DANA MATSIRAPORTTI: Tappara kaatui – kotivoittoja yhdeksän putkeen!

IFK-Tappara 2-1 ja. (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

IFK venytti kotivoittojen putken jo yhdeksään, kun joukkue nappasi jatkoajalla voiton Tapparasta. Matsi oli tasainen ja tasokas, mutta vahvassa vireessä jo pidemmän pätkän ajan ollut IFK oli juuri maalin verran parempi. Voittomaalin teki upealla laukauksella Miro Heiskanen, heti jatkoajan ensimmäisessä vaihdossa.

Tasaisen avauserän jälkeen IFK sai maalihanat auki. Erik Thorell katkaisi Tapparan pakin syötön ja ujutti längistä IFK:n 1-0-johtoon ajassa 21.10. Toisessa erässä IFK pyöritteli Tapparaa pahemman kerran, mutta lisämaalien teko ei onnistunut, pääasiassa Tapparan maalivahdin, IFK-kasvatti Christian Heljangon loistavien torjuntojen takia.

Kolmannessa erässä Tappara laittoi uutta vaihdetta silmään ja sai otteen pelistä. Tasoitusmaali syntyi kovan painostuksen jälkeen ajassa 46.20 kippari Jukka Peltolan mailasta. Molemmilla jengeillä oli paikkansa päätöserässä, mutta ratkaisu syntyi vasta jatkoajalla.

IFK:lta jatkoajan aloitti kolmikko Juhani Tyrväinen, Vili Sopanen ja Heiskanen. Tappara ei koskenut kiekkoon kertaakaan ja vahvan pyörityksen jälkeen Heiskanen ampui laserin etuylänurkkaan. IFK:lle voitto Tapparasta oli runkosarjassa ensimmäinen pariin vuoteen.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraava matsi pelataan keskiviikkona Nordiksella, ja silloin vastaan tulee Ilves. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Miro Heiskanen

Näytä kaikki uutiset