DANA MATSIRAPORTTI: Eka vierasvoitto upealla esityksellä

TPS-IFK 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

IFK nuiji sarjakärjessä kiikkuvan TPS:n ja avasi vierasvoittojen tilinsä tällä Liigakaudella. IFK:n parhaat olivat jälleen loistavan matsin pelannut veskari Atte Engren ja hyökkääjä Patrik Carlsson, joka teki tehot 1+3.

Kausi etenee ja IFK parantaa peliään koko ajan. Voitto Turussa tuli tiiviillä viisikkopelillä ja terävyydellä maalipaikoissa. Joukkue liikkui erittäin hyvin ja piti TPS:n kärkipelaajat vahvasti pihdeissä.

Maalihanat aukaisi Panu Mieho, joka pääsi tuikkaamaan irtokiekon maaliin Carlssonin vahvan maalilleajon jälkeen. Miro Heiskanen tykitti yläpesää 0-2 heti seuraavassa vaihdossa ajassa 11.18. TPS kavensi ylivoimalla viisi minuuttia myöhemmin ja 1-2-numeroissa mentiin erätauolle.

TPS juhli ottelussa 95-vuotista historiaansa, mutta IFK oli tyly vieras. Juha-Pekka Haataja teki toisen erän puolivälissä kauden viidennen byyrinsä ja kahden erän jälkeen IFK johti 3-1.

Päätöserässä IFK puolusti tiiviisti ja ajassa 49.53 Juhani Tyrväinen pääsi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon ja vippasi kiekon upeasti ylänurkkaan: 1-4. TPS yritti ilman maalivahtia saada kavennusmaalia, mutta Carlsson pääsi tekemään tyhjiin IFK:n viidennen osuman. Sitä edelsi Thomas Nykoppin heittäytyminen tulisen TPS-vedon eteen. Aivan lopussa kotijoukkue pääsi vielä kaventamaan, mutta pisteet Stadiin lukemin 2-5.