FALCK TIETURVA: Viiden voiton viikko

Katso IFK-juniorien viikkoraportti tästä.

Tammikuun viimeinen viikko toi IFK:n kolmelle vanhimmalle juniorijoukkueelle kuudesta pelatusta ottelusta viisi voittoa. Kollit venytti Nuorten SM-Liigassa pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. B-nuorten alemmassa SM-jatkosarjassa IFK puolestaan venytti sarjajohtonsa kahden voiton myötä kuuteen pisteeseen ja C-nuorten SM-sarjassa IFK on voittanut kolme viimeisintä otteluaan.

"Työmoraaliltaan hyvä viikonloppu"

C-nuorten SM-sarjassa lauantaina Elisa Areenalla Tappara iski ottelun avausmaalin jo ajassa 1.54, mutta IFK jyräsi lopulta selkeään 6-2-kotivoittoon. Ottelussa kolme maalia tehnyt Konsta Hirvonen vei IFK:n ajassa 10.10 ensimmäistä kertaa johtoon ja tästä johtoasemasta ei joukkue enää luopunut. Päätöserän IFK vei nimiinsä maalein 3-0. Jere Henriksson laukoi kaksi maalia ja syötti yhden. Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistui Otto Etelätalo. Leevi Paakkala ja Rasmus Heljanko keräsivät kaksi syöttöpistettä ja maalissa pelannut Henrik Tikkanen torjui 16 kertaa.

– Olimme aktiivisia ja saimme paineistettua Tapparan puolustajien avauspelaamista toisessa ja kolmannessa erässä. Näistä kiekonriistoista vastustajan alueella iskettiin voittoon oikeuttavat maalit. Avauserä oli meiltä uninen, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kommentoi Tappara-ottelun tapahtumia.

Sunnuntaina IFK vieraili Jyväskylässä JYPin vieraana karaten toisessa erässä 3-1-johtoon. JYP kuitenkin nousi tasoihin ennen toista erätaukoa ja kolmannen erän, sekä jatkoajan ollessa maaliton, ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti. Lopullinen ratkaisu nähtiin neljännessä parissa, kun ensin IFK:n maalivahti Jere Huhtamaa torjui JYP-pelaajan yrityksen ja heti perään Etelätalo sinetöi onnistuneen suorituksen myötä 4-3-voiton IFK:lle. Varsinaisella peliajalla IFK:lta maalinteossa onnistuivat Jules Gallet (1+1), Joona Aalto, sekä Noel Pietilä. Huhtamaa torjui kolmen JYP-rankkarin lisäksi varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 23 laukausta.

– Aloitimme "luokkaretkihengessä", levotonta kiekon roiskimista ja virheitä virheiden perään. Onneksi saatiin erän lopussa tasoitusmaali ja päästiin erätauolle tasatilanteessa. Toinen erä oli täysin meidän hallintaa ja kolmas erä taas tasainen. Voittomaalikilpailussa meiltä pari upeaa maalia, Huhtamaan hieno jalkavenytys ja pari pistettä kotiin. Työmoraaliltaan hyvä viikonloppu. Keskiviikkona vielä Pirkkolassa paikallinen Jokereita vastaan ja sitten maaottelutauolle, Nokkosmäki katsoi jo kohti tulevaa.

Kolleille kauden viides nollapeli

Lauantaina Porissa Ässien ja Kollien välisen Nuorten SM-Liigan ottelun kaikki kahdeksan maalia varsinaisella peliajalla nähtiin jo ensimmäisten 32 minuutin aikana ja näistä maaleista viisi syntyi toisessa erässä aikavälillä 24.02-32.03. Avauserän jälkeen maalein 1-2 johtanut Ässät kasvatti johtoaan 1-3:een toisen erän alussa ylivoimalla, mutta Kollit nousi nopeassa tahdissa tasoihin ja meni vielä ohikin. Ässien kolmannen maalin jälkeen Kollit tarvitsi aikaa kolmeen peräkkäiseen maaliin hieman alle kuusi minuuttia. Päätöserään lähdettiin kuitenkin tasatilanteessa 4-4, kun Ässät tasoitti pari minuuttia Kollien johtomaalin jälkeen. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty ja ottelun ratkaisu syntyi lopulta jatkoajalla ajassa 64.10, kun Ässien Anton Fonsen viimeisteli ylivoimalla 4-5-voittomaalin. Kolleista maalinteossa onnistuivat Alex Levänen kahdesti, Joakim Kukkonen (1+1), sekä Tomi Hiekkavirta. Maalissa Christian Heljanko torjui 30 kertaa saalistaen lisäksi yhden syöttöpisteen.

Sunnuntaina Kollit onnistui kotiottelussa JYPiä vastaan maalinteossa kertaalleen jokaisessa erässä ja kun maalissa pelannut ja 15 kertaa torjunut Fredrik Groenstrand piti maalinsa koskemattomana kolmannen kerran tällä kaudella, Kollit juhli kotiyleisönsä edessä 3-0-voittoa. Kolleille nollapeli oli kauden viides. Leväsen viikonlopun kolmas täysosuma avauserässä jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. Elias Ulander onnistui maalinteossa toisessa erässä ja Joakim Kukkonen viimeisteli loppunumerot 3-0:aan päätöserässä. Juha Jääskä syötti maaleista kaksi.

Edellisen kerran varsinaisella peliajalla tappion 9. tammikuuta kokenut Kollit on saalistanut nyt vähintään yhden sarjapisteen kahdeksasta ottelusta peräkkäin. Pisteputkensa aikana Kollit on voittanut otteluista varsinaisella peliajalla viisi. Kolmesta tappiosta yksi on tullut jatkoajalla ja kaksi voittomaalikilpailun jälkeen. Kollit pelasi viikonlopun ottelut ilman sisäisen piste-, maali- ja syöttöpörssin ykköstä, Henrik Borgströmiä.

Julius Aven ohittamaton voittomaalikilpailussa

B-nuorten alemmassa SM-jatkosarjassa IFK on voittanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kahdeksan ja johtomarginaali sarjan kärjessä on nyt kuusi pistettä. Lauantaina KooKoo kaatui Helsingissä Teemu Engbergin kolmen tehopisteen (2+1), sekä Olli Oksasen ja Henri Rahkosen maalien myötä 4-2. IFK johti ottelua 48 minuutin pelin jälkeen 4-0, mutta KooKoo iski kaksi maalia aivan ottelun loppuhetkillä. IFK:n maalissa Anton Ignatius venyi 31 torjuntaan.

– KooKoo taistelee sarjapaikastaan ja sieltä tuli vastaan taisteleva ryhmä. Pelasimme ihan tasapainoista kiekkoa koko illan ja ottelu oli kontrollissa lähes loppuun saakka. Viimeiset neljä minuuttia ajatus herpaantui, muutama nukahdus siihen ja KooKoo sai tehtyä kaksi maalia. Onneksi 56 minuutin ajan olimme suht' hyviä. Tärkeä voitto, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto hehkutti.

Sunnuntaina IFK hukkasi iltaottelussa kahden maalin johtoasemansa päätöserässä, kun SaiPa nousi kotonaan 3-3:een viimeisten reilun kahdeksan minuutin aikana. IFK:lta maalinteossa onnistuivat varsinaisella peliajalla Engberg, Einari Luhanka, sekä Lauri Kulmala. Kun jatkoaika oli maaliton, ratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta. Siinä IFK:n sankareiksi nousivat kaikki neljä SaiPan yritystä torjunut Julius Aven (ottelussa 34 torjuntaa), sekä ainoana maalinteossa onnistunut ja varsinaisella peliajalla IFK:n kolmesta maalista kaksi syöttänyt Niklas Nordgren. Kaksi syöttöpistettä keräsi myös Konsta Hirvonen, joka edellisenä päivänä kuritti Tapparaa C-nuorten SM-sarjassa hattutempulla.

– Sama lähtöasetelma kuin KooKoota vastaan, vastustaja taistelee sarjapaikastaan. Pelasimme ajoittain hyvää jääkiekkoa, mutta välillä vähän uinuttiin. Toinen erä oli ottelun parasta antia ja saimme lisättyä johdon 3-1:een. Kolmannan erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli hyvää suorittamista, mutta sen jälkeen nukahdettiin lopussa ja vastustaja tuli tasoihin. Onneksi rankkareilla saatiin lisäpiste mukaan. Hyvä viikonloppu pienellä ryhmällä, Kalto viittasi joukkueessa riehuvaan flunssa-aaltoon.

Kollien pistemiehet: Alex Levänen 3+0 (37 ottelua, 9+19=28), Joakim Kukkonen 2+1 (33, 11+9=20), Elias Ulander 1+1 (39, 5+22=27), Juha Jääskä 0+2 (31, 6+15=21), Tomi Hiekkavirta 1+0 (37, 8+17=25)

B-nuorten pistemiehet: Teemu Engberg 3+1 (5 ottelua, 4+5=9), Olli Oksanen 1+1 (9, 5+2=7), Juho Koivusaari 0+2 (9, 3+4=7), Konsta Hirvonen 0+2 (1, 0+2=2), Niklas Nordgren 0+2 (9, 4+9=13), Einari Luhanka 1+0 (3, 1+1=2), Henri Rahkonen 1+0 (9, 2+1=3), Lauri Kulmala 1+0 (9, 5+5=10)

C-nuorten pistemiehet: Konsta Hirvonen 3+0 (8 ottelua, 7+9=16), Jere Henriksson 2+1 (8, 4+1=5), Leevi Paakkala 0+3 (8, 0+3=3), Jules Gallet 1+1 (8, 4+3=7), Rasmus Heljanko 0+2 (9, 2+4=6), Joona Aalto 1+0 (7, 7+1=8), Noel Pietilä 1+0 (8, 1+2=3), Otto Etelätalo 1+0 (9, 2+1=3)