BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle upea voitto kärkimatsissa

IFK-Kärpät 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

IFK tarrasi kiinni runkosarjan voittoon pieksemällä Kärpät kotikaukalossa. IFK oli tarkka maalipaikoissaan ja hankki tukevan johdon kahdessa ensimmäisessä erässä ja puolusti kärsivällisesti matsin loppuun asti. IFK:n sarjajohto on nyt kahdeksan pistettä, kun kolme matsia on pelaamatta.

Ottelua seurasi 8200 katsojaa, eli Nordis oli loppuunmyyty. IFK:n kotipelien yhteenlaskettu yleisömäärä on nyt 200032 ja yleisökeskiarvo on 6897. Lukemat ovat Liigan ylivoimaisesti parhaat.

Matsi oli juuri niin kovavauhtinen ja intensiivinen, kuin siitä odotettiin. IFK löi alussa pöytään punaisen kympin ja hallitsi avauserän ensimmäistä puoliskoa. Juuso Puustinen ohjasi 1-0-maalin ylivoimalla seitsemän minuutin pelin jälkeen Robert Leinon ovelasta syötöstä. Loppuerä oli Kärppien hallintaa ja samoissa merkeissä alkoi toinen erä.

IFK:n ylivoima puri kuitenkin taas toisessa erässä. Tomas Zaborsky polki laidalta maalille ja paluukiekon iski verkkoon Teemu Ramstedt. IFK:n kolmaskin maali syntyi erikoistilanteesta, nyt alivoimalla. Corey Elkins pääsi polkemaan vauhdilla Kärppien alueelle ja napakka rannelaukaus upposi ylänurkkaan. Tässä vaiheessa Kärpät vaihtoi veskaria. Kärppien kavennus syntyi reilut kaksi minuuttia ennen toista erätaukoa. Jasse Ikonen menetti alivoimapelissä mailansa, eikä pystynyt katkaisemaan poikittaissyöttöä. Jesse Puljujärvi tykitti suoraan syötöstä tilanteeksi 3-1.

Kolmannessa erässä Kärpät hallitsi, mutta IFK puolusti johtoaan vahvasti. Maalipaikkoja vierailla oli muutamia, mutta Ville Husso IFK:n maalilla oli jälleen mahtavassa vedossa. Torjuntoja hänelle tuli yhteensä 17.

Ottelun tilastot

IFK pelaa lauantaina Raumalla ja on seuraavan kerran kotikaukalossa tiistaina. Tuolloin pelataan runkosarjan viimeinen kotimatsi ja vastassa on Ässät. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Näytä kaikki uutiset