FALCK TIETURVA: Kollit varmisti paikkansa pudotuspeleissä

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n junioreilla oli tällä kertaa tulosten valossa hieman vaisumpi viikko, kun kolmessa vanhimmassa ikäluokassa kahdeksan pelattua ottelua tuottivat neljä voittoa. Näistä voitoista kaksi saalisti Kollit, jonka kuuden pisteen viikko varmisti samalla joukkueen paikan kevään pudotuspeleissä ennen runkosarjan päätöskierrosta.

Avenin ensimmäinen startti toi nollapelin

Itse asiassa Kollien paikka pudotuspeleissä varmistui jo viime viikon ensimmäisessä ottelussa, kun perjantaina Jokerit kaatui Ilmalassa maalein 3-1. Pudotuspeliviivan alapuolella tuskaileva Jokerit siirtyi avauserässä 0-1-johtoon, mutta Kollit nousi toisessa erässä tasoihin Elias Ulanderin (1+1) ylivoimamaalin myötä. Kolmas erä olikin sitten Kollien näytöstä ja erinomaisen ottelun pelanneen vierasjoukkueen ykkösnimi viimeisen kaksikymppisen aikana oli kaksi maalia viimeistellyt Janne Hämäläinen, joka oli myös syöttäjänä Ulanderin maalissa. Kolmeen tehopisteeseen ylsi myös Niklas Nordgren, joka kirjautti syöttöpisteen jokaiseen Kollien maaliin. Niilo Halonen vierasjoukkueen maalissa venyi 18 torjuntaan. Kollit ja Jokerit kohtasivat tällä kaudella runkosarjassa viisi kertaa ja Kollit vei Stadin herruuden nimiinsä voitoin 4-1 (maalit 16-12).

Lauantaina Kollit nollasi kotonaan Elisa Areenalla Kiekko-Vantaan maalein 5-0. Voitto oli Kolleille kolmas peräkkäinen ja kuudes kerta kuluvalla kaudella, kun vastustaja jäi ilman maalia. Toista otteluaan Kolleissa ja Nuorten SM-Liigassa pelannut 18-vuotias Julius Aven toimi nyt ensimmäistä kertaa aloittavana maalivahtina tällä tasolla ja tuloksena oli heti nollapeli. Aven torjui ottelussa kaikki 16 Kiekko-Vantaan laukausta. Kollit ratkaisi ottelun edukseen jo avauserässä iskemällä tulostaululle lukemat 3-0. Toisessa ja kolmannessa erässä kotijoukkue onnistui maalinteossa kerran. Kollien tehopelaajia olivat Ulander (1+1), Tobias Winberg (1+1), Hämäläinen (0+2), sekä Alex Levänen (0+2). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Nordgren, Joel Kerkkänen ja Dan Nybondas.

Runkosarjan viimeisellä ottelukierroksella tiistaina Kollit kohtaa kotonaan Pelicansin. Tuossa ottelussa Kollit taistelee vielä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta.

Ring laukoi jälleen hattutempun

C-nuorten kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantaina kotiottelussa Kiekko-Vantaata vastaan. Kolmessa edellisessä ottelussaan yhteensä 18 maalia tehnyt IFK jäi nyt kokonaan ilman maalia ja Kiekko-Vantaa korjasi täyden kolmen pisteen potin mukaansa niukimmalla mahdollisella voittomarginaalilla ottelun päättyessä 0-1. Sunnuntaina IFK matkusti Tampereelle Tapparan vieraaksi ja joukkue näytti, että edellisen päivän maaliton ottelu oli vain yksittäinen "työtapaturma". Jännittävän kamppailun ratkaisu nähtiin kolmannen erän lopulla, kun Juho Järvenpää vei IFK:n 5-4-johtoon. Tästä ei Tappara enää toipunut, vaikka oli aiemmin kolmannessa erässä onnistunut nousemaan tasoihin 4-4:ään kahden maalin takaa 15 sekunnissa.

Loppunumerot 6-4:ään tyhjään Tappara-maaliin viimeisteli kolme maalia eli hattutempun iskenyt Leo Ring. Ring on nyt tehnyt viidessä viimeisimmässä ottelussa yhteensä 10 maalia ja tähän tehojaksoon sisältyy myös kaksi hattutemppua. Yhteensä Ring on tehnyt tällä kaudella 15 pelaamassaan ottelussa 16 maalia ja 30 tehopistettä. Daniel Mäkiaho syötti Tapparaa vastaan kolme maalia, Christopher Stillin saldo oli 1+1 ja lisäksi maalinteossa vierasjoukkueelta onnistui Jyry Kortelainen. IFK:n maalissa pelannut Kari Piiroinen torjui 28 kertaa. Kun C-nuorten SM-sarjan runkosarjasta on pelaamatta kaksi ottelukierrosta, on IFK sijalla kolme ja joukkueen paikka kevään puolivälierissä on jo varma. Viimeisissä otteluissaan IFK taistelee vielä pudotuspelien kotiedusta ja mahdollisuuksia on aina runkosarjan toiseen sijaan asti.

C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa IFK-Challenger kaatoi viikon ainoassa ottelussaan Nikkarit vieraskaukalossa maalein 7-3. Kahden pelatun erän jälkeen tilanne oli vielä varsin tasainen, kun toiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen johtaessa maalein 4-3. Päätöserässä IFK-Challenger kuitenkin näytti isännilleen kaapin paikan viemällä viimeisen kaksikymppisen nimiinsä maalein 3-0. Kolmannessa erässä Carl-Philippe Råtts onnistui maalinteossa kahdesti kruunaten hienon ottelunsa hattutempulla, olihan Råtts laukonut avauserässä IFK-Challengerin 2-0-maalin. Kolmeen tehopisteeseen ylsivät myös Valtteri Nurminen (1+2), sekä Jan-Oskar Olsson (0+3). Bruce Christianson (1+1), Matteo Cappuccio ja Risto Yli-Hankala olivat muut vierasjoukkueen maalintekijät. Elias Parviainen syötti IFK-Challengerin maaleista kaksi ja Kai Mikkonen torjui maalissa 23 kertaa.

Kun IFK-Challengerilla on runkosarjaa pelaamatta vielä kolme ottelua, on joukkue Mestiksen kakkoslohkossa toisena. Eroa kärkijoukkue Pelicans Akatemiaan on kaksi pistettä ja kolmantena oleva Jukurit/PiPs puolestaan on kolme pistettä IFK-Challengerin takana. IFK-Challenger ja Jukurit/PiPs kohtaavat lauantaina Malmilla.

Pohjoisen kiertue toi yhden sarjapisteen

B-nuorten SM-sarjassa IFK:n pohjoisen kiertue toi kahdesta ottelusta ainoastaan yhden pisteen ja samalla joukkueen peräkkäisten tappioiden putki venähti neljän ottelun mittaiseksi. Lauantaina Oulussa IFK johti ottelua sarjan ylivoimaista kärkijoukkuetta Kärppiä vastaan kahden erän jälkeen maalein 2-1, mutta päätöserässä kotijoukkue jyräsi 0-3-erävoiton myötä ottelussa lopulta 2-4-voittoon. IFK:sta maalinteossa onnistuivat Otto Etelätalo, sekä Onni Nokkosmäki. Henrik Tikkanen vieraiden maalilla urakoi 37 torjuntaa. IFK laukoi ottelussa kohti Kärppien maalia peräti 47 kertaa.

Sunnuntaina Kuopiossa KalPaa vastaan IFK siirtyi kolmannen erän alkupuolella 4-2-johtoon, mutta voittoon asti ei johtoasema Kärpät-ottelun tavoin kuitenkaan riittänyt. KalPa nousi tasoihin 4-4:ään ja voittomaalin jatkoajalla viimeisteli isäntien Veikka Halonen, kun jatkoaikaa oli ehditty pelata ainoastaan 18 sekuntia. IFK:n tehokkain pelaaja ottelussa oli kaksi maalia laukonut Atte Huhtela. Lisäksi maalinteossa IFK:lta onnistuivat Marcus Kallionkieli (1+1) ja Aleks Haatanen (1+1). Anton Lundell syötti maaleista kaksi ja Tikkasen viikonlopun toinen ottelu toi tilastoihin 41 torjuntaa. Runkosarjan neljällä viimeisellä ottelukierroksella IFK taistelee vielä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta.

B2-nuorten SM-sarjan ylivoimainen kärkijoukkue IFK pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, kun se hävisi Tapparalle vieraissa maalein 3-5. IFK johti ottelua kahteen eri otteeseen, avauserässä (1-0), sekä toisessa erässä (2-1). Tappara nousi kuitenkin joka kerta tasoihin ja päätöserässä kotijoukkue ratkaisi ottelun edukseen erikoistilannemaalien myötä. 3-4-voittomaali syntyi kolmannen erän alkupuolella alivoimalla ja 3-5-loppunumerot Tappara sinetöi kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa ylivoimalla. IFK:sta maalinteossa onnistuivat Lassi Vitali (1+1), Aleksi Järvisalo, sekä Joona Aalto. Juuso Hyttinen kirjautti pöytäkirjaan kaksi syöttöpistettä ja IFK:n maalissa pelannut Eric Banzuzi torjui 32 kertaa. IFK:lla on runkosarjaa pelaamatta vielä kolme ottelua ja ne kaikki joukkue pelaa kotikaukalossaan Malmilla.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Janne Hämäläinen 2+3 (38 ottelua, 14+13=27), Elias Ulander 2+2 (46, 7+30=37), Niklas Nordgren 1+3 (39, 12+24=36), Alex Levänen 0+3 (40, 7+21=28), Tobias Winberg 1+1 (36, 2+5=7), Dan Nybondas 1+0 (47, 13+16=29), Joel Kerkkänen 1+0 (44, 7+6=13)

B-nuoret: Anton Lundell 0+3 (9 ottelua, 3+6=9), Atte Huhtela 2+0 (14, 6+3=9), Aleks Haatanen 1+1 (12, 7+5=12), Marcus Kallionkieli 1+1 (5, 1+1=2), Onni Nokkosmäki 1+0 (13, 1+5=6), Otto Etelätalo 1+0 (14, 4+2=6)

C-nuoret: Leo Ring 3+0 (15 ottelua, 16+14=30), Daniel Mäkiaho 0+3 (14, 7+9=16), Christopher Still 1+1 (11, 2+3=5), Juho Järvenpää 1+0 (16, 1+1=2), Jyry Kortelainen 1+0 (14, 1+1=2)

B2-nuoret: Lassi Vitali 1+1 (15 ottelua, 10+13=23), Juuso Hyttinen 0+2 (14, 3+10=13), Aleksi Järvisalo 1+0 (13, 1+4=5), Joona Aalto 1+0 (14, 7+3=10)

C-Challenger: Carl-Philippe Råtts 3+0 (9 ottelua, 6+0=6), Valtteri Nurminen 1+2 (11, 7+6=13), Jan-Oskar Olsson 0+3 (6, 1+4=5), Bruce Christianson 1+1 (11, 9+11=20), Elias Parviainen 0+2 (7, 0+3=3), Matteo Cappuccio 1+0 (11, 5+1=6), Risto Yli-Hankala 1+0 (9, 1+0=1)