HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle vierastappio Kuopiossa

KalPa-IFK 3-1 (0-0, 3-0, 0-1)

IFK kärsi Niiralan montussa kolmannen peräkkäisen tappionsa Liigassa. Stadilaisten kohtaloksi koituivat toisen erän jäähyt, joiden aikana KalPa ratkaisi ottelun kolmella ylivoimaosumalla.

Avauserä ei suuria tapahtumia yleisölle tarjonnut. Ensimmäisessä vaihdossa Matt Generous pysäytti KalPa-hyökkääjän komealla avojään taklauksella. Tasainen erä mentiin hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa. Erän ensimmäinen tilastomerkintä kirjattiin seitsemännen minuutin kohdalla Joe Finleylle estämisestä. KalPa ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta vielä ilman tulosta. Erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

IFK:lle tarjoutui toisen erän alkuun loistava tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon. Vieraat pääsivät pelaamaan kahden miehen ylivoimalla reilu puolitoista minuuttia. Kiekko ei kuitenkaan löytänyt ohi Dennis Godlan avopaikoistakaan. Heti perään KalPa pääsi kokeilemaan viidellä kolmea vastaan. Kotijoukkue käytti oman tilaisuutensa ja Jesse Mankinen laukoi keltapaidat 1-0-johtoon. Ottelun puolessa välissä KalPa jatkoi tehokasta ylivoimaansa.Tommi Jokinen ohjasi maalin edestä lukemiksi 2-0. Lisää kylmää vettä stadilaisten niskaan kaatoi Matias Myttynen. Ajassa 34:43 taululla 3-0, jälleen ylivoimalla. Kun IFK ei erän lopussa omaa ylivoimaansa onnistunut hyödyntämään, siirryttiin toiselle erätauolle KalPan 3-0 johdossa.

Kolmannessa erässä vieraat eivät saaneet kirivaihetta päälle riittävän ajoissa. KalPa onnistui jäädyttämään pelin täysin, eikä IFK onnistunut rakentamaan kontrolloituja hyökkäyksiä.Thomas Nykopp kavensi ajassa 58:06, IFK:n pelatessa kuudella neljää vastaan. Syötöt maaliin tarjoilivat Hintz ja Johansson. Stadilaiset pystyivät vielä ottelun lopussa luomaan vaarallisia tilanteita Godlan vartioimalle maalille, mutta enempää osumia ottelussa ei nähty.