BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle upea voitto Nordiksella

IFK-JYP 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

IFK tarjosi faneilleen mahtavan illan, jossa joukkue nousi kahden maalin takaa voittoon neljännesfinaalien avauksessa JYPiä vastaan. JYP meni avauserässä 2-0-johtoon, mutta IFK käänsi toisessa erässä Roope Hintzin johdolla pelin. Nordiksella oli 8007 katsojaa ja aivan mahtava fiilis läpi illan. IFK johtaa sarjaa nyt lukemin 1-0. Finaaleihin pääsee neljällä voitolla.

Vierasjoukkue sai matsiin erinomaisen startin, sillä Janne Tavi ampui JYPin 1-0-johtoon ajassa 3.29. Avauserä oli JYPin hallintaa ja joukkue kasvatti johtoaan 12 peliminuutin jälkeen, kun Tuomas Pihlman pääsi tuikkaamaan takatolpalta kiekon maaliin. Tuon maalin jälkeen IFK sai jäähyn, mutta onnistui tappamaan alivoiman. Heti jäähyn jälkeen kotijoukkue iski. Joonas Rask antoi mestarillisen syötön Yohann Auvitulle, joka ampui lämärin verkkoon. Näistä numeroista lähdettiin erätauolle.

Toisessa erässä IFK hallitsi peliä, nousi rinnalle ja ohi. Hintz karkasi kahdesti läpiajoon kolmen minuutin sisällä ja teki molemmilla kerroilla maalin. Ensimmäiseen tarjoili loistavan syötön Tommi Taimi ja jälkimmäisessä Hintz riisti kiekon omalla siniviivalla JYPin puolustajalta.

Kolmannessa erässä IFK puolusti kärsivällisesti ja viimeisellä minuutilla Corey Elkins ampui loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin. Byyriä edelsi Jasse Ikosen kaksi blokattua laukausta alivoimapelissä.