FALCK TIETURVA: C-nuorille makea revanssi Kärpistä

IFK-junnujen viikkoraportti.

Viime viikolla nähtiin jälleen pienen tauon jälkeen kaikki IFK:n viisi juniorijoukkuetta kolmesta vanhimmasta ikäluokasta tositoimissa, kun Kollit, B-, sekä C-nuoret urakoivat yhteensä viikon aikana 10 ottelua. Viikon kovimmasta suorituksesta vastasi C-nuorten joukkue, jonka kahden voiton vieraskiertue käynnistyi makealla revanssilla sarjakärki Kärpistä.

"Maalivahti Piiroinen ihan mieletön"

C-nuoret tekivät onnistuneen Pohjois-Suomen vieraskiertueen viikonloppuna, kun vierasottelut Kärppiä ja JYPiä vastaan toivat täydet kuusi pistettä maalierolla 13-7. Erityisesti Oulusta tullut 6-3-voitto maistui makealle, olihan Kärpät nuijinut IFK:n kirjaimellisesti jäänrakoon reilu kuukausi sitten Helsingissä, kun loppunumerot tulostaululla 60 minuutin jälkeen olivat tyrmäävät 4-15. Nyt Kimmo Kuhdan valmentama joukkue nappasi komean revanssin, kun sarjan kärkijoukkue kaatui Raksilassa. Kärpät oli voittanut tammikuisen murskavoiton jälkeen yhdeksästä ottelustaan kahdeksan. IFK:n tehopelaajia olivat kolmen tehopisteen Benyamin Viinikka (2+1), Leo Ring (1+2), sekä Roope Turunen (1+2). Kasper Pitkänen laukoi yhden maalin ja Leevi Lepistö, sekä Christoffer Sedoff olivat syöttäjinä kahdessa IFK:n maaleista.

Sunnuntaina JYP sinnitteli vielä avauserän ajan IFK:n mukana (2-2), mutta toisessa erässä vierasjoukkue löi isomman vaihteen silmään ja karkasi 5-2-johtoon. Kun päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti, kirjattiin voittonumerot IFK:lle lukemin 7-4. Ring viimeisteli ottelussa hattutempun (3+1) ja lisäksi neljään tehopisteeseen ottelussa ylsivät IFK:sta myös Lepistö (2+2) ja Turunen (0+4). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Sedoff ja Tuukka Lilja. Kari Piiroinen urakoi IFK:n maalissa molemmat viikonlopun ottelut torjuen kahdessa ottelussa yhteensä peräti 94 kertaa (93,0 %).

– Molemmat viikonlopun pelit olivat kovia taisteluja. Maalivahti Piiroinen oli ihan mieletön molemmissa peleissä. Pystyttiin tekemään maaleja hyvällä prosentilla ja jätkät pelasivat joukkueelle hienosti, päävalmentaja Kuhta kehui miehistöään.

IFK on C-nuorten SM-sarjassa sijalla neljä ja eroa toisena olevaan TPS:aan on vain kolme pistettä. Runkosarjasta on pelaamatta vielä neljä ottelukierrosta.

"Loistava kamppailuvoitto koko joukkueelta"

Kolleilla oli kiireinen viikko, kun Tommi Hämäläisen suojatit pelasivat neljän päivän sisään kolme ottelua. Viikko käynnistyi keskiviikkona vierasottelulla HPK:ta vastaan. Sarjan kärkijoukkue ratkaisi ottelun edukseen toisessa erässä iskemällä kaksi maalia. Päätöserässä Kollit haki raivoisasti kavennusosumaa, mutta tuloksetta. Niilo Halonen vierasjoukkueen maalissa torjui 20 kertaa.

– Perustekemistä kaksi ensimmäistä erää, mikä ei riitä meille. Kolmannessa erässä parannettiin ja suoritettiin epätoivoisesti Kollien näköistä kiekkoa. Aloitimme pelin liian myöhään, joten pisteet jäi "Hämptoniin", päävalmentaja Hämäläinen kommentoi viikon ensimmäisen ottelun kulkua.

Perjantaina Kollit matkusti Tampereelle Tapparan vieraaksi. Jäähyjen sävyttämässä avauserässä vierasjoukkue avasi maalinteon ottelussa ylivoimalla ajassa 1.18, kun Juha Jääskän kauden 15. maali vei Kollit 1-0-johtoon. Toisessa erässä Dan Nybondas ja Niklas Nordgren (1+1) veivät maaleillaan Kollit jo 3-0-johtoon, joten ennen viimeistä erää vieraiden tilanne näytti varsin hyvältä. Kolmannesta erästä tuli kuitenkin Kolleille todellinen painajainen. Tappara nousi päätöserän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana tasoihin 3-3:een ja 3-4-voittomaalin isännät viimeistelivät ajassa 53.23. Loppunumerot 3-5:een Tappara viimeisteli 13 sekuntia ennen täyttä aikaa tyhjään maaliin Kollien hakiessa tasoitusta kuudella viittä vastaan. Elias Ulander syötti Kollien maaleista kaksi ja maalissa pelannut Halonen kirjautti tilastoihin 20 torjuntaa.

– Loistavaa tekemistä ja kiekollista peliä kaksi ensimmäistä erää, totaalista dominointia! Kolmanteen erään tulimme sitten taas luullen, että peli on selvä ja pelasimme kauden huonoimmat 20 minuuttia. Hävisimme pisteet Tampereella omaan huonoon suorittamiseen kolmannessa erässä – vastustaja ei omalla pelillään meille vaikeuksia tuottanut, Hämäläinen harmitteli katkeran tappion jälkeen.

Todellinen härkäviikko päättyi lauantaina kotiottelulla Bluesia vastaan. Sinnikäs vierailija johti ottelua kolmeen eri otteeseen, mutta Kollit taisteli joka kerta tasoihin ja päätöserässä joukkue käänsi ottelun lopulta edukseen. Loppunumerot kirjattiin isännille lukemin 6-4. Kollien ehdoton ykkösnimi oli puolustaja Oliwer Kaski, joka toisessa erässä tasoitti Bluesin johdon kahteen otteeseen. 1-1- ja 2-2-tasoitusmaalit syntyivät reilun minuutin välein. Vielä ennen ottelun puoliväliä Kaski syötti Lauri Kulmalan tekemän Kollien 3-2-johtomaalin ja päätöserässä ilta kruunautui hattutemppuun, kun Kaski viimeisteli voittomaaliksi jääneen 5-4-maalin. Ulander syötti Kollien maaleista kolme, Nordgren onnistui maalinteossa kaksi kertaa ja viikon kolmannen ottelunsa Kollien maalissa pelannut Halonen torjui voitto-ottelussa 12 kertaa.

– Tasapainoinen 60 minuuttia meiltä. Missään vaiheessa emme menettäneet malttiamme. Loistava kamppailuvoitto koko joukkueelta, Hämäläinen kehui.

Kun Kolleilla on pelaamatta runkosarjasta enää kolme ottelua, on joukkueen sijoitus 10. Pudotuspeliviivan alapuolella Jokerit on kuuden pisteen päässä ja joukkueet kohtaavat Ilmalassa perjantaina. Yhdeksänteen sijaan Kolleilla on matkaa yksi piste ja kahdeksas sija puolestaan on viiden pisteen päässä.

"Molemmat jengit painoivat kaasu pohjassa"

B2-nuorten SM-sarjaa ylivoimaisesti johtava IFK kaatoi perjantaina Blues-EKS:n vieraissa maalein 4-2, mutta romahti lauantaina kotonaan Malmilla Ässiä vastaan. Porilaisten voittonumerot olivat peräti 3-9. Blues-EKS:ää vastaan IFK karkasi toisessa erässä kahden maalin johtoon ja tästä ei kotijoukkue enää toipunut, vaikka kolmannen erän alussa onnistuikin vielä kaventamaan ylivoimalla. IFK kuittasi espoolaisten avausmaalin vain 40 sekuntia myöhemmin, myös ylivoimalla, ja tuo maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Jesse Pietikäinen (2+1), Jaakko Innanen (1+2) ja Anton Korhonen (0+3) keräsivät jokainen kolme tehopistettä. Lisäksi maalinteossa IFK:lta onnistui Juuso Hyttinen. Tubbe Hellströmin voitto-ottelu vaati 40 torjunnan urakkaa.

– Kovavauhtinen ilta! Molemmat jengit painoivat kaasu pohjassa. Olimme maalipaikoissa hiukan terävämpiä ja se toi voiton himaan, IFK:n B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki totesi tyytyväisenä ottelun jälkeen.

Tyytyväisyyteen ei ollut kuitenkaan aihetta enää seuraavana päivänä, kun tasaisen avauserän (2-3) jälkeen IFK romahti Ässiä vastaan lähes totaalisesti ottelun toisessa erässä. Vierasjoukkue nakutti toisen kaksikymppisen aikana peräti viisi maalia ja 2-8-tilanteessa ottelun voittajasta ei kolmanteen erään lähdettäessä ollut enää pienintäkään epäselvyyttä. Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kerran. IFK:n maaleista ottelussa vastasivat Korhonen, Patrik Kekkonen (1+1), sekä Andrei Ogloblin (1+1).

– Täydellinen ohi peli. Emme saaneet murrettua Ässien keskialueen tiivistä keskialueen puolustusryhmitystä, eikä omakaan jalka ollut raikkaammillaan. Avoimet ovet, Nokkosmäki harmitteli.

IFK on jo varmistanut B2-nuorten SM-sarjan runkosarjan voiton. Joukkueella on vielä pelaamatta neljä runkosarjan ottelua ennen pudotuspelejä.

B-nuorilla pisteetön viikko

B-nuorten osalta viime viikko ei tuonut pisteiden osalta joukkueelle ilon aiheita, sillä kaksi vieraissa pelattua ottelua päättyivät molemmat tappioon varsinaisella peliajalla. Perjantaina Ilves oli parempi kotonaan maalein 2-7 ja lauantaina Blues nollasi IFK:n maalein 0-4. Ilvestä vastaan IFK:sta maalinteossa onnistuivat Oskari Tauriainen, sekä Tom Grönblom. Maalivahdeista Henrik Tikkanen pelasi viikon molemmat ottelut ja torjuntoja kertyi yhteensä 55. IFK on 10 joukkueen sarjassa sijalla yhdeksän ja suoraan puolivälieräpaikkaan on matkaa kuusi pistettä, kun otteluita pelaamatta on vielä kuusi.

IFK-Challengerin viikon ainoa ottelu C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa toi 2-3-kotitappion TUTOa vastaan. Vierasjoukkue johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Valtteri Nurmisen ja Bruce Christiansonin maaleilla IFK-Challenger nappasi yhden sarjapisteen jatkoajalle ja lopulta voittomaalikilpailuun asti venyneestä jännitysnäytelmästä. Voittomaalikilpailussa nähtiin lopulta vain yksi onnistunut suoritus ja siitä vastasi TUTOn Aku Kavka heti ensimmäisenä laukojana. Miika Siipo IFK-Challengerin maalissa torjui 37 kertaa. Neljä ottelukierrosta ennen runkosarjan päätöstä IFK-Challenger on sarjassa nyt sijalla kolme, mutta kärkikolmikko on kaikki tasapisteissä.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Oliwer Kaski 3+2 (3 ottelua, 3+2=5), Elias Ulander 0+5 (44, 5+28=33), Niklas Nordgren 3+1 (37, 11+21=32), Juha Jääskä 1+1 (24, 15+9=24), Joel Kerkkänen 0+2 (42, 6+6=12), Teemu Engberg 0+2 (34, 4+13=17)

B-nuoret: Oskari Tauriainen 1+0 (8 ottelua, 2+1=3), Tom Grönblom 1+0 (12, 1+0=1)

C-nuoret: Leo Ring 5+2 (13 ottelua, 13+14=27), Roope Turunen 1+6 (8, 4+18=22), Leevi Lepistö 2+4 (14, 5+8=13), Benyamin Viinikka 2+1 (8, 3+3=6), Christoffer Sedoff 1+2 (13, 4+10=14), Eero Kiiski 0+2 (12, 2+4=6), Kalle Vehkaluoto 0+2 (14, 3+9=12)

B2-nuoret: Anton Korhonen 1+3 (14 ottelua, 9+13=22), Jaakko Innanen 1+3 (14, 10+21=31), Jesse Pietikäinen 2+1 (14, 9+12=21), Andrei Ogloblin 1+1 (11, 1+1=2), Patrik Kekkonen 1+1 (7, 1+1=2), Teemu Liila 0+2 (8, 0+3=3)

C-Challenger: Bruce Christianson 1+0 (10 ottelua, 8+10=18), Valtteri Nurminen 1+0 (10, 6+4=10)