FALCK TIETURVA: B2-nuorilla kahden murskavoiton viikonloppu

IFK-junnujen viikkoraportti.

Lokakuun viimeisellä otteluviikolla kaukalossa urakoivat IFK:n junioreista molemmat viikonlopunottelunsa hävinnyt Kollit, saman kohtalon kokenut C-Challenger, maalirikkaita otteluita pelannnut C-nuorten joukkue, sekä hurjassa iskussa SM-alkusarjan kärkijoukkueena jatkava B2-nuoret, joka voitti kaksi otteluaan yhteismaalein 13-1.

"Päätettiin, että luistellaan JYP nurin"

Ennen viime viikon otteluitaan kahdessa edellisessä vierasottelussaan vain kaksi maalia tehnyt IFK:n B2-nuorten joukkue intoutui perjantaina Pelicansia vastaan Lahdessa todelliseen maalien ilotulitukseen. Avauserässä vierasjoukkue onnistui kahdesti. Toinen erä meni IFK:lle maalein 3-1. IFK teki erässä erikoisen hattutempun, kun se viimeisteli maalit niin tasakentällisin, ylivoimalla, kuin alivoimallakin. Kolmannessa erässä IFK nakutti vielä kaksi maalia voittaen ottelun lopulta maalein 7-1. Kaukalon tehokkain oli 2+1 tehot viimeistellyt Lassi Vitali. Myös Jaakko Innanen (1+2) ylsi kolmeen tehopisteeseen. Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Anton Korhonen (1+1), Aleksi Blomberg (1+1), Waltteri Virtanen, sekä Aleksi Järvisalo. Juuso Hyttisen ja Ilmari Pieviläisen saldo oli 0+2 ja maalissa pelannut Jere Huhtamaa torjui 23 kertaa.

Lauantaina IFK jatkoi kotonaan Malmilla siitä mihin edellisenä iltana Lahdessa jäi. JYPiä vastaan ottelun avauserässä IFK onnistui maalinteossa kahdesti. Toisessa erässä syntyi kolme maalia ja päätöserän yhden maalin myötä voitto kirjattiin kotijoukkueelle lopulta selkein 6-0-numeroin. Vitali ja Korhonen onnistuivat maalinteossa kahdesti, Jesse Pietikäinen (1+2) ja Innanen (1+2) kerran. Huhtamaa urakoi viikonlopun toisessa ottelussaan IFK:n maalissa 37 kertaa.

– Hieno viikonvaihde. Lahdessa pelattiin kurinalaisesti, eikä annettu Pelicansille tilaa rakentaa omaa peliään. Lisäksi pidettiin pää kylmänä ajoittain kiihkeässä matsissa. Lauantaina päätettiin, että luistellaan JYP nurin ja tehdään heidän vierailunsa Malmilla epämiellyttäväksi ottamalla tila ja aika pois. Onnistuttiin hienosti ja kovavauhtisesta ottelusta pinnat himaan, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki hehkutti.

IFK jatkaa B2-nuorten SM-alkusarjan kärjessä tasapistein HPK:n kanssa, jonka IFK kohtaa seuraavassa ottelussaan Hämeenlinnassa lyhyen sarjatauon jälkeen 9. marraskuuta. IFK:n tehokaksikko Anton Korhonen (24+22=46) ja Jaakko Innanen (16+25=41) pitävät hallussaan pistepörssin kaksoisjohtoa.

C-nuorille kolmas peräkkäinen kotivoitto

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK kärsi 5-6-vierastappion lauantaina TPS:ää vastaan, mutta kaatoi sunnuntaina kotonaan SaiPan maalein 7-3. Turussa nähtiin hurja kolmas erä, missä joukkueet nakuttivat yhteensä seitsemän maalia. Päätöserään lähdettiin TPS:n johtaessa 1-3. Heti erän alkuun TPS lisäsi johtoaan 1-4:ään ja IFK:n kavennuksen jälkeen vielä 2-5:een, mutta IFK:n kaksi maalia 40 sekunnissa toi vierasjoukkueen maalin päähän (4-5). TPS:n kuudes maali ylivoimalla reilut kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa ei sekään lannistanut IFK:ta, joka nousi vielä kertaalleen maalin päähän ajassa 57.02 tehdyllä 5-6-maalilla. Tasoihin asti taistelu ja loppukiri ei joukkuetta kuitenkaan nostanut. Marcus Kallionkieli nakutti ottelussa neljä tehopistettä (2+2). Maalinteossa IFK:sta onnistuivat myös Leo Ring (1+1), Eero Kiiski, sekä Daniel Mäkiaho. Christoffer Sedoff ja Anton Lundell olivat syöttäjinä kahdessa IFK:n maaleista. Matti Fingerroos torjui 33 kertaa.

SaiPaa vastaan IFK iski tahdit voitolle toisessa erässä, kun se karkasi kahden maalin myötä 4-2-johtoon ennen toista erätaukoa. Päätöserässä IFK nakutti vielä kolme maalia napaten selkeän 7-3-voiton. Voitto oli IFK:lle kotikaukalossa kolmas peräkkäinen. Kallionkieli oli jälleen tehokas keräten kolmen tehopisteen (2+1) saaliin. Mäkiaho ylsi myös kolmeen tehopisteeseen (1+2). Lundell (1+1), Kiiski ja Ring olivat muut IFK:n maalintekijät. Sedoffin saldo oli TPS-ottelun tavoin 0+2 ja IFK:n maalissa pelannut Kari Piiroinen torjui 38 kertaa.

IFK on sarjassa nyt toisena, tasapistein (34-34) kärkijoukkue Jokereiden kanssa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet 14 ottelua. Kolmantena oleva TPS on jäänyt tästä kaksikosta neljä pistettä. IFK:n ottelut jatkuvat sarjatauon jälkeen 12. marraskuuta vierasottelulla Kiekko-Vantaata vastaan.

C-nuorten ykköslohkossa IFK-Challenger kärsi viikonloppuna kaksi vierastappiota. Lauantaina Sport oli Vaasassa parempi maalein 3-6 ja sunnuntaina tiukka taistelu Porissa Ässiä vastaan päättyi maalin tappioon lukemin 3-4. IFK-Challengerilla on seuraavaksi edessään peräti viiden kotiottelun putki Malmilla, joka käynnistyy 12. marraskuuta ottelulla Ilvestä vastaan.

"Kapealla rosterilla taisteltu viikonloppu"

Kollien viiden ottelun voittoputki katkesi perjantaina, kun Lukko nappasi 3-4-vierasvoiton Elisa Areenalta. Kollit johti ottelua vielä reilut viisi minuuttia ennen täyttä aikaa maalein 3-2, mutta Lukon ajassa 56.26 tekemä 3-3-tasoitusmaali venytti ratkaisun aina jatkoajalle ja sitä kautta voittomaalikilpailuun asti. Kun voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli Lukon ensimmäisenä laukojana ollut Matias Lainio, niin kahden pisteen potti matkasi näin ollen Raumalle. Kolleista maalinteossa varsinaisella peliajalla onnistuivat Elias Ulander (1+1), Joakim Kukkonen (1+1), sekä Joel Kerkkänen. Niilo Halonen maalissa urakoi 29 torjuntaa.

Jos katkesi Lukon toimesta Kollien voittoputki viikonlopun avausottelussa, niin lauantaina Pelicansin vieraana Lahdessa meni poikki Kollien kuuden ottelun mittainen pisteputki, kun kotijoukkue iski tulostaululle tylyt loppunumerot 1-6. Kollit siirtyi ottelussa Otto Vesikiven maalilla 1-0-johtoon toisessa erässä ajassa 26.21, mutta Pelicans kuittasi vielä ennen erän puoliväliä kahdesti siirtyen johtoon josta se ei enää ottelussa luopunut. Kolmas erä kirjattiin Pelicansille peräti maalein 0-4. Halonen Kollien maalissa torjui 31 kertaa.

– Kapealla rosterilla taisteltu viikonloppu. "Edarit" poimi Kolleja rosteriinsa sujuvasti koko viikonlopun ajan. Tämä koettiin tietysti loistavaksi mahdollisuudeksi Kolli-pelaajille, kuten myös heille, jotka jäivät ruotuun ja saivat nauttia laajemmasta vastuusta Kollien matseissa, Kollien päävalmentaja Tommi Hämäläinen kommentoi.

– Lukko matsi perjantaina, kuten myös lauantainen peli Lahdessa sisälsivät räväkkää taistelua ja taitavaa kiekollista peliä. Puolustuspelaamisemme jäi kuitenkin vajaaksi kummassakin tapahtumassa ja tämän takia tuloksetkaan eivät meitä mairitelleet, Hämäläinen paketoi viikonlopun ottelut.

Nuorten SM-Liigassa 19 ottelukierroksen jälkeen kuudentena olevan Kollien kausi jatkuu sarjatauon jälkeen 11. marraskuuta vierasottelulla Bluesia vastaan.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Elias Ulander 1+1 (18 ottelua, 1+10=11), Joakim Kukkonen 1+1 (14, 10+4=14), Otto Vesikivi 1+1 (10, 1+3=4), Teemu Engberg 0+2 (19, 2+8=10), Joel Kerkkänen 1+0 (19, 2+2=4)

B2-nuoret: Jaakko Innanen 2+4 (15 ottelua, 16+25=41), Lassi Vitali 4+1 (6, 4+2=6), Anton Korhonen 3+1 (18, 24+22=46), Jesse Pietikäinen 1+3 (18, 8+10=18), Ilmari Pieviläinen 0+3 (16, 8+12=20), Juuso Hyttinen 0+3 (17, 5+6=11), Aleksi Blomberg 1+1 (18, 2+9=11), Waltteri Virtanen 1+1 (14, 3+9=12)

C-nuoret: Marcus Kallionkieli 4+3 (13 ottelua, 13+9=22), Daniel Mäkiaho 2+2 (14, 15+12=27), Anton Lundell 1+3 (6, 5+13=18), Christoffer Sedoff 0+4 (13, 5+13=18), Leo Ring 2+1 (13, 9+12=21), Eero Kiiski 2+0 (13, 6+6=12)

C-Challenger: Bruce Christianson 1+2 (11 ottelua, 3+3=6), Henrik Tasavuori 2+0 (10, 2+3=5), Elias Parviainen 1+1 (9, 1+1=2), Teemu Suviyö 0+2 (13, 2+4=6), Tuukka Lilja 1+0 (14, 4+2=6), Vertti Turunen 1+0 (13, 2+0=2)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti