FALCK TIETURVA: Nordgren U17-maajoukkueen paras pistemies

IFK-junnujen viikkoraportti.

Juniorisarjat niin A:ssa, B:ssä, kuin C:ssäkin palaavat tällä viikolla maajoukkuetauolta. IFK:n junioreista edustusta leijonapaidassa nähtiin alle 17-, alle 18-, alle 19-, sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueissa. Heistä tehokkain oli alle 17-vuotiaiden World Hockey Challenge -turnauksessa Kanadassa Suomen joukkueen sisäisen pistepörssin voittanut Niklas Nordgren.

Kollien syyskauden kolmanneksi tehokkain

World U17 Hockey Challenge -turnaus pelattiin Kanadassa ja mukana oli isäntämaan kolmen eri joukkueen, sekä Suomen lisäksi Ruotsi, USA, Venäjä ja Tshekki. Suomi kärsi tappion puolivälierissä Kanadan Black-joukkueelle, mutta voitti sijoitusottelussa Tshekin. IFK:n junioreista sinivalkoisia värejä olivat edustamassa puolustaja Jasper Rannisto sekä hyökkääjät Konsta Hirvonen ja Niklas Nordgren. Nordgren nakutti viidessä ottelussa tehot 2+1 ollen Suomen joukkueen tehokkain. Hirvosen saldo oli 0+1.16-vuotias Nordgren on pelannut tällä kaudella Kolleissa Nuorten SM-Liigaa 12 ottelua tehden niissä 11 tehopistettä (4+7).

18-vuotiaiden maajoukkue pelasi viiden maan turnauksessa USA:ssa voittaen neljästä ottelusta kaksi. IFK:n maalivahti Daniel Lebedeff pelasi kaksi ottelua torjuntaprosentilla 85,7 %. Lebedeff tuli vaihdosta kentälle tappio-ottelussa Tshekkiä vastaan, mutta torjui voiton seuraavana päivänä Sveitsistä. Hyökkääjä Teemu Engberg pelasi kaksi ottelua (0+0).

19-vuotiaiden maajoukkue kohtasi Suomessa Tshekin kolme kertaa ja IFK:sta mukana Nuorten Leijonien haastajaryhmässä oli Kollien hyökkääjä Janne Hämäläinen, jonka kolmen ottelun saldo oli yksi syöttöpiste. Suomi voitti kaksi ensimmäistä ottelua, mutta hävisi kolmannen ja viimeisen ottelun voittomaalikilpailun jälkeen. Hämäläisen syöttöpiste tuli toisessa ottelussa.

IFK:n edustuksessa tällä kaudella pelaava B-juniori-ikäinen puolustaja Miro Heiskanen pelasi alle 20-vuotiaiden neljän maan turnauksessa Ruotsissa. Nuoret Leijonat voitti kolmesta pelaamastaan ottelusta yhden ja Heiskanen pelasi Suomen takalinjoilla kaikki kolme ottelua ilman tehomerkintöjä.

C-nuoret taistelee lohkovoitosta

Kollit pelaa Nuorten SM-Liigassa vielä ennen 10. joulukuuta käynnistyvää joulutaukoa yhteensä 11 ottelua, joista kuusi kotona. 19 pelaamastaan ottelusta 11 voittanut ja 32 pistettä kerännyt Kollit on sarjassa tällä hetkellä sijalla kuusi. Neljänteen sijaan ja suoraan puolivälieräpaikkaan matkaa on vain neljä pistettä. Joukkueen tehokkain pistemies ja maalintekijä syyskaudella on ollut Joakim Kukkonen, jonka saldo 14 ottelusta on 10+4=14. Kukkosen sijoitus Nuorten SM-Liigan maalipörssissä on neljäs. Niilo Halonen on torjunut Kollien maalissa 14 ottelua torjuntaprosentilla 90,3 %.

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK on viidentenä, kun pelaamatta on vielä 14 ottelua. Alkusarja päättyy 18. joulukuuta. IFK on voittanut 16 ottelustaan 10 ja kerännyt 28 pistettä. Sarjan kärkikaksikko Kärpät ja KalPa on jo ottanut hieman enemmän eroa takana tuleviin, mutta kolmantena olevaan Tapparaan IFK:lla on eroa vain neljä pistettä. Joukkueen paras pistemies on 14 ottelussa 13 tehopistettä (6+7) tehnyt Konsta Hirvonen, joka on myös IFK:n sisäisen maalipörssin kärjessä.

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK taistelee tiukasti lohkon voitosta. 11. joulukuuta päättyvässä karsintasarjassa IFK:lla on pelaamatta vielä kahdeksan ottelua. Sijoitus on tällä hetkellä toinen, mutta IFK:lla on pisteitä saman verran kuin paremman maalieronsa turvin kärkipaikkaa pitävällä Jokereilla. IFK ja Jokerit eivät kohtaa enää toisiaan karsintasarjassa. IFK on hävinnyt 14 ottelustaan vain kaksi varsinaisella peliajalla. Kovimmat tehot on syyskaudella viimeistellyt Jere Henriksson, jonka yhdeksän ottelun saldo näyttää lukemia 11+18=29. Henriksson on sarjan syöttöpörssissä sijalla neljä. Daniel Mäkiaho puolestaan on maalipörssissä viidentenä tehtyään 14 ottelussa 15 maalia. Maalivahdit Kari Piiroinen (7 ottelua, 92,3 %) ja Matti Fingerroos (8 ottelua, 92,0 %) ovat SM-karsintasarjan torjuntatilastossa sijoilla neljä ja viisi.

Korhonen ja Innanen hallitsevat pistepörssiä

B2-nuorten SM-alkusarja päättyy 16. joulukuuta. Sarjan kärjessä olevalla IFK:lla on pelaamatta vielä 10 ottelua, joista viisi se pelaa kotona. Kaiken lisäksi nuo viisi kotiottelua ovat ohjelmassa peräkkäin. 18 ottelustaan 14 voittanut ja 40 pistettä kerännyt IFK on ykkösenä paremman maalieronsa turvin ennen toisena tasapisteissä olevaa HPK:ta. Joukkueet kohtaavat keskiviikkona Hämeenlinnassa. IFK:lla on sarjan pistepörssissä kaksoisjohto. Anton Korhonen (24+22=46) ja Jaakko Innanen (16+25=41) ovat sarjan ainoat 40 tehopisteen rajan rikkoneet pelaajat tähän mennessä. Korhonen johtaa myös maalipörssiä ja Innanen syöttöpörssiä, missä Korhonen on puolestaan toisena. IFK:n otteluista seitsemän torjuntaprosentilla 93,6 % pelannut Henri Räsänen on maalivahtien tilastossa toisena. 10 ottelua pelanneen Tubbe Hellströmin (92,6 %) sijoitus on viides.

Ensimmäistä kauttaan pelaavalla IFK:n C-nuorten Challenger-joukkueella on SM-karsintasarjan ykköslohkossa pelaamatta vielä kahdeksan ottelua, joista viisi peräkkäin kotikaukalossa Malmilla alkaen lauantain Ilves-ottelusta. IFK-Challengerin syyskauden tehokkain pelaaja on ollut Tuukka Lilja (4+2=6), joka on myös joukkueen sisäisen maalipörssin kärjessä. Kai Mikkonen maalissa on pelannut 10 ottelua torjuntaprosentilla 89,4 %.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 11.11. klo 18.30 Blues-Kollit, la 12.11. klo 17.00 Kollit-HPK

B-nuoret: la 12.11. klo 13.20 IFK-JYP

C-nuoret: la 12.11. klo 16.40 K-Vantaa-IFK

B2-nuoret: ke 9.11. klo 19.00 HPK-IFK, la 12.11. klo 19.20 19.20 TPS-IFK

C-Challenger: la 12.11. klo 16.50 IFK-Challenger-Ilves (Malmi), su 13.11. klo 12.50 IFK-Challenger-KalPa (Malmi)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset