FALCK TIETURVA: Kolleilla voitokas paluu maajoukkuetauolta

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n juniorit pelasivat vahvan viikon, kun kolmessa vanhimmassa ikäluokassa joukkueet voittivat kuudesta pelaamastaan ottelusta viisi. C-nuoret voitti kahdesta ottelustaan yhden, B2-nuoret puolestaan molemmat ottelunsa, C-Challenger jatkoi vahvoja otteitaan Mestiksessä ja Kollit puolestaan katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa komealla kotivoitolla Bluesista.

Retropaidat siivittivät Kollit voittoon

Kollit teki voitokkaan paluun parin viikon mittaiselta maajoukkuetauolta, kun Blues kaatui Elisa Areenalla sunnuntaina jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 5-4. Käynnissä olevan 70-vuotisjuhlakautensa kunniaksi retropaidoissa pelannut Kollit johti avauserän jälkeen maalein 4-2, mutta Blues onnistui nousemaan tasoihin. Lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 53.02, kun Niko Seppälän kauden kolmannella maalilla isännät nappasivat täyden kolmen pisteen potin katkaisten samalla viiden ottelun mittaisen tappioputkensa. Juha Jääskä onnistui maalinteossa avauserässä kahdesti ja Niklas Nordgren oli puolestaan syöttäjänä Kollien kolmessa ensimmäisessä maalissa. Nordgren tarvitsi kolmeen tehopisteeseen aikaa vain reilut 13 minuuttia. Dan Nybondas (1+1), sekä Janne Hämäläinen (1+1) keräsivät kaksi tehopistettä ja Kollien maalissa voitto-ottelun pelannut Niilo Halonen kirjautti tilastoihin 11 torjuntaa.

Kun Kolleilla on pelaamatta runkosarjasta enää viisi ottelua, on joukkueen sijoitus yhdeksäs. Suoraan puolivälieräpaikkaan matkaa on kahdeksan pistettä, mutta toisaalta pudotuspeliviivan alapuolella oleva Jokerit on jäänyt jo kymmenen pisteen päähän.

"Kaksi kiivasta vieraspeliä"

B2-nuorten SM-sarjan kärkijoukkue IFK voitti viikonlopun molemmat vierasottelunsa ja repäisi piste-eron toisena olevaan Ilvekseen nähden jo 14 pisteeseen. KalPa kaatui lauantaina maalein 4-3 ja sunnuntaina vierailu Jyväskylässä toi 5-4-jatkoaikavoiton JYPistä. Kuopiossa johtoasema vaihtui ottelussa peräti neljä kertaa. Ensin kotijoukkue siirtyi avauserässä kolmannella minuutilla alivoimamaalin myötä 0-1-johtoon, mutta IFK tasoitti ja siirtyi 2-1-johtoon vielä ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisen erän KalPa vei nimiinsä maalein 0-2 siirtyen jälleen ottelussa "kuskin paikalle". Kolmannessa erässä sisuuntunut IFK nousi lopulta voittoon vietyään viimeisen kaksikymppisen nimiinsä maalein 2-0. 4-3-voittomaalin viimeisteli Jesse Pietikäinen (1+1) 26 sekuntia ennen täyttä aikaa. Lassi Vitalin tehot olivat 1+2, Anton Korhosen 1+1 ja Jaakko Innanen syötti kaksi maalia.

Myös JYPiä vastaan yleisölle tarjottiin todellinen jännitysnäytelmä, missä johtoasema vaihtui useaan otteeseen. JYP karkasi jo seitsemässä minuutissa kahden maalin karkumatkalle, mutta IFK nousi tasoihin onnistuttuaan maalinteossa ensin avauserän loppuvaiheilla ja toistamiseen toisen erän alussa. JYP kävi toisessa erässä vielä kertaalleen johdossa (2-3), mutta IFK kuittasi tämänkin ja siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 34 sekuntia ennen toista erätaukoa. Kun kolmannen erän ainoan maalin teki JYP, niin voittajaa lähdettiin etsimään jatkoajalta. Siinä IFK:n sankariksi nousi Lassi Vitali, joka voittomaalin lisäksi laukoi ottelussa myös IFK:n 2-2-tasoituksen toisessa erässä. IFK:n muut maalintekijät olivat Alex Jaakkola, Ilmari Pieviläinen ja Innanen. Korhonen syötti kaksi maalia ja Eric Banzuzi urakoi IFK:n maalissa 34 kertaa.

– Kaksi kiivasta vieraspeliä! Molempien otteluiden alut olivat unisia, tosin vastukset tulivat hyvin valmistautuneina meitä vastaan. Niiralassa oli taas viime viikonlopulta tuttua "tunkkaisuutta" maalinteossa ja se ei oikeastaan auennut koko iltapäivänä. Viimeisellä minuutilla tehty voittomaali tietysti lämmitti, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kommentoi KalPa-ottelun ratkaisua.

– Jyväskylässä ottelu alkoi kääntyä meille matsin puolivälissä. Saatiin luotua tuttuja pitkiä hyökkäyksiä kaverin päähän ja paine JYPin maalilla kasvoi. Kuitenkin edelleen viimeistelyn ja laukausten laadun kanssa on paljon töitä. Tuttu ratkaisija jatkoajalla, Nokkosmäki nosti esiin viikonloppuna yhteensä kolme maalia laukoneen ja JYPiä vastaan jatkoajalla onnistuneen Vitalin.

Leo Ringilla neljän tehopisteen ottelu

C-nuorten SM-sarjassa IFK:n kolmen peräkkäisen voiton putki katkesi perjantaina Turussa, missä TPS oli tyly isäntä voittamalla ottelun maalein 1-6. TPS viimeisteli kuudesta maalistaan kolme ylivoimalla. IFK:n ainoan maalin laukoi Daniel Mäkiaho avauserässä kolme sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa. Mäkiahon maali kavensi TPS:n johdon 1-2:een. Kavennusosuma jäi lopulta laihaksi lohduksi IFK:n kannalta, kun TPS onnistui toisessa erässä maalinteossa kaksi kertaa karaten 1-4-johtoon. Kari Piiroinen IFK:n maalissa urakoi 34 torjuntaa.

Lauantaina HPK näytti aiheuttavan IFK:lle viikon toisen tappion, kun vierasjoukkue karkasi avauserässä jo 0-2-johtoon, kahden erän jälkeen tilanne oli 2-3 ja 53 minuutin kohdallakin 2-4. IFK kuitenkin taisteli loppuun asti ja Christoffer Sedoffin ajassa 59.34 kuudella neljää vastaan tekemä 4-4-tasoitusmaali vei ottelun jatkoajalle. IFK:lle voiton ajassa 63.00 laukoi tehot 1+2 ottelussa nakuttanut Marcus Kallionkieli. Kaukalon kovimmat tehot nakutti kaksi maalia tehnyt ja kaksi syöttänyt Leo Ring, joka oli varsinaisella peliajalla mukana jokaisessa isäntien maaleissa. Leevi Lepistö (1+1) ja Christoffer Sedoff (1+1) kirjauttivat pöytäkirjaan kaksi tehopistettä ja Piiroinen IFK:n maalissa torjui toisessa ottelussa peräkkäin 34 vastustajan laukausta.

C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa IFK-Challenger kaatoi lauantaina Malmilla EVUn maalein 5-2. Kotijoukkueen tehopelaajia olivat kolmen tehopisteen Teemu Suviyö (2+1), sekä Bruce Christianson (1+2). Lisäksi maalinteossa IFK-Challengerilta onnistuivat Elmo Nissinen (1+1) ja Valtteri Nurminen. Miika Siipon voitto-otteluun kotijoukkueen maalissa vaadittiin 29 torjuntaa.

IFK on C-nuorten SM-sarjassa sijalla viisi. IFK-Challenger puolestaan jatkaa C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa toisena.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Niklas Nordgren 0+3 (34 ottelua, 8+20=28), Juha Jääskä 2+0 (21, 14+8=22), Dan Nybondas 1+1 (42, 11+16=27), Janne Hämäläinen 1+1 (33, 12+9=21), Niko Seppälä 1+0 (41, 3+4=7)

C-nuoret: Leo Ring 2+2 (11 ottelua, 8+12=20), Marcus Kallionkieli 1+2 (11, 15+8=23), Leevi Lepistö 1+1 (12, 3+4=7), Christoffer Sedoff 1+1 (11, 3+8=11), Daniel Mäkiaho 1+0 (12, 7+6=13)

B2-nuoret: Lassi Vitali 3+2 (12 ottelua, 9+11=20), Anton Korhonen 1+3 (12, 8+10=18), Jaakko Innanen 1+2 (12, 9+18=27), Jesse Pietikäinen 1+2 (12, 7+11=18), Alex Jaakkola 2+0 (10, 3+0=3), Juuso Hyttinen 0+2 (11, 2+8=10), Ilmari Pieviläinen 1+0 (7, 2+0=2)

C-Challenger: Teemu Suviyö 2+1 (9 ottelua, 3+7=10), Bruce Christianson 1+2 (9, 7+10=17), Elmo Nissinen 1+1 (9, 1+3=4), Valtteri Nurminen 1+0 (9, 5+4=9)

Tulevat ottelut

Kollit: ke 22.2. klo 19.00 HPK-Kollit, pe 24.2. klo 18.30 Tappara-Kollit, la 25.2. klo 16.00 Kollit-Blues

B-nuoret: pe 24.2. klo 19.45 Ilves-IFK, la 25.2. klo 14.00 Blues-IFK

C-nuoret: la 25.2. klo 12.15 Kärpät-IFK, su 26.2. klo 13.00 JYP-IFK

B2-nuoret: pe 24.2. klo 19.35 Blues EKS-IFK, la 25.2. klo 16.50 IFK-Ässät (Malmi)

C-Challenger: la 25.2. klo 13.50 IFK-Challenger-TUTO (Malmi)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti