BREVININ MATSIRAPORTTI: Tappara vahvempi Nordiksen lauantai-illassa

IFK-Tappara 2-4 (1-3, 1-1, 0-0)

Kolmen himamatsin viikko huipentui lauantaina Nordiksella, kun vastaan asettui viime kauden finaalivastustaja Tappara. Ottelun alussa juhlittiin Helsingin jäähallin 50-vuotista taivalta. IFK kunnioitti Nordiksen historiaa pelaamalla juhlapaidoilla ensimmäisen erän. Tapparan vahva yli- ja alivoima olivat ratkaisevassa osassa, kun tamperelaiset kävivät hakemassa pisteet Stadista lukemin 2-4.

Ottelu sai IFK:n kannalta pahimman mahdollisimman alun, kun Tappara iski välittömästi 37 sekunnin pelin jälkeen taululle 0-1. Mika Partanen tasoitti lukemat 1-1:een kaksi minuuttia myöhemmin, Elkinsin ja Aaltosenhienostaesityöstä. Tämän jälkeen vieraat ottivat komennon kaukalossa ja tästä tylysti tuloksena kaksi ylivoimamaalia kahdesta ylivoimasta. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1-3 vierasjohdossa.

Toinen erä jatkui Tapparan hallinnalla ja erän viidennellä minuutilla kiekko kaivettiin neljännen kerran IFK-maalista. Ottelun puolenvälin jälkeen kotijoukkueen pelissä nähtiin selkeä ryhtiliike ja painopiste siirtyi enemmän ja enemmän vieraspäätyyn. Erän lopussa IFK sai palkinnoksi 2-4 kavennuksen, kun pitkän pyörityksen päätteeksiMuuli Åsten ohjasi Nykoppin heiton maalin edustalta byyriin. Näistä lukemista siirryttiin toiselle erätauolle.

Sisuuntunut kotijoukkue tuli vahvalla liikkeellä kolmanteen erään ja painoi jatkuvasti pelin Tapparan puolustusalueelle. Hyvistäkään paikoista ei kuitenkaan kavennusta nähty, joten loppunumeroiksi jäivät 2-4.

Ottelun tilastot.

IFK:n ottelut jatkuvat tiistaina Turussa CHL:n neljännesvälierän ensimmäisellä osaottelulla. Seuraava himamatsi on tiistaina 11.10. TPS:ää vastaan. Ottelussa ratkaistaan CHL:n puolivälieräpaikka.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule kannustamaan IFK CHL:ssä jatkoon!