FALCK TIETURVA: B-nuoret avasi SM-sarjan kahdella voitolla

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n juniorit palasivat loppiaisviikonloppuna takaisin tositoimiin, kun joulutauon jälkeen niin Kollit, B-, kuin C-nuoretkin urakoivat yhteensä yhdeksän ottelua. Kollit ratkaisi kotiottelun SaiPaa vastaan aivan varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla, C-nuoret kaatoi sarja-avauksessa Jokerit, B2-nuoret murjoi HPK:n murskalukemin 7-0, IFK-Challenger aloitti C-nuorten Mestiksen murskavoitolla ja B-nuoret puolestaan voittivat molemmat viikon ottelunsa.

"Valmennus on tyytyväinen"

B-nuorten SM-sarjan avausviikko toi IFK:lle kahdesta pelatusta ottelusta kaksi voittoa ja viisi pistettä. Perjantaina HPK kaatui kotona maalein 5-3 ja lauantaina IFK taisteli Raumalla 4-3-jatkoaikavoiton Lukosta. HPK karkasi reilussa 22 minuutissa jo 0-3-johtoon, mutta IFK nousi seuraavien 17 minuutin aikana tasoihin, meni ohi ja jyräsi lopulta voittoon. Maalinteossa onnistuivat Jesper Henriksson (1+1), Atte Huhtela, Axel Rindell, Anton Lundell, sekä Eetu Kukka. Konsta Hirvonen syötti kaksi maalia ja Henrik Tikkanen IFK:n maalissa torjui 24 kertaa. Isännät laukoivat ottelussa kohti HPK:n maalia yhteensä 41 kertaa.

Lukkoa vastaan IFK johti ottelua kahden erän jälkeen jo 3-0. Lukko nousi kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin ja näin ratkaisu venyi jatkoajalle. Jatkoaika näytti jo vahvasti päättyvän maalittomana ja edessä olisi ollut voittomaalikilpailu, mutta Rindellin (1+1) voittomaali ajassa 64.59 toi IFK:lle kahden pisteen arvoisen vierasvoiton. Varsinaisella peliajalla IFK:sta maalinteossa onnistuivat Kukka, Aleks Haatanen, sekä Otto Salmi. Tikkasen viikonlopun toinen voitto-ottelu vaati tällä kertaa 38 torjuntaa.

– Hyvin huilattu joulunaika ja hyvä treeniviikko tuottivat viisi pinnaa kuudesta, johon valmennus on tyytyväinen. Matseissa näkyi paljon juttuja mitä oltiin käyty läpi treeneissä, joten raiteilla ollaan ja pysytään! HPK matsissa 0-3 tilanteesta 5-3 voittoon oli hieno suoritus pojilta. Lukko matsissa meinattiin tehdä HPK:t, kun johdettiin matsia jo 3-0, mutta onneksi lopulta kairattiin 4-3 voitto jatkoajalla, B-nuorten päävalmentaja Mika Niskanen paketoi SM-sarjan avausviikon tapahtumat.

"Loistava kolmas erä jätti pisteet Stadiin"

Kollit lähti joulutauolle neljän ottelun voittoputkessa, mutta viides peräkkäinen voitto heti tauon jälkeen jäi haaveeksi, kun Ässät oli lauantaina Porissa parempi maalein 2-5. Kollit sai otteluun loistavan startin, kun jo alle 10 minuutin pelin jälkeen tilanne oli vieraille 2-0. Ensin Janne Hämäläinen laukoi ottelun avausmaalin alivoimalla ajassa 2.52 ja hieman ennen avauserän puoliväliä, ajassa 9.42, Lauri Kulmalan osuma muutti tilanteeksi 2-0 Kolleille. Ässät kuitenkin kavensi ylivoimamaalilla avauserän lopulla ja toisessa erässä kotijoukkue osui kahdesti, eikä Kollit tästä enää noussut. Kolmannessa erässä Ässät kaunisteli numeroita kahden osuman myötä.

– Porissa loistava tapahtuma, juniorikiekkoa parhaimmillaan! Älytön vauhti ja rehtiä kamppailua 60 minuuttia. Ässät oli tehokkaampia maalinteossa ja tämän takia pisteet porilaisille. Meidän yksi parhaimmista suorituksista tänä vuonna, maalit vain jäi tekemättä. Paikkoja niihin luotiin kyllä, Kollien päävalmentaja Tommi Hämäläinen kommentoi ottelun jälkeen.

Sunnuntaina Kollit isännöi Elisa Areenalla SaiPaa. Tällä kertaa ottelun avausmaalia saatiin odotella aina toisen erän puoliväliin saakka, kunnes Joel Kerkkäsen osumalla ajassa 33.44 Kollit siirtyi 1-0-johtoon. SaiPa onnistui tasoittamaan todellisella "pukukoppimaalilla" kaksi sekuntia ennen toista erätaukoa ja tämä siivittikin vierasjoukkueen hyvään iskuun heti päätöserän alussa. Kolmatta erää oli ehditty pelata vain 12 sekuntia, kun SaiPa siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Ja kun vain reilu minuutti myöhemmin SaiPa lisäsi johdon jo 1-3:een ylivoimalla, niin Kollien vuoden 2017 ensimmäinen otteluviikko oli uhkaavasti tuomassa joukkueelle pyöreän nollan pistesarakkeeseen.

Niklas Nordgrenin 2-3-kavennusmaali minuutti ja yhdeksän sekuntia SaiPan kolmannen osuman jälkeen kuitenkin herätti kotijoukkueen vielä todelliseen taisteluun, joka lopulta tuotti täyden pistepotin. Dan Nybondas (1+1) tasoitti ottelun 3-3:een ylivoimalla puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän puoliväliä ja täydellisen nousun kruunasi Janne Hämäläinen iskemällä 4-3-voittomaalin vain 21 sekuntia ennen päätössummeria! Kollit laukoi ottelussa kohti maalia 37 kertaa, kun SaiPa pystyi ainoastaan 16 laukaukseen.

– Kaksi ensimmäistä erää perustekemistä, mutta kolmanteen tultiin taas haalarit päällä. Loistava kolmas erä jätti pisteet Stadiin. Kolmannen erän työnteko lupaa hyvää tulevaisuuteen. Opittiin, että tällä tavalla ns. "epätoivoisesti" meidän pitäisi suorittaa peleissä kaikki 60 minuuttia, päävalmentaja Hämäläinen muistutti.

Tulevana viikonloppuna Kollit urakoi kolme ottelua kolmessa päivässä, kun Lappeenrannassa pelattavassa sarjaturnauksessa vastaan luistelevat Salzburg, SaiPa ja Jokerit. Kyllä, luit oikein – Jokerit ja Lappeenrannassa!

– Niin älyttömältä kuin se kuulostaakin. Paikallispeli Lappeenrannassa, Hämäläinen ihmettelee sarjaohjelmaa.

Maalirikas derby IFK:n nimiin

IFK avasi B2-nuorten SM-sarjan vierasottelulla Ilvestä, sekä kotiottelulla HPK:ta vastaan. Tulosten valossa avausviikonloppu sujui kaksijakoisissa tunnelmissa. Ilvestä vastaan IFK kärsi selkeän 1-5-vierasvoiton, kun taas HPK:ta joukkue murjoi peräti maalein 7-0. Ilvestä vastaan IFK:n ainoan maalin laukoi Jaakko Innanen, jonka saldo HPK-murskajaisissa oli 1+3. HPK:ta vastaan Lassi Vitali viimeisteli hattutempun, kolme maalia ja Jesse Pietikäinen puolestaan laukoi kaksi maalia, sekä syötti yhden. Juuso Hyttinen keräsi kolme syöttöpistettä.

– Hakametsässä pelillisesti tasainen ja hyvätasoinen matsi. Meillä suurimmat puutteet kamppailupelaamisessa ja viimeistelyssä. Luotiin riittävä määrä paikkoja, mutta kaverin maalivahdin erinomainen ilta takasi pisteet Ilvekselle. Malmilla oli eri komento. Aktiivinen ja rohkea pelaaminen tuotti hienon voiton. Pidettiin HPK poissa parhailta maalipaikoilta ja tulos oli ansaittu. Tiivis koko joukkueen puolustaminen toi Banzuzille hienon nollapelin, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kehui maalivahtiaan Eric Banzuzia, joka nollasi HPK:n 13 torjunnalla.

C-nuorten SM-sarja käynnistyi IFK:n osalta kahdella kotiottelulla, jotka toivat värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta kolmen pisteen saaliin. Perjantaina Jokerit kaatui huikean jännitysnäytelmän päätteeksi maalein 7-6 ja lauantaina IFK koki 4-5-jatkoaikatappion Ilvekselle. Jokereita vastaan vierasjoukkue avasi maalihanat jo 36 sekunnin pelin jälkeen, mutta IFK lähti ensimmäiselle erätauolle lopulta 3-1-johdossa. Toisessa erässä nähtiin peräti kuusi maalia, kun molemmat onnistuivat kolmesti. Päätöserässä Jokerit onnistui nousemaan lopulta tasoihin 6-6:een ja näin paikalliskamppailussa voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoajalla IFK pääsi kokeilemaan kertaalleen ylivoimallakin, mutta tuloksetta. Voittomaalikilpailussa Christoffer Sedoff ja Leo Ring onnistuivat IFK:lta maalinteossa ja kun varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 47 kertaa torjunut isäntien maalivahti Matti Fingerroos torjui Jokerien kolmesta yrityksestä kaksi, pääsi IFK juhlimaan makeaa kotivoittoa.

Lauantaina oli IFK:n vuoro tehdä huima nousu takaa, kun Ilveksen kahdessa ensimmäisessä erässä hankkima 1-4-johto vaihtui kolmannessa erässä tasatilanteeseen 4-4 ja jatkoaikaan. IFK viimeisteli 4-4-tasoitusmaalin 40 sekuntia ennen täyttä aikaa kuudella viittä vastaan. Toista peräkkäistä voittomaalikilpailua ei IFK:n peleissä kuitenkaan nähty, kun Ilveksen Jesse Kalliosalo laukoi vieraille 4-5-voittomaalin ajassa 64.44. IFK:n viikonlopun tehopelaaja oli neljä maalia ja yhteensä kuusi tehopistettä kahdessa ottelussa nakuttanut Marcus Kallionkieli. Myös Roope Turunen ylsi kuuteen tehopisteeseen (0+6) kahdessa ottelussa. Ilvestä vastaan IFK:n maalissa pelannut Kari Piiroinen torjui 40 kertaa.

IFK-Challengerin kausi C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa käynnistyi Kauniaisissa pelatulla vierasottelulla GrIFK:ta vastaan. IFK-Challenger onnistui jo ensimmäisen 10 minuutin aikana maalinteossa neljä kertaa, eikä voittajasta ollut enää tämän jälkeen pienintäkään epäselvyyttä. Vieraiden voittonumerot kirjattiin lopulta maalein 7-1. Hattutempun tehnyt Bruce Christianson (3+2), Emilio Faustino Silverio (2+1), sekä Teemu Suviyö (1+2) olivat IFK-Challengerin tehotrio ja maalissa pelannut Miika Siipo venyi 24 torjuntaan.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Dan Nybondas 1+2 (32 ottelua, 6+13=19), Janne Hämäläinen 2+0 (26, 9+6=15), Niklas Nordgren 1+1 (24, 8+10=18), Joel Kerkkänen 1+0 (31, 5+3=8), Lauri Kulmala 1+0 (29, 5+13=18)

B-nuoret: Axel Rindell 2+1, Konsta Hirvonen 0+3, Eetu Kukka 2+0, Anton Lundell 1+1, Jesper Henriksson 1+1, Aleks Haatanen 1+0, Atte Huhtela 1+0, Otto Salmi 1+0

C-nuoret: Marcus Kallionkieli 4+2, Roope Turunen 0+6, Kalle Vehkaluoto 1+3, Leo Ring 1+3, Christoffer Sedoff 2+1, Eero Kiiski 1+1, Leevi Lepistö 1+0

B2-nuoret: Jaakko Innanen 2+3, Jesse Pietikäinen 2+2, Lassi Vitali 3+0, Juuso Hyttinen 0+3, Anton Korhonen 1+1

C-Challenger: Bruce Christianson 3+2, Emilio Faustino Silverio 2+1, Teemu Suviyö 1+2, Tuukka Lilja 1+0

Tulevat ottelut

Kollit: pe 13.1. kello 16.00 Kollit-Salzburg (Lappeenranta), la 14.1. kello 20.00 SaiPa-Kollit, su 15.1. kello 14.30 Kollit-Jokerit (Lappeenranta)

B-nuoret: pe 13.1. kello 18.20 IFK-Blues, la 14.1. kello 14.50 IFK-Ilves

C-nuoret: pe 13.1. kello 19.40 K-Vantaa-IFK, la 14.1. kello 17.50 IFK-Kärpät

B2-nuoret: pe 13.1. kello 18.35 IFK-K-Vantaa (Malmi), la 14.1. kello 13.50 IFK-Tappara (Malmi)