HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: Anton Lundell tehokkaana Venäjällä

Lue IFK-junnujen viikkoraportti tästä.

Maajoukkuetauon takia IFK:n junioreista viime viikolla kaukalossa tositoimissa nähtiin ainoastaan B2-nuorten joukkue, sekä C-nuorissa IFK-Challenger. Leijonien matkassa neljän eri ikäluokan maajoukkueissa näyttöjä osaamisestaan tarjoili kahdeksan IFK:n pelaajaa, joista suurimmat otsikot keräsivät maalivahti Niilo Halonen, sekä hyökkääjä Anton Lundell.

B2-nuorten ykkösketju tehokkaana

B2-nuorten viikonloppu käynnistyi perjantaina Tikkurilassa vierasottelulla Kiekko-Vantaata vastaan. Maalittoman avauserän jälkeen myös toinen erä näytti päättyvän maaleitta, kunnes IFK:n Lassi Vitali rikkoi kuparisen ajassa 39.11. Kolmannessa erässä tahtipuikkoa heilutti IFK:n ykkösketju Jesse Pietikäisen johdolla. Ketjun kapelimestari, keskushyökkääjä Pietikäinen nakutti tehot 2+1 ja laidoilla Jaakko Innanen 1+2, sekä Anton Korhonen 0+2. Tehokkaan päätöserän ansiosta IFK nappasi näin ollen hienon 4-0-vierasvoiton. IFK:n maalissa pelanneen Eric Banzuzin nollapeliin vaadittiin 17 torjuntaa.

Sunnuntaina Hämeenlinnassa B2-nuorten SM-sarjan ylivoimaisen kärkijoukkueen tehot olivat kateissa, kun HPK nappasi maalivahtinsa Tuomas Aallon 42 torjunnan myötä 0-3-voiton IFK:sta. Kotijoukkue ratkaisi ottelun edukseen toisessa erässä onnistumalla maalinteossa kolme kertaa. Tubbe Hellström IFK:n maalissa torjui 16 kertaa. Tappiosta huolimatta IFK:n johtoasema sarjassa on edelleen tukeva, sillä toisena oleva Ilves on jäänyt jo 12 pistettä. IFK:lla on pelaamatta runkosarjasta vielä kahdeksan ottelua.

IFK-Challengerin neljän ottelun mittainen voittoputki C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa katkesi lauantaina, kun Pelicans Akatemia haki Malmilta 2-5-vierasvoiton. Samalla lahtelaiset nousivat sarjataulukossa kahden pisteen päähän lohkoa johtavasta IFK-Challengerista. Värikkään ottelun seitsemästä maalista peräti kuusi tehtiin jo avauserässä ensimmäisten 14 minuutin aikana. Matteo Cappuccion 2-4-kavennusosuma nosti IFK-Challengerin vielä kahden maalin päähän, mutta lähemmäksi ei kotijoukkue enää päässyt ja loppunumerot 2-5:een Pelicans Akatemia viimeisteli kolmannessa erässä reilut kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Cappuccion lisäksi IFK-Challengerilta maalinteossa onnistui Jan-Oskar Olsson.

Niilo Halonen Nuorten Leijonien muurina Sveitsissä

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue nappasi Venäjällä pelatusta neljän maan turnauksesta arvokkaan kakkossijan. Turnauksessa pikkuleijonien tehokkain pelaaja oli kolmessa ottelussa tehot 3+2 nakuttanut Anton Lundell. IFK:n B- ja C-nuorissa tällä kaudella pelannut Lundell voitti myös turnauksen piste- ja maalikuninkuudet. Turnausjärjestäjät valitsivat Lundellin myös koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. IFK:n C-nuorten hyökkääjä Marcus Kallionkieli pelasi kolme ottelua ilman tehomerkintöjä. Suomi kaatoi turnauksessa Venäjän 3-1 ja Ruotsin 5-1, mutta hävisi päätösottelussa Tshekille 2-3.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue puolestaan jyräsi turnausvoittoon Sveitsissä pelatussa viiden maan turnauksessa. Nuorten Leijonien kokoonpanossa mukana nähtiin kolme Kollia; maalivahti Niilo Halonen, puolustaja Lauri Kulmala, sekä hyökkääjä Janne Hämäläinen. Halonen kantoi Suomen ykköstorjujan viittaa läpi turnauksen ja hienosti kantoikin. Halonen torjui kolmessa pelaamassaan ottelussa voitot Ruotsista ja Sveitsistä ja torjuntaprosentti 93,1 oli koko turnauksen maalivahtitilaston toiseksi kovin noteeraus. Ruotsia vastaan Halonen torjui nollapelin (29 torjuntaa). Hämäläinen ja Kulmala pelasivat kaikki Suomen neljä ottelua. Tehot 1+1 kerännyt Hämäläinen laukoi Suomen 1-1-tasoitusmaalin päätösottelussa Sveitsiä vastaan (Suomi voitti 5-1), kun taas Kulmalan onnistuminen tuli ottelussa Ruotsia vastaan 2-0-maalin muodossa (Suomi voitti 4-0).

Alle 18-vuotiaiden viiden maan turnauksessa Ruotsissa yhden ottelun voittanut Suomi jäi viimeiseksi. Kollien hyökkääjä Teemu Engberg pelasi neljä ottelua ilman tehomerkintöjä. Alle 17-vuotiaiden maajoukkue sijoittui viiden maan turnauksessa Tshekissä neljänneksi. Puolustaja Jasper Rannisto (Kollit, B-nuoret) kirjautti neljästä pelaamastaan ottelusta tilastoihin yhden syöttöpisteen, kun taas hyökkääjä Konsta Hirvonen (Kollit, B) jäi ilman tehomerkintöjä. Myös Hirvonen pelasi Ranniston tavoin kaikki Suomen neljä turnausottelua.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

B2-nuoret: Jesse Pietikäinen 2+1 (10 ottelua, 6+9=15), Jaakko Innanen 1+2 (10, 8+16=24), Anton Korhonen 0+2 (10, 7+7=14), Lassi Vitali 1+0 (10, 6+9=15)

C-Challenger: Jan-Oskar Olsson 1+0 (3 ottelua, 1+0=1), Matteo Cappuccio 1+0 (8, 4+1=5)