logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: IFK kohtaa Ilveksen ulkoilmaottelussa joulukuussa

Matsi pelataan Tampereen Sorsapuistossa 17. joulukuuta.

Liigan suositut ulkoilmaottelut saavat jatkoa. Tapahtuman nimi on Ulkojäät 2016 ja se järjestetään Tampereella Sorsapuistossa tänä vuonna 16. ja 17. joulukuuta. Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat rakkaat kiistakumppanit Ilves ja Tappara, toisessa perinteikkäät Ilves ja HIFK.

Sorsapuiston tekojään ympärille rakennettavan tapahtuma-alueen yleisökapasiteetti on noin 13 000 katsojaa. Konsepti on kotoisin Ruotsista, jossa vastaavia tapahtumia on järjestetty täysille katsomoille seitsemän kertaa vuodesta 2009 alkaen. Suomessa kyse on Liigan konseptista, ja kuluvan vuoden joulukuun tapahtumien operatiivisesta järjestämisestä vastaa Ilves-Hockey Oy.

– Ulkojäät 2016 on loistava hanke koko suomalaiselle jääkiekolle. Juuri tällaisia pirteitä ja viihdyttäviä tapahtumia Liiga haluaa järjestää kasvavassa määrin. Ulkojäät 2016 tuo ison lisäarvon koko ensi kauteen. Suomalaisen jääkiekkoilun synnyinkoti Tampere ja perinteikäs Sorsapuisto ovat tapahtumalle osuva järjestämispaikka, Liigan vt. toimitusjohtaja Juha Kuosa iloitsee.

IFK on pelannut tällä vuosikymmenellä kolme ulkoiltaottelua. Joukkue kohtasi Jokerit kolme kertaa Talviklassikossa 2011, 2012 ja 2014.

– IFK:lla on pelkästään mukavia muistoja ulkoilmaotteluista. Muutaman pelaajan kanssa olen vaihtanut pari sanaa Tampereen ulkoilmaottelusta ja jätkät olivat saman tien innostuneita. Nämä ovat pelejä, joita kaikki haluavat päästä kokemaan, kaukalossa ja katsomossa. Faniryhmien kanssa on myös alustavasti keskusteltu ja he ovat olleet innoissaan, kommentoi IFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen.

– Siitä tulee varmasti upea tapahtuma ja on meille suuri kunnia, että IFK on kutsuttu osallistumaan siihen.

Myös Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsee suurtapahtuman toteutumisesta.

– Ulkojäät 2016 on innostava hanke. Juuri sellainen, jollaisia Jääkiekkoliitto suomalaiseen jääkiekkoon toivoo. Olen erittäin iloinen tästä rohkeasta projektista.

Myös Suomen miesten maajoukkueella on ottelu 17. joulukuuta. Liiga ja Jääkiekkoliitto ovat sopineet yhteistyösopimuksessaan, että liigaotteluja ei pelata päivinä, jolloin miesten maajoukkue pelaa, mutta nyt kyse poikkeustapauksesta, joka on sovittu hyvissä ajoin. Ulkojäät 2016 -ottelu ja Suomen maaottelu pelataan eri kellonaikoihin.

– Päivämäärä ei ole ongelma. Jääkiekkoliitto on tiennyt tästä hankkeesta jo hyvän aikaa, näin myös neuvottelut ajankohdasta sujuivat mutkattomasti. Aikataulutus on suunniteltu niin, etteivät Leijonien ottelu ja ulkoilmaottelu osu päivän sisällä samaan ajankohtaan, Nummela kertoo.

Ulkojäät 2016 -hanketta vetää Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

– Tapahtumaan pystytetään läpinäkyvä kaukalo. Seisomakatsomot alkavat vain muutaman metrin päästä kaukalon laidasta, joten tunnelma on taattu. Kokemukset aiempien stadionottelujen yleisöpalveluista ovat tiedossamme, joten pystymme taatusti palvelemaan yleisöä, vaikka sääolosuhteet sattuisivatkin haastaviksi. Tapahtuma-alue levitetään osittain myös Sorsapuiston tekojään vieressä sijaitsevaan Tampere-taloon, Honkalehto sanoo.

Liigassa on pelattu aiemmin neljä ulkoilmaottelua. Vuosina 2011, 2012 ja 2014 Helsingissä sekä vuonna 2013 Tampereella.

Näytä kaikki uutiset