HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: Värikäs tiistai-ilta Vaasassa

Sport-IFK 3-4 ja. (2-2, 0-1, 1-0, 0-1)

IFK päätti neljän ottelun vieraskiertueensa Vaasaan. Sport ja IFK tarjosivat vaasalaisyleisölle harmaassa tiistai-illassa tapahtumia koko rahan edestä. Fyysisestä kamppailusta ei väriä puuttunut ja molemmat joukkueet esittivät läpi ottelun vauhdikasta kiekkoa. IFK menetti kolmen pisteen saaliinsa viimeisellä minuutilla, mutta onnistui jatkoajalla nappaamaan voitokkaan päätöksen Tour de böndelle.

Tapahtumarikas avauserä tarjosi viihdettä täydet 20 minuuttia. Molemmat joukkueet olivat ensimmäisestä vaihdosta alkaen hyvällä jalalla liikkeellä. Kotiyleisö pääsi juhlimaan ensimmäisenä, Sportin iskiessä kolmen minuutin pelin jälkeen kiekon maaliin. Markus Nenonen laukoi reboundista kotijoukkueen 1-0–johtoon. Maalin jälkeen IFK otti pelin haltuunsa ja vastasi kahdesta seuraavasta osumasta. Ensin nelosketjun sentteri Panu Mieho nousi röyhkeästi laidasta ja tasoitti pienestä kulmasta numeroiksi 1-1. Kolme minuuttia myöhemmin Miro-Pekka Saarelainen haastoi rohkeasti Sport-puolustajan ja ohitti Rasmus Rinteen terävällä rannelaukauksella. Samassa ajassa Sport vaihtoi maalilleen Mika Järvisen. IFK:lle tuomittiin ajassa 12:14 erän toinen kaksiminuuttinen. Myös tämän alivoiman vieraat selvittivät ongelmitta. Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin ajassa 15:30, jossa IFK-puolustajaJoe Finleylle tuomittiin 5+20 minuuttia estämisestä. Sport ei jättänyt kolmatta ylivoimaansa hyödyntämättä ja Tuomas Vänttinen tasoitti neljä minuuttia ennen erän loppua ottelun 2-2:een. Sport ylivoima jatkui erän lopun vaarallisesti. Kotijoukkue toimitti aktiivisesti kiekkoa kohtiKevin Lankisen vartioimaa maalia. IFK alivoima pelasi uhrautuvasti, eikä erässä enempää osumia nähty.

Toisen erän alku jatkui vaasalaisten hallinnassa, eikä kotijoukkueen johto-osuma ollut kaukana. Tästä huolimatta IFK iski ensimmäisenä. Vastahyökkäyksen päätteksi CoreyElkins tarjoili kiekon upeasti takatolpille, josta Jasse Ikosella oli helppo työ lyödä IFK 2-3–johtoon. Maalin jälkeen mentiin läpi erän stadilaisten hallinnassa. Sport puolusti maalinedustansa tiiviisti, jonne IFK ei onnistunut riittävän tehokkaasti murtautumaan. Ottelun puolen välin jälkeen tapahtui kentällä jälleen. Markus Kankaanperä ja Elkins päättivät tiputtaa hanskansa ja kaksikko tarjosi yleisölle rehellisen nyrkkitappelun. Tappelusta molemmille tuomiona ulosajo. Otteluun tuli jälleen lisää sähköä. IFK jatkoi hallintaansa ja vyörytti pitkiä hyökkäyksiä Sport-päädyssä. Minuutti ennen erän loppua vieraat pääsivät toistamiseen erässä ylivoimalle, mutta lukemat säilyivät muuttumattomina erätauolle siirryttäessä.

Kolmas erä oli pelillisesti kuin toisinto edeltäjästä. Tällä kertaa kotijoukkue Sport hallitsi ja IFK keskittyi puolustamaan. Valkopaidat tukkivat oman alueensa täysin, eikä kotijoukkue löytänyt aseita tämän murtamiseen. Viimeisenä lukkona Lankinen poimi varmasti vaasalaisten laukaukset. Ottelu näytti jo menevän IFK:n nimiin, kunnes puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua IFK sortui kaksi kertaa aloitusvirheeseen ja joutui alivoimalle. Sport käytti tilaisuutensa välittömästi ja Markus Nenonen tasoitti illan toisellaan numeroiksi 3-3. Näin IFK:lla oli edessä jälleen jatkoaika.

Jatkoaika vanheni hieman yli kaksi minuuttia, kunnes Robert Leino ratkaisi vastahyökkäyksestä IFK:lle 3-4 jatkoaikavoiton. Komean esityön voittomaaliin tarjoilivat Partanen ja Taimi.

Ottelun tilastot.

Stadilaisten neljän ottelun vieraskiertue on lusittu ja näistä joukkue onnistui nappaamaan kolme voittoa. Torstaina skulataan jälleen himassa, kun IFK:n vieraaksi Nordikselle saapuu Lahden Pelicans.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!