HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle pinnat Juuso Salmen unelmavedolla

IFK-HPK 3-2 (0-2, 1-0, 2-0)

Avauserän jälkeen IFK oli snadisti lirissä, mutta matsin edetessä kotijoukkue sai juonen päästä kiinni ja Nordiksella nähtiin viides peräkkäinen kotivoitto. Ottelun sankariksi nousivat päätöserässä puolustajat. Miro Heiskanen tasoitti pelin 2-2:een erän alussa kauden neljännellä liigamaalillaan ja viisi minuuttia ennen loppua Juuso Salmi niittasi unelmavedolla IFK:lle voittomaalin. Maali oli ”Käpsälle” ensimmäinen kahteen vuoteen, eikä se ollut mikä tahansa sutaisu, vaan tyylipuhdas lämäri yläpesään.

– Piti antaa vähän tyylinäytettä, ettei Heiskasella nouse pissa päähän, Salmi sanoi matsin jälkeen.

Matsin alku ei luvannut hyvää IFK:lle, sillä keskiviikon ottelun tapaan kone lähti yllättävän hitaasti käyntiin. Luottamus omaan pelaamiseen alkaa kuitenkin näkyä IFK:sta, sillä jälleen kerran joukkueen maltti piti ja vaihto kerrallaan ottelua lähdettiin kääntämään, vaikka ensimmäisen erän jälkeen taululla luki 0-2.

Toisessa erässä IFK painoi kaasun pohjaan ja alkoi hallita peliä. Juhani Tyrväinen tykitti ylivoimalla kavennusmaalin ajassa 24.10 ja siitä lähtien alkoi haiskahtaa siltä, että pinnat jäävät tänään Stadiin. Näin kävikin, kun päätöserässä puolustajat hoitivat homman kotiin.

IFK:n maalivahti Niklas Bäckström pelasi 400. liigaottelunsa ja sentteri Thomas Nykopp sai tililleen 200. liigapelin IFK:ssa.