BREVININ MATSIRAPORTTI: Zaborskylla kahden maalin ilta – 3 pinnaa Stadiin

HPK-IFK (1-2, 0-2, 2-1)

IFK lähti illan otteluun revanssihengessä kärsittyään eilen jatkoaikatappion kotonaan.Sunnuntaina sarjakärki näytti kuitenkin kaapin paikan Hämeenlinnassa voittamalla lukemin 5-3. IFK on nyt voittanut viimeisistä yhdeksästä pelistään kahdeksan.Tehomies matsissa oli kaksi maalia tehnyt Tomas Zaborsky, joka oli sivussa lauantain kamppailusta pelikiellon takia. Myös Tommi Taimi tehoili kolmen pisteen (0+3) edestä.

IFK aloitti maalinteon ensimmäisen erän alkupuolella ollessaan ylivoimalla. Tommi Taimi laukoi viivasta ja Tomas Zaborsky iski irtokiekon maaliin. HPK tuli tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Juhani Jasu ohjasi vaarattoman näköisen tilanteen päätteeksi kiekon maaliin. Seuraavasta maalista vastasi IFK. Teemu Ramstedt sai tilaa hyökkäysalueella eikä lähtenyt enää syöttämään, vaan napautti ranteet lukkoon ja kiekon yläpesään.

Toisessa erässä IFK:n kolmannen maalin iski Jasse Ikonen, kun jälleen vaarattomalta näyttänyt tilanne päättyi maaliin. Syöttöpisteet Jasse maaliin Keith Aulielle ja Corey Elkinsille. HPK oli ajoittain kuskin paikalla toisessa erässä ja loistavasti pelanneelle Ville Hussolle kertyikin erään 16 torjuntaa. Robert Leino lisäsi maalin edustalta vierailijoiden johtoa toisessa erässä jo 4-1:een.

Kolmanteen erään IFK sai hyvän startin, kun Tomas Zaborsky viimeisteli illan toisen osumansa kun erää oli pelattu vasta 46 sekuntia. Juuso Puustinen syötti kiekon Zabolle, joka ampui todella pienestä kulmasta kiekon ohi Jere Myllyniemen. HPK sai hyvän kirivaihteen kuitenkin päälle ja iski kaksi kavennusosumaa. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan vierailijat kuittasivat tuliaisina kolme pinnaa Stadiin.

IFK pelaa seuraavan kerran vasta torstaina, kun se matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Kotona pelataa seuraavan kerran lauantaina Bluesia vastaan.