BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle voitto finaalisarjan avauksessa

IFK-Tappara 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Loppuunmyydyllä Nordiksella oli mahtava fiilis läpi matsin, kun IFK otti voiton finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa. Kotijoukkue pelasi alusta loppuun vahvasti ja sai puolustettua Tapparan kärkihyökkääjät tehottomiksi. Ville Husson nollapeli tuli 24 torjunnalla.

Avauserään IFK sai hienon startin, kun jo ensimmäisessä vaihdossa Joonas Rask vei joukkueen johtoon. Joonas Järvinen teki maaliin vahvan esityön ja Rask tuikkasi kiekon takatolpalta maaliin. Tappara oli vahva ensimmäisessä erässä, mutta IFK:n puolustus kesti. Erän viime sekunneilla Corey Elkins riisti kiekon hyökkäyspäässä ja Jasse Ikonen ampui IFK:n 2-0-johtoon.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä. Rask syötti pyörityksen päätteeksi Yohann Auvitulle, jonka lämärin seurauksia tarkistettiin pitkään videolta. Sieltä löytyi maali ja IFK johti 3-0. Toinen erä oli kotijoukkueelta vahva, mutta lisämaaleja ei nähty. Kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä Tappara otti veskarin pois, mutta Tomi Tuomisto kävi tekemässä tyhjiin loppunumerot 4-0.

Ottelusarja jatkuu 1-0-tilanteesta lauantaina Tampereella. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.