FALCK TIETURVA: Kollit nollasi Jokerit

IFK-junnujen viikkoraportti.

Marraskuun viimeinen otteluviikko toi IFK:n junioreille kolmessa vanhimmassa ikäluokassa yhdeksästä pelatusta ottelusta komeat seitsemän voittoa. B-, B2- ja C-nuoret jyräsivät omissa sarjoissaan tuplavoittoihin, kun taas Kollit nappasi Nuorten SM-Liigassa jo kauden toisen voittonsa Jokereista.

Niilo Haloselle kauden toinen nollapeli

Kollien viikonloppu käynnistyi perjantaina hienolla 3-0-kotivoitolla Jokereista. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla Kollit on ollut parempi. Alkutahdit kauden toiselle derbyvoitolle laukoi Lauri Kulmala avauserässä ajassa 5.01. Kollit onnistui maalinteossa avauserässä vielä toisenkin kerran, kun Joel Kerkkänen huudatti kotiyleisöä 2-0-maalin muodossa ajassa 12.54. Toisessa erässä ajassa 26.32 Juha Jääskä viimeisteli ottelun päätösnumerot 3-0:aan. Kollien maalissa nollapelin torjunut Niilo Halonen kirjautti tilastoihin 18 torjuntaa. Nollapeli oli Kolleille kauden kolmas ja Haloselle toinen.

– Kokonaisvaltaisesti tasapainoinen peli. Kamppailu, kiekollinen peli ja voitontahto merkitsivät paljon, kun pisteet jäivät Stadiin. Varsinkin kiekollinen peli ja ratkaisut kiekon kanssa erittäin voittavia, Kollien päävalmentaja Tommi Hämäläinen hehkutti ottelun jälkeen.

Lauantaina Kollit vieraili Hämeenlinnassa. Kolmas peräkkäinen voitto jäi lopulta haaveeksi, kun HPK karkasi jo avauserässä kahden maalin johtoon voittaen ottelun lopulta maalein 2-4. Kollit teki molemmat maalinsa ylivoimalla; Tobias Winberg toisessa erässä ja Janne Hämäläinen (1+1) päätöserässä pari minuuttia ennen täyttä aikaa. HPK puolestaan onnistui ottelussa maalinteossa kahdesti alivoimalla. Halonen Kollien maalissa torjui 24 kertaa.

– Valmiustila pelaamiseen välttävää tasoa. Tämä näkyi esimerkiksi siinä, että HPK teki maalinsa meidän yksilöiden virheistä. Annoimme pisteet Kerholle, Hämäläinen harmitteli.

Kollit on Nuorten SM-Liigassa sijalla 11, mutta tasaisessa keskikastissa eroa neljänteen sijaan on vain seitsemän pistettä ja viidenteen sijaan neljä pistettä.

"Kärsivällisyys ja luottamus omaan tekemiseen"

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK voitti molemmat viikon ottelunsa saalistaen kuudesta jaossa olleesta pisteestä viisi. Joukkue on voittanut kolme viimeisintä otteluaan. Lauantaina kotiottelussa TPS:ää vastaan Rasmus Heljanko (1+1) viimeisteli 4-3-voittomaalin ajassa 57.55. Kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 3-3. Muut IFK:n maalintekijät olivat Jesper Henriksson, Atte Huhtela (1+1), sekä Noel Pietilä. Onni Nokkosmäki oli syöttäjänä kolmessa IFK:n maaleista ja maalissa pelannut Jere Huhtamaa urakoi 31 torjuntaa.

Sunnuntaina Espoossa Blues-Akatemia karkasi avauserässä 0-2-johtoon ja toiselle erätauolle lähdettiin isäntien johtaessa ottelua maalein 1-3. IFK:n 1-2-kavennusmaalin toisen erän puolivälissä laukoi Aleks Haatanen. Kolmanteen erään IFK herätteli joukkuettaan vaihtamalla maalivahtia ja päätöserän taistelu toikin vieraat lopulta tasoihin. Ensin Tom Grönblom kavensi 2-3:een ajassa 44.00 ja vain 48 sekuntia myöhemmin Nokkosmäki (1+1) nosti IFK:n tasoihin 3-3:een. Jatkoaika näytti jo päättyvän maalittomana, kunnes Nokkosmäen tasoitusmaalissa toisena syöttäjänä mukana ollut Otto Salmi ratkaisi ottelun IFK:lle iskemällä voittomaalin vain sekunti ennen täyttä aikaa! Konsta Hirvosen saldo oli 0+2 ja IFK:n maalivahdeista ensimmäisen ja toisen erän pelannut Huhtamaa torjui 16 kertaa ja kolmannen erän, sekä jatkoajan pelannut Henrik Tikkanen kahdeksan kertaa.

– Kärsivällisyys ja luottamus omaan tekemiseen olivat viikonlopun avaimet viiteen pisteeseen. Lauantaina onnistuttiin kiekollisessa pelissä hyvin kovatempoisessa matsissa, joka oli kaiken kaikkiaan 60 minuuttia hyvää B-junnulätkää molemmin puolin. Sunnuntaina pari ensimmäistä erää olivat huonoa pelaamista meiltä, ei oltu saatu lauantain hienoa voittoa vielä nollattua. Tuli paljon kiekon menetyksiä ja ylivoimahyökkäyksiä, joiden kautta vastustaja hallitsi, B-nuorten päävalmentaja Mika Niskanen paketoi viikonlopun tapahtumat.

22 pelaamastaan ottelusta 14 voittanut ja yhteensä 38 pistettä kerännyt IFK on sarjassa viidentenä. Tulevana viikonloppuna edessä on kolme ottelua kolmessa päivässä Vierumäellä pelattavassa sarjaturnauksessa.

Kaksi voittoa yhteismaalein 12-1

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK oli hävinnyt ennen viime viikonlopun otteluitaan kahdesti peräkkäin ja pelannut kolme ottelua ilman voittoa varsinaisella peliajalla. Nyt nuo molemmat "putket" menivät poikki komealla tavalla, kun viikonlopun kahdessa kotiottelussa ensin lauantaina TUTO kaatui murskalukemin 8-0 ja sunnuntaina KJT-Haukat maalein 4-1. TUTOa vastaan IFK:n ruuti oli vielä ottelun avauserässä märkää, kun 24:sta maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta ainoastaan yksi tuotti tulosta. Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia ja päätöserässä IFK intoutui viiden maalin ilotulitukseen. Isäntien tehokkain oli kolme maalia viimeistellyt Roope Turunen. Lisäksi maalinteossa onnistuivat kaksi maalia laukonut Marcus Kallionkieli ja Christoffer Sedoff, sekä yhden maalin tehnyt Juho Järvenpää. Christopher Still, Jan-Oskar Olsson, Ville Rekola ja Leo Ring keräsivät jokainen kaksi syöttöpistettä. IFK:n maalissa nollapelin torjunut Matti Fingerroos pääsi varsin helpolla, kun torjuntoja kertyi ainoastaan yhdeksän (avauserässä yksi). Nollapeli oli IFK:lle kauden neljäs ja Fingerroosille ensimmäinen.

Sunnuntaina ottelussa KJT-Haukkoja vastaan ottelun kaikki viisi maalia nähtiin avauserässä. IFK iski neljä maalia ensimmäisten 14 minuutin aikana Turusen (1+2), Kalle Vehkaluodon, Jyry Kortelaisen (1+1) ja Järvenpään onnistuessa maalinteossa, mutta ottelun viimeiseksi maaliksi jäi kuitenkin vierasjoukkueen kavennusosuma puolitoista minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Still syötti IFK:n maaleista kaksi ja Kari Piiroinen maalissa urakoi 37 torjuntaa, joista toisessa erässä peräti 18. Kaksi voittoa ja kuusi pistettä pitävät IFK:n edelleen tiukasti mukana kakkoslohkon voittotaistelussa. Jokerit on kärjessä, mutta yhden ottelun vähemmän pelannut IFK on vain kolmen pisteen päässä.

Ykköslohkossa IFK-Challenger kärsi Malmilla pelatussa ottelussa 0-10-tappion lohkossa toisena olevalle JYPille.

"Halusimme näyttää isännän otteet"

B2-nuorten SM-alkusarjan kärkijoukkue IFK oli viikonloppuna hurjassa iskussa, kun se kaatoi kahdessa kotiottelussaan SaiPan ja Ässät yhteismaalein 15-3. IFK on voittanut neljä viimeisintä kotiotteluaan. Lauantaina IFK:n hampaisiin joutui SaiPa, joka sai todistaa Malmilla pelatussa ottelussa isäntien 8-0-ilotulitusta. Kotijoukkueen tehokkain oli kolme maalia ja yhden syöttöpisteen saalistanut Jaakko Innanen. SM-alkusarjan pistepörssin ykkösnimelle hyökkäyspäässä "tulitukea" antoivat kahdesti maalinteossa onnistunut Juuso Hyttinen, sekä yhden maalin tehneet Waltteri Virtanen, Jesse Pietikäinen ja Alex Jaakkola. Luca Saarelaisen saldo oli 0+2 ja IFK:n maalissa 25 kertaa torjuneelle Tubbe Hellströmille nollapeli oli kauden kolmas (IFK:lle viides).

Sunnuntaina IFK sai maalihanat auki ottelun toisessa erässä, jonka se vei 1-0 päättyneen avauserän jälkeen nimiinsä maalein 5-0. Päätöserässä Ässät kaunisteli numeroita 1-3-erävoiton myötä, mutta loppunumerot kirjattiin kuitenkin selkeästi IFK:lle lopulta maalein 7-3. Innanen oli jälleen kerran kaukalon pistekuningas saldollaan 2+2. Hyttisen ja Joona Aallon pistesarakkeeseen kirjattiin lukemat 2+1. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Waltteri Virtanen ja Jaakkola. Lassi Vitali syötti IFK:n maaleista kaksi ja maalissa viikonlopun toisen voitto-ottelun pelannut Hellström torjui 32 kertaa.

– Usean vierasmatsin jälkeen halusimme näyttää isännän otteet Malmille paluussa ja pelattiinkin 100 minuuttia hienoa lätkää. SaiPa jäi telineisiin. Pelasimme aktiivisesti ja rohkeasti koko ottelun. Saimme luotua kaverille kiireen ratkaisuissa ja lopputulos kertoo kaiken. Ässiä vastaan oli voimakas tunnelataus. Jatkoimme luisteluvoimaista ja rohkeaa pelaamistamme ja kaksi erää homma sujui kuin rasvattu. Viimeisessä erässä joukkueelta pieni "ulospuhallus", mutta kokonaisuus ja moraali hyvällä tasolla. Fyysinen ja kova matsi, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kertasi viikonlopun kulkua.

IFK:n sarjajohto toisena olevaan Tapparaan nähden on nyt kolme pistettä. Alkusarjasta on pelaamatta vielä neljä ottelua ja kolme niistä IFK pelaa kotikaukalossaan.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Alex Levänen 0+3 (20 ottelua, 4+11=15), Janne Hämäläinen 1+1 (21, 6+5=11), Lauri Kulmala 1+1 (24, 2+12=14), Joel Kerkkänen 1+0 (26, 3+2=5), Juha Jääskä 1+0 (12, 7+5=12), Tobias Winberg 1+0 (15, 1+2=3)

B-nuoret: Onni Nokkosmäki 1+4 (11 ottelua, 1+9=10), Atte Huhtela 1+1 (14, 4+5=9), Otto Salmi 1+1 (21, 5+9=14), Rasmus Heljanko 1+1 (8, 3+2=5), Konsta Hirvonen 0+2 (19, 7+13=20)

C-nuoret: Roope Turunen 4+2 (11 ottelua, 8+6=14), Christopher Still 0+4 (10, 1+7=8), Leo Ring 0+4 (18, 11+18=29), Christoffer Sedoff 2+0 (18, 7+16=23), Juho Järvenpää 2+0 (17, 6+2=8), Marcus Kallionkieli 2+0 (15, 15+9=24), Jyry Kortelainen 1+1 (19, 3+8=11), Kalle Vehkaluoto 1+1 (18, 5+7=12)

B2-nuoret: Jaakko Innanen 5+3 (19 ottelua, 22+31=53), Juuso Hyttinen 4+1 (23, 13+11=24), Joona Aalto 2+2 (3, 2+2=4), Luca Saarelainen 0+3 (24, 1+10=11), Alex Jaakkola 2+0 (22, 10+2=12), Aleksi Blomberg 0+2 (24, 3+13=16), Lassi Vitali 0+2 (12, 6+10=16)