logologo
HIFKPelicans
to 10.08.2023 klo 18:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: Tutulla kaavalla kaksi pistettä

Kärpät-IFK 2-3 ja. (2-2, 0-0, 0-0, 0-1)

Road tripin toisessa ottelussa IFK matkusti Ouluun Kärppien vieraaksi. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa IFK kävi ryöstämässä pisteet 1-3 voitolla, joten kotijoukkue Kärpät lähti hakemaan revanssia stadilaisista. Tasaisessa ottelussa noudatettiin tuttua kaavaa ja IFK kävi hakemassa viikonlopun toisen jatkoaikavoittonsa 2-3-lukemin.

IFK oli onnistunut karistamaan pitkän matkustamisen jälkeen ”bussijalat” kiekon pudotessa Raksilan jäähän. Vieraat olivat huomattavasti kotijoukkuetta valmiimpia avauserään ja välittömästi ensimmäisestä ylivoimastaan Joonas Rask kuittasi IFK:n 0-1 johtoon. Maalin syöttäjinä Elkins ja Aaltonen. Stadilaiset iskivät vielä toistamiseen ensimmäiseen kymppiin, kun upean kuvion päätteeksi Rask puttasi illan toisensa takakulmalta ajassa 09.04. Esityön maalin tarjoilivat ketjukaverit Puustinen ja Leino. Ottelu oli täysin vieraiden hallinnassa, kunnes ajassa 16.29. Kärpät pääsivät ylivoimalle. Ylivoimaa pelattiin reilu minuutti, kunnesLasse Kukkonen ohjasi maalinedustalta kotijoukkueen mukaan peliin. Kärpät sai maalista runsaasti energiaa ja seuraavassa vaihdossa nähtiin pitkän pyörityksen päätteeksi tasoitusmaali. Jani Hakanpään laukaus kimposi polvareista IFK-maaliin ja erätauolle siirryttiin 2-2-lukemista.

Toinen erä oli molemmin puolin hyvin sekavaa peliä. Erän alku oli Kärppien hallintaa, mutta kotijoukkue ei onnistunut kahdesta ylivoimamahdollisuudesta huolimatta siirtymään ottelussa johtoon. IFK sai erän puolessavälissä peliä takaisin hallintaansa, mutta onnistumisia ei nähty stadilaistenkaan yrityksistä. Molemmat maalivahdit hoitivat erän aikana ruutunsa moitteettomasti ja numerot pysyivät muuttumattomina toiselle erätauolle siirryttäessä.

Kolmannen erän alussa Kärpille avautui loistava paikka siirtyä johtoon, mutta Kevin Lankinen venytti patjansa upeasti kiekon eteen. Tämän jälkeen erä jatkui tasaisena, IFK:n hallitessa ensimmäistä kymppiä hienoisesti. Erän jälkimmäinen kymppi mentiin Kärppien tahdissa, mutta IFK:n tiivis puolustuspelaaminen piti kotijoukkueen hyökkäykset poissa parhailta maalintekosektoreilta. Kun kumpikaan joukkue ei pystynyt ratkaisua tekemään kolmannen erän aikana oli stadilaisilla jälleen edessä jatkoaika.

Jatkoaika ei ehtinyt vanhentua kuin 19 sekuntia, kun IFK pääsi hakemaan ratkaisua ylivoimalla. IFK kiitti mahdollisuudesta ja Tommi Taimen painava lämäri ratkaisi ottelun ajassa 61.51. Aaltonen merkkautti voittomaaliin illan toisen syöttöpisteensä.

Illan onnistujia olivat ehdottomasti Rask ja Taimi, jotka iskivät Liigakauden avausosumansa. IFK onnistui hakemaan kaksi jatkoaikavoittoa road tripiltään ja täten kohensi huomattavasti asemiaan sarjataulukossa.

Ottelun tilastot.

Pelit jatkuvat tiistaina Nordiksella, kun CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa ratkaistaan jatkopaikka neljännesvälieriin. Ensimmäinen osaottelu päättyi Turussa 1-1 tasapeliin. IFK-TPS starttaa kello 19.00.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule kannustamaan IFK jatkoon!

Näytä kaikki uutiset