FALCK TIETURVA: C-nuoret kuuden ottelun voittoputkessa

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n junioreilla oli kiireinen viikko, kun kolmessa vanhimmassa ikäluokassa kuusi joukkuetta urakoi yhteensä 11 ottelua. C-nuoret venytti kahden voittonsa myötä voittoputken pituudeksi nyt kuusi ottelua.

”Heikkoa suorittamista lähes koko ottelu”

Kollien vaisu syyskausi sai jatkoa, kun joukkue hävisi molemmat ottelunsa kotona Elisa Areenalla. Lauantaina JYP oli parempi jatkoajan jälkeen maalein 4-5 ja sunnuntaina Lukko löi tulostaululle isäntien kannalta tylyt lukemat 3-6. JYPiä vastaan Kollit nousi avauserän 0-1-tappioasemasta 3-1-johtoon toisessa erässä, kun se iski kolme maalia alle kahdessa ja puolessa minuutissa ennen erän ja ottelun puoliväliä. Kolmannessa erässä Kollit kävi toistamiseen kahden maalin (4-2) johtoasemassa, mutta JYP tuli kuin tulikin tasoihin ja ratkaisu venyi jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata lopulta vain minuutin verran, kun vieraiden Justus Mikkonen päätti ottelun 4-5-voittomaaliin. Kollien tehokkain pelaaja oli 1+2-tehot viimeistellyt Niklas Nordgren. Elias Ulander (1+1) ja Joel Kerkkänen (1+1) olivat kahden tehopisteen pelaajat.

– Heikko lähtö peliin, mutta pikkuhiljaa saatiin koneet käyntiin. Hyvä toinen erä ja ansaittu 3-1-johto. Viimeisessä erässä taas huono lähtö ja JYP nousi maalin päähän. Pieni sulaminen ja ottelu jatkoille, jossa JYP rankaisi. Harmillinen tappio, Kollien päävalmentaja Kari Kalto kommentoi ottelun jälkeen.

Lukko oli tyly vieras sunnuntaina, kun raumalaiset karkasivat avauserässä 0-3-johtoon ja toisen erän jälkeen tilanne oli jo 1-5. Kolmannessa erässä Kollit nousi kahdella ylivoimamaalilla kahden maalin päähän 3-5:een, mutta Lukko sinetöi loppunumerot 3-6:een tyhjään maaliin 50 sekuntia ennen päätössummeria. Puolustaja Niko Seppälä viimeisteli Kolleille kaksi maalia ja Joni Still, sekä Miika Laaksonen syöttivät maaleista kaksi.

– Heikkoakin heikompi startti ja peli ohi jo ensimmäisessä erässä. Viimeisessä erässä näennäistä hallintaa ja taas pataan. Heikkoa suorittamista lähes koko ottelu, Kalto harmitteli.

Yhdeksästä viimeisimmästä ottelustaan vain yhden voittanut Kollit on Nuorten SM-Liigan alkusarjassa sijalla 16. Tulevana viikonloppuna joukkue pelaa Vaasassa kauden ensimmäisen sarjaturnauksen ja kolmessa päivässä pelattavissa otteluissa vastaan luistelevat KooKoo, Kärpät ja KalPa. KooKoo on sarjassa viidentenä, Kärpät sarjan kärjessä ja KalPa puolestaan sijalla seitsemän.

”Hetkittäin pelattiin hyviä jaksoja”

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK pelasi Kollien tavoin viime viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantaina tiukka kamppailu KalPaa vastaan päättyi 2-3-tappioon, mutta sunnuntaina Kärpät kaatui jatkoaikaratkaisun myötä maalein 4-3. KalPaa vastaan pelatussa ottelussa joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin. IFK nousi tasoihin 2-2:een ajassa 51.50 ja ottelu näytti etenevän jatkoajalle, kunnes KalPa pysäytti pelikellon aikaan 58.19 onnistuttuaan maalinteossa kolmannen kerran. Tämä maali jäi lopulta myös ottelun viimeiseksi. IFK:lta maalinteossa onnistuivat Roope Turunen, sekä Otto Etelätalo.

– Sekava ottelu kaiken kaikkiaan. Hetkittäin pelattiin hyviä jaksoja, mutta 60 minuutin pelissä se ei riitä. Oltiin kokonaisuudessa hieman perässä ja KalPa ansaitsi voiton, B-nuorten päävalmentaja Kimmo Kuhta myönsi.

IFK:n ja Kärppien välisessä ottelussa johtoasema vaihtui peräti neljä kertaa ja IFK:n kannalta onneksi se viimeinen johtoasema jäi lopulta kotijoukkueen haltuun. Kärpät avasi maalinteon avauserässä, mutta IFK nousi toisen erän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana tasoihin ja ohikin. Kärppien tehokas toisen erän loppu kuitenkin käänsi johtoaseman jälleen vierasjoukkueen haltuun. Päätöserässä nähtiin yksi maali ja kun siitä vastasi IFK, niin ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoilla IFK:n sankariksi nousi Etelätalo, jonka 4-3-voittomaali ajassa 61.03 toi kotijoukkueelle lopulta voiton. IFK:sta kahteen tehopisteeseen ylsivät Eetu Kukka (1+1), Anton Lundell (1+1), sekä Lassi Vitali (0+2). Henrik Tikkanen kotijoukkueen maalissa torjui 26 kertaa.

– Kova ja tasainen ottelu. Oltiin kuitenkin hieman parempia ja ansaittiin voitto. Kaksi hyvää kiekollista peliä pelaavaa joukkuetta ja kova tempo. Kokonaisuudessa hyvätasoinen B-junnujen ottelu. Etelätalon huikea maali jatkoajalla kruunasi voiton, Kuhta hehkutti.

IFK on 17 joukkueen SM-alkusarjassa nyt sijalla seitsemän. Yhdeksästä pelaamastaan ottelusta joukkue on voittanut kuusi.

”Maalinteossa ei oltu tarpeeksi tylyjä”

C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa IFK jatkoi vahvoja otteitaan voittamalla molemmat viikonlopun ottelunsa venyttäen voittoputken pituudeksi nyt kuusi ottelua. Yhdeksästä pelaamastaan ottelusta joukkue on hävinnyt syyskaudella vain yhden. Perjantaina Blues Akatemia kaatui jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Oskari Utriainen vei IFK:n 1-0-johtoon avauserässä, mutta Blues Akatemia nousi toisessa erässä tasoihin ja siirtyi päätöserässä 1-2-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta hieman alle 14 minuuttia. Elmeri Asmundelan 2-2-maali ajassa 50.30 nosti IFK:n tasoihin ja näissä numeroissa edettiin lopulta aina jatkoajalle asti. Jatkoaikaa ehdittiin pelata lopulta kolme minuuttia ja 29 sekuntia, kun Altti Suutarisen maali ylivoimalla käynnisti IFK:n voitonjuhlat. Maalin syöttäneet Tommy Tyyskä (0+2) ja Utriainen (1+1) olivat kotijoukkueen kahden tehopisteen pelaajat. Henri Risikko urakoi voitto-ottelun eteen 38 torjuntaa.

– Hyvä startti, mutta maalinteossa ei oltu tarpeeksi tylyjä. Ottelun edetessä vastustaja paransi peliä ja ottelu oli kaikin puolin tasainen. Hyvät kaksi pistettä, C-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä sanoi.

Lauantaina IFK matkusti Lappeenrantaan SaiPa/Ketterä-yhdistelmäjoukkueen vieraaksi. Tehokkaan avauserän (4-1) myötä vierasjoukkue karkasi omille teilleen jo ensimmäisten 20 minuutin aikana ja vaikka SaiPa/Ketterä veikin toisen erän nimiinsä maalein 0-1, ei IFK:n voitto ollut misssään vaiheessa uhattuna. Päätöserässä IFK nakutti vielä kolme maalia voittaen ottelun lopulta maalein 7-2. IFK voitti SaiPa/Ketterän viikon sisään kaksi kertaa yhteismaalein 12-4. IFK:sta 12 eri pelaajaa kirjautti nimiinsä ottelusta vähintään yhden tehopisteen ja maalinteossa kaikki seitsemän tehtyä maalia kirjattiin eri pelaajien nimiin. Kovimmat tehopisteet keräsivät Jimi Gustafsson (1+3), Altti Suutarinen (1+2), Joonas Parviainen (0+2), sekä Ville Rekola (0+2). Jani Lampinen torjui IFK:n maalissa 26 kertaa.

– Ehjä 60-minuuttinen ja saatiin onnistumisia laajalla rintamalla. Hyvä päätös viikkoon, Töykkälä arvosti.

IFK on voittanut C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kahdeksan (maalit 41-15) ja sijoitus 13 joukkueen lohkossa on Kärppien jälkeen toisena. Yhden ottelun vähemmän pelanneet oululaiset ovat keränneet 24 pistettä, kun taas IFK:lla pisteitä on kasassa 22.

B2-nuorilla yhdeksän maalin ilotulitus Malmilla

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK Reds hävisi molemmat viikonlopun vieraissa pelaamansa ottelut. Lauantaina Sport oli parempi maalein 3-5 ja sunnuntaina Ässät nakutti Porissa tulostaululle IFK:n kannalta tylyt loppunumerot 1-11. Sportia vastaan IFK Redsin tehokkain pelaaja oli Nahom Gashaw Teshome (1+1). Ässiä vastaan IFK Redsin ainoan maalin puolestaan viimeisteli Riku Brown. IFK Reds on 13 joukkueen karsintalohkossa nyt sijalla 11.

B-nuorten Mestis-karsintojen neloslohkossa pelaava IFK Reds jäi myös viime viikolla ilman voittoja. Lauantaina Blues Akatemia haki Malmilta 2-12-murskavoiton ja sunnuntaina IFK Reds kärsi Turussa 2-4-vierastappion TUTOlle. Blues Akatemiaa vastaan Niko Takala iski tehot 1+1 ja samaan pystyi TUTOa vastaan Leonardo Eräpuro. IFK Reds on seitsemän joukkueen lohkossa sijalla viisi ja ylöspäin karsintaviivaan matkaa on nyt viisi pistettä.

B2-nuorten SM-alkusarjassa IFK murskasi sunnuntaina Malmilla KJT Haukat maalein 9-0. IFK viimeisteli maaleja tasaiseen tahtiin onnistumalla kaikissa kolmessa pelatussa erässä kolme kertaa. Yhdeksän päästetyn maalin lisäksi vierasjoukkueen maalivahdit joutuivat urakoimaan ottelussa yhteensä 53 torjuntaa, eli IFK laukoi kohti maalia 60 peliminuutin aikana 62 kertaa. Kotijoukkueesta 12 pelaajaa kirjautti nimiinsä vähintään yhden tehopisteen ja kaukalon tehokkain oli neljän tehopisteen (2+2) Teemu Suviyö. Valtteri Hapuli syötti maaleista kolme ja kahteen tehopisteeseen puolestaan ylsivät Kasperi Kiviaho (2+0), Paul Lepineau (1+1), Matteo Cappuccio (1+1), Tuukka Lilja (1+1), Arkady Topolevs (0+2), sekä Otto Hakkarainen (0+2). Voitto-ottelun ja nollapelin IFK:n maalissa pelannut Miika Siipo torjui 22 kertaa.

Viidestä pelaamastaan ottelusta neljä voittanut IFK on B2-nuorten SM-alkusarjassa neljäntenä (13 joukkuetta), mutta edellä oleva kärkikolmikko on pelannut 2-3 ottelua enemmän kuin IFK.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 6.10. klo 17.00 KooKoo-Kollit (Vaasa), la 7.10. klo 15.00 Kollit-Kärpät (Vaasa), su 8.10. klo 12.00 KalPa-Kollit (Vaasa)
B-nuoret: pe 6.10. klo 17.50 IFK-Jokerit, la 7.10. klo 13.50 K-Vantaa-IFK
C-nuoret: su 8.10. klo 15.50 IFK-Jukurit
B Reds: pe 6.10. klo 20.20 GrIFK-IFK, la 7.10. klo 18.00 IFK-HAKI (Malmi)
B2: la 7.10. klo 12.15 Tappara-IFK, su 8.10. klo 15.45 IFK-Pyry (Malmi)
C Reds: la 7.10. klo 16.45 IFK-Tappara (Malmi)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti