FALCK TIETURVA: B2-nuorille kaksi tärkeää vierasvoittoa

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n A-, B- ja C-nuoret palasivat viime viikolla tositoimiin parin viikon mittaiselta maajoukkuetauolta. Kollit kärsi kaksi niukkaa tappiota Nuorten SM-Liigassa, B- ja C-nuoret pelasivat viikolla vain yhden ottelun (IFK-Challenger kaksi ottelua), kun taas B2-nuorten SM-alkusarjassa IFK vahvisti asemiaan sarjan kärkijoukkueena voittamalla viikon molemmat vierasottelunsa.

"Ensimmäinen erä varsinaista hawaijikiekkoa"

B2-nuorten SM-alkusarjan kärjessä tasapistein ennen viime viikkoa olleet IFK ja HPK kohtasivat Hämeenlinnassa keskiviikkona. IFK sai otteluun loistavan startin, kun jo 23 sekunnin pelin jälkeen tilanne oli vierasjoukkueelle 2-0! Anton Korhonen (0.18) ja ottelussa kaksi maalia tehnyt Ilmari Pieviläinen (0.23) onnistuivat maalinteossa viiden sekunnin välein. Avauserästä tuli lopulta peräti seitsemän maalin ilotulitus ja johtoasema ensimmäisten 20 minuutin aikana vaihtui kahdesti. HPK nousi tasoihin, meni ohikin, IFK nousi taas tasoihin ja Jesse Pietikäisen osumalla ensimmäiselle erätauolle lähdettiin IFK:n johtaessa maalein 4-3. Toisen erän IFK vei nimiinsä 2-1 ja kun päätöserän ainoa maali oli vierasjoukkueen tyhjiin laukoma 7-4-maali 14 sekuntia ennen päätössummeria, niin alkusarjan voiton kannalta IFK nappasi tärkeät kolme pistettä.

IFK:sta peräti 13 eri pelaajaa kirjautti ottelusta nimiinsä vähintään yhden tehopisteen. Tehokkain oli tehot 1+2 nakuttanut Korhonen. Maalinteossa IFK:lta onnistuivat em. pelaajien lisäksi Eevert Serow, Lassi Vitali (1+1), sekä Aleksi Järvisalo. IFK:n maalissa pelannut Tubbe Hellström torjui 33 kertaa napaten lisäksi yhden syöttöpisteen.

– Hämeenlinnassa salama-alku sai aikaan sen, että ensimmäinen erä oli varsinaista "hawaijikiekkoa". Mentiin päästä päähän ja välillä paloi punainen maalivahtien selän takana. Toisesta erästä lähtien pelin taso nousi sarjan kärkipelin edellyttämälle tasolle. Me olimme matkassa paremmalla liikkeellä ja hallitsimme pelitapahtumia lukuisista jäähyistä huolimatta. Ansaittu voitto, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki korosti ottelun jälkeen.

Lauantaina IFK venytti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi, kun viikon toisessa vierasottelussa TPS kaatui Turussa maalein 4-0. IFK:n maalissa nollapelin torjunut Hellström nappasi kiinni kaikki TPS:n 23 laukausta. Kolmen tehopisteen (2+1) ottelun pelannut Juuso Hyttinen avasi maalihanat toisessa erässä ja toistamiseen Hyttinen onnistui kolmannessa erässä vieden IFK:n 3-0-johtoon. Aleksi Blomberg laukoi 2-0-maalin toisen erän lopulla ja loppunumerot 4-0:aan sinetöi Järvisalo reilut kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Pietikäinen ja Vitali olivat syöttäjinä kahdessa IFK:n maaleista.

– Onnistuttiin puolustuspelissä kympin arvoisesti ja pinnat Malmille, Nokkosmäki iloitsi kahden voiton ja kuuden pisteen viikon päätteeksi.

IFK johtaa sarjaa nyt yhden pisteen erolla ennen Tapparaa, joka luistelee vastaan seuraavassa ottelussa Tampereella tulevana lauantaina. IFK:lla on pelaamatta alkusarjasta vielä kahdeksan ottelua, joista viisi se pelaa kotikaukalossaan Malmilla.

"Bensa ei loppunut kesken kummassakaan ottelussa"

Kollit kärsi viikonloppuna kaksi niukkaa tappiota, kun perjantaina vierailu Espoossa toi 1-2-jatkoaikatappion ja lauantaina pelattu kotiottelu HPK:ta vastaan päättyi myös 1-2-tappioon. Blues avasi maalihanat ottelun avauserässä, mutta Niklas Nordgren tasoitti 1-1:een toisen erän puolivälissä. Vähämaalinen peli venyi lopulta jalkapallonumeroissa aina jatkoajalle asti, missä kotijoukkueen Valtteri Lipiäinen nousi sankariksi ajassa 61.17 viimeistelemällä Bluesille 1-2-voittomaalin. Niilo Halonen Kollien maalissa torjui 18 kertaa.

HPK:ta vastaan vierasjoukkue karkasi Elisa Areenalla jo avauserän ensimmäisen vartin aikana kahden maalin johtoon eikä tästä johtoasemastaan enää missään vaiheessa luopunut. Kollit nousi vielä ajassa 59.00 maalin päähän, kun Dan Nybondas kavensi 1-2:een isäntien hakiessa kavennusosumaa kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia pelaten. Tällä kertaa taistelu ei kuitenkaan riittänyt nostamaan Kolleja jatkoajalle asti, vaan täysi pistepotti matkasi Hämeenlinnaan. Anton Ignatius Kollien maalissa torjui ottelussa 23 kertaa.

– Kapealla rosterilla taas taisteltu viikonloppu. Viimeinen erä Bluesia vastaan loistavaa taistelua, samoin kaksi viimeistä erää lauantaina HPK:ta vastaan. Bensa ei loppunut kesken kummassakaan ottelussa, mikä on todistus rautaisesta kondiksesta Kollien kopissa. Tulokset eivät meitä miellyttäneet, mutta näin hyvän ja kovan duunin jatkuessa meitä varmasti palkitaan tulevaisuudessa pisteilläkin, Kollien päävalmentaja Tommi Hämäläinen kommentoi.

Neljä peräkkäistä tappiota on pudottanut Kollit Nuorten SM-Liigassa sijalle 11. mutta eroa esimerkiksi kuudenteen sijaan on vain kolme pistettä. Tulevana viikonloppuna Kollit pelaa kolme ottelua Vaasassa, missä kolmipäiväisessä sarjaturnauksessa vastaan luistelee JYP (sarjassa sijalla 9.), sarjakärki Kärpät, sekä Sport (17.).

Anton Lundellin tehot liikaa Kiekko-Vantaalle

B-nuorten viikko SM-alkusarjassa piti sisällään vain yhden ottelun, kun lauantaina IFK kohtasi kotonaan JYPin. Vierasjoukkueen sankariksi nousi kolme maalia iskenyt Henri Nikkanen, joka avasi ottelussa maalinteon avauserän lopulla ja IFK:n toisessa erässä tekemän 1-1-tasoitusmaalin jälkeen Nikkanen viimeisteli päätöserän alkupuolella 26 sekunnissa vielä kaksi maalia lisää. Tämä riitti JYPille lopulta voittoon, joka nappasi täydet kolme sarjapistettä 1-3-vierasvoiton myötä. IFK:n ainoan maalin ottelussa viimeisteli Eppu Karuvaara Atte Huhtalan esityöstä. IFK:n maalissa pelannut Henrik Tikkanen venyi 31 torjuntaan. Isännät laukoivat ottelussa kohti JYPin maalia 41 kertaa. IFK on sarjassa nyt sijalla seitsemän.

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK kohtasi lauantaina vieraissa Kiekko-Vantaan. Tasaisessa ottelussa tehtiin maaleja vuorotahtiin. IFK:n 2-2-tasoitus syntyi toisessa erässä 10 sekuntia ennen toista erätaukoa ja tämä vei lopulta ottelun jatkoajalle, sillä kolmas erä oli maaliton. Varsinaisella peliajalla IFK:lta maalinteossa onnistuivat Valtteri Hapuli, sekä Anton Lundell. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 14 sekuntia, kun IFK:n sankariksi nousi voittomaalin laukonut Leo Ring. Esityön Ringin 3-2-maaliin teki Lundell, jonka saldo ottelusta oli 1+2. Kari Piiroinen IFK:n maalissa torjui 34 kertaa. IFK on lohkossa toisena, yhden pisteen kärkijoukkue Jokereita perässä, mutta IFK on pelannut yhden ottelun vähemmän.

C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa IFK-Challenger kärsi viikonloppuna kaksi kotitappiota. Lauantaina Ilves oli Malmilla parempi maalein 0-6 ja sunnuntaina KalPa kaatoi IFK-Challengerin maalein 1-7. Kotijoukkueen viikon ainoa maalintekijä oli KalPaa vastaan 1-3-kavennusmaalin toisen erän alussa tehnyt Tuukka Lilja. Miika Siipo IFK-Challengerin maalissa urakoi Ilvestä vastaan 49 torjuntaa. KalPaa vastaan ottelusta ensimmäiset 53 minuuttia pelannut Kai Mikkonen kirjautti tilastoihin 41 torjuntaa ja loput seitsemän minuuttia pelannut Siipo seitsemän torjuntaa.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Niklas Nordgren 1+1 (14 ottelua, 5+8=13), Dan Nybondas 1+0 (21, 4+5=9), Alex Levänen 0+1 (15, 4+7=11), Atte Tuliara 0+1 (21, 6+8=14)

B-nuoret: Eppu Karuvaara 1+0 (15 ottelua, 5+5=10), Atte Huhtala 0+1 (9, 1+3=4)

C-nuoret: Anton Lundell 1+2 (7 ottelua, 6+15=21), Leo Ring 1+0 (14, 10+12=22), Valtteri Hapuli 1+0 (15, 7+9=16)

B2-nuoret: Juuso Hyttinen 2+3 (19 ottelua, 7+9=16), Lassi Vitali 1+3 (8, 5+5=10), Anton Korhonen 1+2 (19, 25+24=49), Jesse Pietikäinen 1+2 (20, 9+12=21), Aleksi Järvisalo 2+0 (20, 4+4=8), Ilmari Pieviläinen 2+0 (18, 10+12=22), Jaakko Innanen 0+2 (16, 16+27=43), Waltteri Virtanen 0+2 (16, 3+11=14)

C-Challenger: Tuukka Lilja 1+0 (16 ottelua, 5+2=7), Henrik Tasavuori 0+1 (11, 2+4=6)

Tulevat ottelut

Kollit: pe 18.11. klo 16.00 Kollit-JYP (Vaasa), la 19.11. klo 15.00 Kollit-Kärpät (Vaasa), su 20.11. klo 17.00 Sport-Kollit

B-nuoret: ke 16.11. klo 18.30 Blues-IFK, pe 18.11. klo 19.00 HPK-IFK, la 19.11. klo 15.20 IFK-Sport

C-nuoret: pe 18.11. klo 19.20 IFK-Pelicans, la 19.11. klo 18.20 Blues-IFK

B2-nuoret: pe 18.11. klo 19.15 Tappara-IFK, la 19.11. klo 12.00 K-Kissat-IFK

C-Challenger: la 19.11. klo 13.50 IFK-Challenger-Sport (Malmi)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti