BREVININ MATSIRAPORTTI: Aaltosen hattutemppu ei riittänyt Jyväskylässä

JYP-IFK 4-3 (1-2, 2-1, 1-0)

Hippoksella pelattu kauden kolmas kohtaaminen joukkueiden välillä tarjosi yleisölle lähes kaiken mahdollisen, mitä yhteen jääkiekko-otteluun voi sisältää. Juhamatti Aaltonen jatkoi loistavia otteitaan, vastaamalla kaikista IFK:n maaleista. Ottelussa nähtiin myös yksi kauden kovimmista taklauksista sekä todellinen raskaansarjan matsi. Kamppailu eteni tasaisissa merkeissä läpi ottelun, jossa molemmilla oli etsikkoaikansa. Kotijoukkue onnistuilopulta punnertamaan ohi päätöserässä ja korjasi täydet kolme pistettä.

Avauserä tarjosi Jyväskylässä runsaasti tapahtumia alkusekunneista lähtien. Heti ensimmäisessä vaihdossa ensin Corey Elkins pöllytti verkkoa väärältä puolelta ja tämän jälkeen JYP sai vahvan pyörityksen vieraiden päätyyn. Kotijoukkue loi vaarallisia tilanteita Kevin Lankisen maalille, mutta avausmaalia ei näistä vielä nähty. Erän lähestyessä puoltaväliä Teemu Eronen nousi maalintekopaikkaan ja JYP-pelaaja joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla Aaltonen avasi maalinteon. Roope Hintz kaivoi aloitusvoiton ”Juhikselle”, joka laukoi IFK:n 0-1-johtoon pelikellon pysähtyessä aikaan 09:03. Välittömästi johtomaalin jälkeen pääsi kotijoukkue vuorostaan ylivoimalle. JYP hyödynsi tilanteen jaJani Tuppurainen tasoitti tarkalla laukauksella numeroiksi 1-1. Ajassa 16:16 nähtiin yksi kauden komeimmista soolomaaleista. Aaltonen karvasi kiekon itselleen hyökkäyspään kulmassa, punnersi itsensä pitkän kaaren jälkeen maalille ja veivasi kiekon vastustamattomasti byyriin. Syötöt maaliin Elkinsille ja Saku Salmelalle.

Toista erää pelattiin tasatahtiin aina ottelun puoleenvälin tienoille, jolloin alkoi kentällä tapahtua. JYP tasoitti 2-2:eenajassa 28:51 kiekonriiston jälkeen. 52 sekuntia myöhemmin Aaltonen jatkoi omaa showtaan laukomalla illan kolmannellaan IFK:n jälleen johtoon. Seuraavassa vaihdossa Joe Finley esitti kovan ja puhtaan keskialueen pommin, jonka seurauksena Michel Miklik iski päänsä jäähän ikävin seurauksin. JYP-hyökkääjä vietiin paareilla ulos kaukalosta. Pitkän puhdistuksen ja selvittelyn jälkeen ottelu pääsi jatkumaan. Ajassa 35:38 JYP hyödynsi jälleen ylivoimansa tasoittamalla lukemat 3-3:een, Ossi Louhivaaren ohjauksella. IFK:lle tuomittiin vielä erän loppuun kaksi jäähyä, mutta stadilaiset taistelivat uhrautuvasti tasatilanteessa erätauolle.

Kotijoukkue tuli kolmanteen erään ryminällä ja oli siirtyä johtoon. Erän kuudennella minuutilla Nolan Yonkman ja Finley tiputtivat hanskat. Kaksikolle tilanteesta tuomiona pelirangaistukset. IFK sai tämän jälkeen hyvän otteen pelistä painamalla pelin JYP-päätyyn. Tästä huolimatta pääsi kotijoukkue vastahyökkäyksestä iskemään ottelun voittomaalin. Ajassa 47:11 Jerry Turkulainen löi kiekon reboundista neljännen kerran ohiLankisen. Vieraat hallitsivat ottelun lopun kenttätapahtumia ja loivat puoli tusinaa maalintekopaikkoja. Kun viimeisellä sekunnillakaan kiekkoa ei saatu avoimeen JYP-maaliin, jäi loppunumeroiksi 4-3 kotijuokkueen hyväksi.

Hattutempun viimeistellyt Aaltonen iski ottelussa Liiga-uransa sadannen osuman.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

Pelit jatkuvat välittömästi huomenna Nordiksella, kun sarjakakkonen KalPa saapuu vieraaksi. Matsi starttaa kello 17.00.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!