BREVININ MATSIRAPORTTI: Stadilaiset ryöstöretkellä Oulussa

Kärpät-IFK 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Kauden kolmannessa liigaottelussa IFK matkusti Ouluun kauden avausvoittoaan hakevan Kärppien vieraaksi. Ottelusta oli odotettavissa vauhdikas, jota se myös oli alusta alkaen. Nälkäinen kotijoukkue hallitsi tapahtumia läpi ottelun, mutta IFK:n tiivis puolustuspeli sekä tehokas viimeistely takasivat täyden pistepotin. Ryöstöretken pääarkkitehteinä toimivat maalille palannut Kevin Lankinen, 2+1 tehot viimeistellyt Juhamatti Aaltonen sekä kolme syöttöpistettä kerännyt Corey Elkins.

Ensimmäiselle kympille kotijoukkue tuli vahvasti ja loi välittömästi muutamia vaarallisia tilanteita vieraiden maalille. IFK puolustus kuitenkin selvitti Kärppien alkurynnistyksen tyylikkäästi Lankisen johdolla. Ajassa 10.14 IFK sai paineen hyökkäyspäätyyn ja Miro Heiskanen laukoi Jussi Rynnäksen varusteiden kautta vieraat 0-1 johtoon. Esityön maaliin tekivät Aaltonen sekä Elkins. Maalin jälkeen ottelun tempo rauhoittui. Molemmissa päädyissä nähtiin puolittaisia tekopaikkoja, mutta enempää maaleja ei erässä nähty. Erätauolle siirryttiin IFK:n 0-1 johdossa.

Toisessa erässä nähtiin sisuuntunut kotijoukkue, joka vahvalla luistelullaan otti ottelutapahtumat haltuunsa. Kärpät painoi pelin jatkuvasti IFK:n puolustusalueelle, mutta stadilaisten tiivis viisikkopuolustus piti oululaiset poissa parhailta maalintekopaikoilta. Viimeisenä lukkona Lankinen jatkoi varmoja otteitaan ja poimi kiekot eleettömästi yksi toisensa jälkeen. Valkopaitojen hyökkäyspeli ei lähtenyt erässä missään vaiheessa rullaamaan. Toiselle erätauolle kuitenkin siirryttiin samoissa lukemissa.

Kotijoukkue tuli vahvasti myös kolmanteen erään ja sai palkinnoksi tasoituksen ajassa 42.13. Niklas Olausson runnoi ylivoimalla maalinedustalta kiekon ohi voimattoman Lankisen. Maalin jälkeen IFK kokosi rivinsä ja pääsi paremmin otteluun mukaan. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 49.20 Aaltosen lavasta. Elkins vapautti nerokkaalla nostolla Aaltosen maalintekopaikkaan, josta tämä ei erehtynyt. Kärpät lähti hakemaan aktiivisesti tasoitusta, joka kostautui muutamaa minuuttia myöhemmin. Elkins vapautti keskialueelle unohtuneen Aaltosen läpiajoon ja takuuvarma viimeistely samaan reikään kuin edellinen, sinetöi loppunumeroiksi 1-3. Kärpät ei tästä enään toipunut ja näin IFK korjasi täyden pistepotin mukaan Stadiin.

Ottelun lopussa nähtiin ikävä tilanne, jossaThomas Nykopp törmäsi huonossa asennossa vastustajaan. ”Nypsi” jäi iskun jälkeen makaamaan jäälle ja joutui poistumaan paareilla kaukalosta. Nykopp kävi rutiinitutkimuksissa sairaalassa pelin jälkeen. Pahaa loukkaantumista ei todettu ja hän pääsi nopeasti lähtemään sairaalasta.

Ottelun tilastot.

IFK:n ottelut jatkuvat lauantaina Kouvolassa, KooKoon vieraana. Seuraavan kerran Nordiksella pelataan tiistaina 27.9., jolloin vastaan luistelee KalPa. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!