DANA MATSIRAPORTTI: Kahdeksas kotivoitto putkeen!

IFK-SaiPa 5-4 ja. (2-1, 0-0, 2-3, 1-0)

Nordiksen kauden ennätysyleisö pääsi pureskelemaan kynsiään, kun IFK kohtasi kauden yllätysjoukkueen SaiPan. Kolmen pinnan voitto näytti tulevan IFK:lle, mutta hienosti taistellut SaiPa tasoitti matsin kymmenen sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Jatkoajalla Erik Thorell räjäytti yleisön voitonriemuun tykittämällä kiekon ylivoimalla takanurkkaan. Piti ventata marraskuun puoliväliin asti, kunnes IFK otti kauden ensimmäisen voittonsa jatkoajalle menneistä matseista. Kotona peli kulkee: IFK on nyt ottanut kahdeksan kotivoittoa peräkkäin.

Avauserässä nähtiin SaiPan tämän kauden tavaramerkki, tiivis viisikkopuolustus. Se näytti tepsivän IFK:hon, etenkin kun vierasjoukkue iski ylivoimalla johtomaalin kuuden minuutin jälkeen. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue iski tasoituksen. Vili Sopanen sai avopaikan kiekonriiston jälkeen ja napautti ranteella yläpesään 1-1. Minuuttia ennen erätaukoa Thomas Nykopp teki upean soolon päätteeksi 2-1.

Seuraavaa byyriä saatiin odottaa päätöserään asti ja sen iski SaiPa, jälleen ylivoimalla. Ennen erän puoliväliä IFK meni ratkaisevalta tuntuneeseen 4-2-johtoon, kun Vili Sopanen ampui ylivoimalla 3-2 ja Joonas Rask sooloili stadilaiset kahden maalin johtoon. SaiPa kuitenkin kavensi ylivoimalla viisi minuuttia ennen loppua ja tasoitti 4-4:ään kymmenen sekuntia ennen loppua. Jatkoaikaa ehdittiin pelata neljä minuuttia, kun Thorell ampui voittomaalin.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Seuraavaksi IFK pelaa torstaina vieraissa HPK:ta vastaan ja lauantaina skulataan jälleen Nordiksella. Silloin vastaan tulee Tappara. Osta liput matsiin Ticketmasterista!