilveksen ykkösnyrkille. Ensimmäisessä Lankinen pysäytti Aleksi Mustosen yrityksen ja hetkeä myöhemmin Ilves-hyökkääjän laukaus päätyi sivurautoihin.

Toiseen erään IFK sai huomattavasti ensimmäistä paremman otteen. Heti erän alusta lähtien valkopaidat olivat liikkuvampi joukkue kentällä. Ottelun toisella ylivoimalla ei vielä tulosta syntynyt, mutta hetkeä myöhemmin nähtiin avausosuma. Teemu Erosen rännipurku putosi Aaltoselle keskialueelle vauhtiin, josta IFK-hyökkääjä polkaisi itsensä Lennart Petrellin kanssa ylivoimahyökkäykseen. Aaltosen syöttö päätyi Petrellille ja kiekko lopulta lipui Hannu Toivosen alta Ilves-byyriin ajassa 24.51. Vieraat hallitsivat maalin jälkeen myös kenttätapahtumia. Ilveksen ainoat tilanteet olivat vastahyökkäyksiä, joissa stadilaisten puolustuksella ei ollut vaikeuksia. Erän lopulla Matt Generous pääsi laukomaan hyvältä paikalta, pitkän pyörityksen päätteeksi. Laukaus ei kuitenkaan löytänyt toistamiseen ohi Toivosen ja erätauolle siirryttiin 0-1 numeroissa.

Kolmannen erän ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin nähtiin tapahtumia molemmilla maaleilla. Vieraiden Johanssonille sekä Aaltoselle avautuivat laadukkaat vetopaikat, ilman tulosta. Ilveksen Koivula pääsi yrittämään kahdesti, mutta Lankinen venytti molemmilla yrityksillä patjansa eteen. Hetkeä myöhemmin tolppa pelasti IFK:n takaiskulta. Ajassa 54.21 Hintz karkasi puolittaiseen läpiajoon, jonka päätteeksi hyökkääjä laukoi komeasti tolpan kautta kiekon rysään. Syöttöpisteet Juuso Puustiselle sekä Thomas Nykoppille. Pelikello ehti vanheta maalin jälkeen 44 sekuntia, kun Ilves ilmoittautui takaisin peliin mukaan. Olli Vainio pääsi laukomaan vapaasti numeroiksi 1-2. Hintz katkaisi kotijoukkueen selkärangan ajassa 56.29, illan komeimmalla osumalla. Puustinen pyöräytti kiekon Aaltoselle, jonka hidastettu syöttö löysi takatolpalle hiipinen Hintzin. Ilves-kasvatti laukoi kiekon aivan maalin kattoon, eikä jättänyt Toivoselle mahdollisuuksia. 1-4 loppunumerot tyhjiin laukoi Aaltonen, Elkinsin syötöstä.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

Nordiksella luvassa jälleen perjantai-illan huumaa, kun Rauman Lukko saapuu Stadiin vieraaksi. Matsi starttaa kello 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille viettämään upea ilta!