BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle vierasvoitto päätöserän maaleilla

HPK-IFK 2-5 (1-0, 1-2, 0-3)

Vierasmatsi Hämeenlinnassa osoittautui juuri niin vaikeaksi kuin oli odotettavissa, sillä vastassa oli joukkue, jolla on enää teoreettiset mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin. IFK olikin kahden erän ajan vaikeuksissa, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana joukkue tulitti kolme maalia ja korjasi täydenpistepotin himaan. HPK-kasvatti Robert Leino oli IFK:n suurin sankari tehtyään kaksi maalia.

HPK sai kotimatsiinsa unelma-alun, sillä jo ensimmäisellä minuutilla joukkue siirtyi johtoon. IFK tasoitti ottelun puolivälissä ylivoimalla, kun Arttu Luttinen ampui upean vedon yläpesään. Leino teki heti perään illan ensimmäisen maalinsa, kun hän napautti Teemu Ramstedtin syötön suoraan ilmasta verkkoon.

HPK tasoitti vajaat viisi minuuttia ennen toisen erän loppua, mutta kolmannessa erässä komennon otti IFK. Erän puolivälissä Tommi Taimi teki kauden seitsemännen maalinsa, joka jäi lopulta matsin voittomaaliksi. Tomas Zaborsky teki numeroiksi 4-2 ajassa 56.33 ja reilut puoli minuuttia myöhemmin Leino ampui illan toisensa ja loppunumerot 5-2.

IFK:n seuraava matsi on tiistaina, jolloin joukkue kohtaa Espoossa Bluesin. Stadissa pelataan perjantaina, kun vieraaksi saapuu Pelicans. Osta liput matsiin Ticketmasterista.