FALCK TIETURVA: C-nuoret voittivat Suomen mestaruuden!

IFK-junnujen viikkoraportti.

B- ja C-nuorten Suomen mestaruudet ratkaistiin viikonloppuna Espoossa pelatussa historian ensimmäisessä Final Four-lopputurnauksessa. C-nuorten SM-sarjassa huikean kauden pelannut IFK:n joukkue kruunattiin jännittävien vaiheiden jälkeen Suomen mestariksi, kun Nemo Nokkosmäen suojatit kaatoivat ensin välierässä lauantaina TPS:n ja finaalissa sunnuntaina Bluesin. IFK voitti kauden aikana pelaamistaan 42 ottelusta 36.

Katso mestaruuden ratkaissut maali tästä linkistä.

”Syöttö sinne ja sitten alkoi juhlat”

Välieräottelussa lauantaina IFK kaatoi TPS:n maalein 4-1. Niklas Nordgren (1+1) laukoi ottelun avausmaalin toisessa erässä ajassa 21.16. TPS tasoitti vain reilu minuutti myöhemmin 1-1:een, mutta Jere Henrikssonin ajassa 31.21 viimeistelemä 2-1-osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, kun päätöserässä nähtiin kaksi maalia ja niistä molemmista vastasi IFK. Henrikssonin (2+1) toinen maali ajassa 48.29 vei IFK:n 3-1-johtoon ja Nordgren (2+1) sinetöi loppunumerot 4-1:een tyhjään TPS-maaliin ajassa 57.20. Konsta Hirvonen syötti IFK:n molemmat maalit toisessa erässä ja maalissa pelannut Henrik Tikkanen venyi 19 torjuntaan. IFK laukoi ottelussa kohti TPS:n maalia 47 kertaa.

Sunnuntaina pelatussa finaalissa vastaan luisteli Final Fourin isäntäjoukkue Blues, joka IFK:n tavoin oli avannut pudotuspelikevään tappiolla, mutta edennyt sen jälkeen finaaliin voittamalla kolme ottelua peräkkäin. 1200 katsojan edessä pelatun ja huikeaksi jännitysnäytelmäksi muodostuneen finaalin maalinteon avasi Blues toisessa erässä ylivoimalla ajassa 25.17. IFK nousi tasoihin kolmannessa erässä, kun Lassi Vitali laukoi ajassa 49.16 ottelun 1-1:een. Kun varsinaisella peliajalla ei tämän jälkeen enää maaleja nähty, ratkaisua lähdettiin hakemaan 20 minuutin mittaisesta jatkoerästä.

Jatkoerää ehdittiin pelata lähes täydet 20 minuuttia ilman tilastomerkintöjä ja vahvasti näytti jo siltä, että Suomen mestari joudutaan ratkaisemaan lopulta voittomaalikilpailussa. Sitten iski IFK:n kakkoskenttä, iski onnistuneesti ja sekunnilleen viimeisellä mahdollisella hetkellä. IFK:n 1-1-tasoitusmaaliin toiseksi syöttäjäksi merkitty puolustaja Jasper Rannisto avasi pitkällä pystysyötöllä keskialueella olleelle Nordgrenille ja loppu onkin sitten kotimaista kiekkohistoriaa.

– Katsoin kelloa ja näin, että muutama sekunti on jäljellä. Meinasin vain vipata kiekon pois ja antaa ajan kulua loppuun. Sitten tajusin, että Niklas on vapaana. Syöttö sinne ja sitten alkoi juhlat, Rannisto kommentoi mestaruushumun keskellä finaalin ratkaisua Leijonat.fi sivuston haastattelussa.

IFK oli C-nuorten SM-sarjan kaikissa eri sarjavaiheissa ykkönen. Joukkue voitti SM-karsintasarjassa, sekä SM-alkusarjassa oman lohkonsa ollen ykkönen myös SM-sarjan runkosarjassa. Pudotuspeleissä IFK voitti viidestä pelaamastaan ottelusta neljä ja koko kauden saldo sarjaotteluista oli 42 pelattua ottelua ja 36 voittoa (voittoprosentti 85,7 %).

– Kauteen mahtui paljon ylämäkiä, mutta alamäkiä oli aika vähän. Menimme tasaisesti eteenpäin ja kehityimme. Puolivälierissä Lukkoa vastaan pelatut ottelut olivat kasvattava kokemus ja kyllä tässä loppuottelussa kohtasivat ehdottomasti sarjan kaksi parasta joukkuetta. Hieno tapahtuma ja hienoa jääkiekkoa, 45-vuotias Nokkosmäki paketoi kauden ja finaaliviikonlopun tapahtumat Leijonat.fi:n haastattelussa.

Nokkosmäelle päättynyt kausi oli toinen IFK:n C-nuorten päävalmentajana.

C-nuorten Suomen mestarit kaudella 2015-2016

Pelaajat: Joona Aalto, Otto Etelätalo, Patrik Fjäder, Jules Gallet, Eetu Hassinen, Rasmus Heljanko, Jere Henriksson, Konsta Hirvonen, Jere Huhtamaa, Juuso Hyttinen, Veikka Kalliokoski, Anton Korhonen, Eetu Kukka, Nuutti Laatikainen, Matias Lentämäki, Anton Lundell, Niklas Nordgren, Leevi Paakkala, Noel Pietilä, Ilmari Pieviläinen, Onni Pihlava, Jasper Rannisto, Henrik Tikkanen, Elias Vanninen, Waltteri Virtanen ja Lassi Vitali

Vastuuvalmentaja: Nemo Nokkosmäki
Valmentajat: Joni Töykkälä ja Sami Sormunen
Maalivahtivalmentaja: Vesa Pirinen
Huoltajat: Sami Hyttinen ja Ari Etelätalo
Joukkueenjohtaja: Santeri Nuorlahti

IFK ja viikkoraporttien toimitus onnittelevat Suomen mestareita!

Teksti: Jari Hotti @JariHotti