logologo
HIFKPelicans
to 10.08.2023 klo 18:00

FALCK TIETURVA: Kolme IFK-pelaajaa Pohjola-leiriltä jatkoon

IFK-junnujen viikkoraportti.

Nuorten SM-Liigassa Kollien viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi viime viikolla, mutta kahdesta tappiosta huolimatta mahdollisuus puolivälierien kotietuun on vielä olemassa runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella tulevana viikonloppuna. B-nuorten SM-sarjan alemmassa jatkosarjassa IFK voitti kahdesta ottelustaan yhden ja jatkaa edelleen sarjan kärjessä. C-nuorten SM-sarjassa vietettiin Pohjola-leirin takia ottelutaukoa ja leirin päätteeksi kolme IFK-pelaajaa sai kutsun maajoukkueen kevään testileirille.

Kuhta ja seitsemän IFK-pelaajaa Vierumäellä

Järjestyksessään 60. Pohjola-leiri järjestettiin viime viikolla Vierumäellä, jonne kutsuttiin vuonna 2001 syntyneiden ikäluokan 102 parasta pelaajaa. Ensimmäisessä valintavaiheessa leirille kutsuttiin IFK:sta mukaan maalivahti Matti Fingerroos, sekä hyökkääjät Jere Henriksson, Miika Herrala, Leevi Lepistö ja Anton Lundell. Kuortaneella järjestetystä Tulevaisuuden Tähdet-turnauksesta mukaan kutsuttiin hyökkääjät Leonardo Eräpuro ja Marcus Kallionkieli, jotka leirillä kuuluivat Jere Lehtisen nimeä kantaneeseen joukkueeseen. Jeret-joukkueen valmentajana toimi IFK-legenda Kimmo Kuhta, joka tällä kaudella valmentaa IFK:n C2-nuorten joukkuetta.

– Viime vuonna olin saman 01-ikäluokan Koulutus-Pohjola-leirillä, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa varsinaisella Pohjola-leirillä valmentajana, Kuhta kertoi ja lisäsi vielä, että oman pelaajauran Pohjola-leiri kokemukset on varsin nopeasti kerrottu.

– Minun Pohjola-leiri tausta pelaajana on se, että silloin ei ollut mitään mahdollisuuksia leirille. Ei riittänyt vielä siihen aikaan, Kuhta naurahti ollen näin yksi niistä monista menneiden vuosien pelaajista, jotka ilman Pohjola-leiri valintaakin saavuttivat komean pelaajauran pelaten myös maajoukkueessa.

Pohjola-leiri on nuorille pelaajille tottakai iso ja merkittävä askel jääkiekkoilijana, mutta leiri myös vaatii pelaajilta paljon.

– Ohjelmaa on paljon ja päivät tiiviitä, se vaatii jätkiltä keskittymistä. Esimerkiksi tänään on aamutreenit ja kaksi ottelua, siihen oheiset ja kaikenlaista uutta jään ulkopuolista juttua. Ravinnosta pitää huolehtia ja kun lepoaikaa ei kauheasti ole, niin silloin kun siihen on tilaisuus, pitää muistaa myös levätä. Unen pitää olla laadukasta ja sitä pitää olla riittävästi, että energiaa riittää jaksaa viisi päivää leiriä, Kuhta muistutti.

”Ehdottomasti haluan pelata maajoukkueessa”

Eräpuro ja Kallionkieli pelaavat molemmat Kuhdan valmentamassa IFK:n C2:ssa ja myös Vierumäellä kaksikko päätyi Kuhdan valmentamaan joukkueeseen.

– Ihan hyvältä on tuntunut. Parit treenit, oheisharjoituksia ja äsken oli ensimmäinen ottelu. Tasapeliin päättyi, Eräpuro kommentoi toisena leiripäivänä ja lisäsi vielä, että ennen leirille tuloa sai edellisen yön nukutuksi hyvin ja leijonavalakaan ei suuremmin jännittänyt.

– Peli meni ihan hyvin, mutta vielä pystyy parantamaan, Kallionkieli pohti tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Nuorten maajoukkueen upea maailmanmestaruus kotikisoista ei tietenkään jäänyt näiltä pojilta huomioimatta ja tottakai se myös toi lisää motivaatiota omaan tekemiseen.

– Kyllähän se tietysti mielessä aina pyörii, että tulisi jääkiekkoilijaksi. Mutta peli kerrallaan mennään eteenpäin, Eräpuro piti jalat tukevasti vielä maassa.

– Ehdottomasti haluan pelata vielä maajoukkueessa, se on tavoite, Kallionkieli puolestaan mietti tulevaisuuttaan.

Pohjola-leirin 102 pelaajasta valittiin lopulta 01-ikäluokan ensimmäiset 44 ehdokasta kevään ensimmäiselle maajoukkueen testileirille, joista kaudella 2016-2017 tullaan kokoamaan alle 16-vuotiaiden maajoukkue. IFK:n pelaajista testileirille kutsun saivat Fingerroos, Herrala, sekä Lundell, joka valittiin lisäksi Sakut-joukkueen fair play / respect pelaajaksi.

Kolleilla pisteetön viikko

Nuorten SM-Liigassa runkosarjan loppu lähestyy kovaa vauhtia. Lauantaina Kollit kohtasi Elisa Areenalla KalPan, joka taistelee tiukasti villi kortti-pudotuspelien kotiedusta. Kollit puolestaan janoaa nousua neljän parhaan joukkoon, mikä takaisi suoran paikan, sekä kotiedun puolivälieriin. Tasainen kamppailu kääntyi lopulta kolmannessa erässä KalPan eduksi, kun Kollit hukkasi 3-2-johtonsa päätöserässä KalPan onnistuttua maalinteossa kahdesti. Näin vierasjoukkueelle arvokkaat kolme sarjapistettä 3-4-voiton myötä ja samalla katkesi myös Kollien viiden ottelun mittainen voittoputki. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Jeremias Rannisto, Miika Laaksonen, sekä Tomi Hiekkavirta. Christian Heljanko Kollien maalissa torjui 27 kertaa.

Sunnuntaina Kollit kohtasi vieraissa Tapparan, joka karkasi jo avauserässä kahden maalin johtoon. Miro Saarelainen nosti vierasjoukkueen maalin päähän toisen erän lopulla, mutta tasoihin asti ei loppukiri riittänyt, vaan Tappara aiheutti Kolleille toisen peräkkäisen tappion 1-2-voitollaan. Edellisen kerran Kollit oli kärsinyt kaksi tappiota peräkkäin tammikuun alussa. Heljangolle kirjattiin tilastoihin 29 torjuntaa.

Kun runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta, Kollit on sarjassa viidentenä. Eroa edellä oleviin Ässiin ja Ilvekseen on viisi pistettä, joten Kollien toiveet neljän parhaan joukkoon noususta viimeisillä kierroksilla vaatii omien otteluiden voittamista varsinaisella peliajalla, sekä Ilveksen tai Ässien tappioita molemmissa otteluissa.

Koivusaarella kahden maalin lauantai Kouvolassa

B-nuorten SM-sarjan alemmassa jatkosarjassa IFK jatkaa tiukkaa taistelua Kiekko-Laserin kanssa sarjan ykkössijasta, mikä oikeuttaisi paikkaan SM-sarjan villi kortti-pudotuspeleissä. Lauantaina IFK kohtasi KooKoon vieraissa. 45 kertaa kohti maalia ottelussa laukonut IFK otti ohjat käsiinsä jo heti avauserässä siirtyen Juho Koivusaaren, sekä Niklas Nordgrenin (1+1) maaleilla 2-0-johtoon. Toisessa erässä Koivusaaren toinen maali ottelussa toi IFK:lle jo 3-0-johdon, eikä edes KooKoon kaksi kavennusmaalia hidastanut vieraiden tahtia, vaan Joel Kerkkäsen ja Teemu Engbergin (1+1) maaleilla IFK lähti toiselle erätauolle 5-2-johdossa. Päätöserän KooKoo vei nimiinsä maalein 1-2, mutta missään vaiheessa ei IFK:n voitto ollut kuitenkaan uhattuna. 6-4-voittoon päättyneessä ottelussa IFK:n kuudennen maalin viimeisteli Atte Huhtela. Anton Ignatius maalissa torjui 20 kertaa.

Sunnuntaina IFK sai kotikaukaloonsa vieraaksi Sportin. Engbergin tekemä ottelun avausmaali ajassa 6.47 ei lopulta siivittänyt IFK:ta voittoon asti, vaan Sport nousi vielä avauserässä tasoihin ja 1-2-voittomaali nähtiin kolmannessa erässä ajassa 44.16. Sportille voitto oli neljäs peräkkäin. Julius Aven venyi kotijoukkueen maalissa 31 torjuntaan.

IFK jatkaa sarjan kärjessä 32 pisteellään, mutta yhden ottelun vähemmän pelannut Kiekko-Laser on vain pisteen päässä. IFK:lla on otteluita pelaamatta vielä kolme, Kiekko-Laserilla neljä. Joukkueet kohtaavat Helsingissä sarjan päätöskierroksella 20. maaliskuuta ja on hyvin mahdollista, että ykkössija ja selviytyminen SM-sarjan pudotuspeleihin ratkeaa vasta tuossa ottelussa.

Kollien pistemiehet: Miro-Pekka Saarelainen 1+1 (8 ottelua, 5+2=7), Antton Mönkäre 0+2 (47, 14+23=37), Jeremias Rannisto 1+0 (36, 2+6=8), Miika Laaksonen 1+0 (38, 3+9=12), Tomi Hiekkavirta 1+0 (43, 9+18=27)

B-nuorten pistemiehet: Teemu Engberg 2+1 (8 ottelua, 6+6=12), Juho Koivusaari 2+0 (14, 7+5=12), Niklas Nordgren 1+1 (15, 6+11=17), Atte Kauppinen 0+2 (6, 2+6=8), Einari Luhanka 0+2 (9, 1+7=8), Atte Huhtela 1+0 (5, 2+0=2), Joel Kerkkänen 1+0 (7, 3+2=5)

Tulevat ottelut

Kollit: pe 11.3. klo 18.30 K-Vantaa-Kollit, la 12.3. klo 16.00 Kollit-HPK

B-nuoret: la 12.3. klo 19.00 Pelicans-IFK

C-nuoret: pe 11.3. klo 19.00 KooKoo-IFK, la 12.3. klo 12.50 IFK-KooKoo

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset