HIFKKärpät
pe 01.11.2024 klo 18:30

DANA BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK pronssiotteluun

Tappara-IFK 4-3 (1-1, 0-1, 3-1)

Joukkueiden viides kohtaaminen oli jälleen tasainen. Kahden erän jälkeen IFK oli hyvissä asemissa, mutta Tappara käytti kolmannen erän alussa momenttuminsa tappavasti hyödykseen ja ratkaisi ottelun kahdessa minuutissa.

Ottelu sai pahimman mahdollisimman alun, kun Kristian Kuuselanrystynosto siniviivalta putosi onnekkaasti ohi pahassa maskissa olleen Niklas Bäckströmin. Tappara hallitsi tapahtumia maalin jälkeen, kunnes kotijoukkue otti peräkkäin kaksi 2+2 minuutin jäähyä korkeasta mailasta. IFK ei onnistunut kahdeksan minuutin ylivoiman aikana tasoittamaan ottelua. Ajassa 14.51 vieraat saivat tärkeän tasoituksen, kun Kai Kantola ohjasi Joe Finleyn laukauksen ohi Dominik Hrachovinan. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin tasatilanteessa.

Toinen erä jatkui tasaisena, jossa molemmat puolustivat tarkasti. Tappara oli astetta terävämpi ensimmäisissä vaihdoissa ja loi muutaman vaarallisen tilanteen IFK maalille. Pelin intesiteetti nousi erän edetessä, vaikka molemmat tukkivat keskustaa yhä tiiviisti. Lennart Petrell herätteli joukkuetta kovalla taklauksella ottelun puolessa välissä. Tästä viisi minuuttia eteenpäin ja ”Lennu” kävi laukomassa stadilaiset 1-2 johtoon. Vieraiden johto kesti erän loppuun ja viimeiselle kaksikymppiselle lähdettiin IFK:n johdossa.

Kolmannen erän alun musta kahden minuutin jakso lopulta koitui stadilaisten kohtaloksi. Jukka Peltola iski ensin kiekon kahdesti 37 sekunnin välein ohi Bäckströmin. Ajassa 45.21 Teemu Nurmi laukoi kotijoukkueen ylivoimalla 4-2–johtoon. IFK tuli vielä lopussa ylivoimalla maalin päähän, mutta kiri ei riittänyt tämän lähemmäksi.